Bir Babalar Günü'nün Ardından

Dün Babalar Günüydü malumunuz. Son yıllarda törenlerle kutlanmaya başlandı artık Babalar Günü de.  Kapitalist sistemin bunu kaçıracağını düşünmüyorduk zaten, öyle değil mi? Bir ailede anne hep ön plandadır ya, baba gizli kahramandır. Gizlidir onun desteği ama yukarıdaki sözde dediği gibi çok ta önemlidir aslında. Bir filozof erkeklere demiş ki; "mutlu çocuklar yetiştirmek istiyorsanız karınızı sevin".

Blogumu takip edenler bilir 4 yıl önce babamı kaybettim. Ve ancak o zaman anladım hayatımdaki yerinin büyüklüğünü. Ve onu kaybettiğimden beri babalar günü benim için ağlama ve eksikliğimi hissetme günü oldu. Ama çocuklarımın babası, sevgili eşime haksızlık etmemek için kutluyorum . 
Babamla öyle her gün konuşmazdık aslında. Annemle her gün konuşuruz . Farklı şehirlerde yaşıyorduk ve onları ziyarete gittiğimizde babam en sevdiğim yiyecekleri alır, "kızıma şunları aldım bak, sen çok seversin" derdi. Sonra da oturup iki lafı üst üste koymaz, biz otururken kanepede uyurdu:))) Yani sevgisini gösteriyordu ya işte. Yapması gerekenleri yapıyordu . O zaten hayatta hep yapması gereken şeyleri yaptı, fazlasıyla. Torunlarıyla çok oynardı, çocukken bizimle oynadığı gibi. Aslında ne kadar şanslı olduğumu şu anda dışarıdan hayatıma baktığımda anlıyorum. Biz ağladığımızda "sizin bir damla göz yaşınıza dünyayı yakarım" demesinin bende hissettirdiği güven duygusu şimdi bile içimi ısıtır. "Başınıza ne gelirse gelsin bana söyleyin, arkanızda dağ gibi babanız var " cümlesi, "ne yapmış olursan ol bana gel kızım , ne yapmış olursan ol sen benim kızımsın ve hep öyle olacaksın" cümlesi arkamda ne büyük bir destek hissettirmiş bana ve benim kötü bir şeyler yapmamı engellemiş aslında. Bugünkü cesaretimi, gücümü hep ona borçluyum. 
Güzel adamdı benim babam. Baba olacak adamdı. İyi ki benim babam olmuş. Ağlamadan bitiremedim gene yazıyı. Sana layık evlatlar olmaya ve senden öğrendiklerimizle evlatlar yetiştirmeye çalışıyoruz babacığım. 
Babalar Günün kutlu Olsun.

11 yorum:

  1. Allah rahmet eylesin babacığına.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babalarimizin mekanı cennet olsun inşallah Handan.

      Sil
  2. Duygu dolu yazın için teşekkürler.Hiç olmazsa babana dair güzel anıların kalmış.Ben,Eskişehir'de üniversite okurken kaybettim babamı.Aramızda bir hayli yaş farkı vardı.Küçük yaşta da yatılı okula gittim.Öyle dolu dolu fazla bir anı malesef yok babama dair :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babamla guzel anılarım olduğu için çok şanslı olduğumun farkındayım çok şükür. Babalarimizin mekanı cennet olsun arkadaşım .

      Sil
  3. Mekanı cennet olsun babacığının ...
    Herkesin sevgi gösterisi kendine özel ...
    Yüreğinde hissetmişsin ya ...
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin didemika kesinlikle hissederdik bakışlarından bile.

      Sil
  4. Çocuklarına sevgisini bir şekilde hissettiren, onlarda kalıcı izler bırakan tüm babalara saygılar.
    Bir yuvada kadın ve erkeğin sağlıklı paylaşımları çocuklara da yansıyor.
    Yitirdiğimiz babalarımızı rahmet ve saygıyla anıyorum.

    YanıtlaSil
  5. O kadar net safki bam teli resmen. Okurken hep annemi dusundum. Kesin boyle hissetti diye. Dedemi bu yil kaybettik. Babamin babalar gununu sessizce anneme hissettirmeden kutladik biz.

    YanıtlaSil
  6. Rabbim mekanını cennet eylesin.

    YanıtlaSil
  7. Allah rahmet eylesin, huzur içinde dinlensin babacığın.
    Her bir taraflarımız eksik kaldı onlar gidince...

    YanıtlaSil
  8. babalar ve anneler hergun kutlansa yerıdır bablar evın dıreği

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.