Yaratıcı İmgeleme-1

 
Yaratıcı İmgeleme , istediğimiz bir şeyi, olayı , durumu olmuş gibi hayalimizde canlandırabilmek ve olduğuna inanmaktır. Bu "secret" gibi içi boşaltılmış bir şey değil, bilimsel bir şeydir. Hepimiz enerjiyiz. Evren de bir enerji ve enerjinin manyetik alanı vardır. Evrene yaydığımız düşüncelerimiz de bir enerjidir ve benzer enerjileri kendine çeker.  
Bilim adamları yaptıkları araştırmalar sonucunda bir nesneye baktığımızda beynimizin bir bölümünün aktif olduğunu tespit etmişler. Yine aynı araştırma kapsamında deneklere nesneyi hayal etmeleri söylenmiş ve beynin nesneye baktığımızda aktifleşen bölümünün, hayal ederken de aynı şekilde aktif olduğunu tespit etmişler. Yani bu demek oluyor ki; "Beynimiz gerçek ile imgelemeyi ayırt edemiyor".
Aslında bu bilgi hayatımızı değiştirecek bir bilgi. Yani deniz kenarında olmakla, orada olduğumuzu hayal etmek aynı şekilde etkiliyorsa bizi deniz kenarında olduğumuzda hissedeceğimiz rahatlama ve huzur duygusunu sadece hayal ederekte yakalayabiliriz. 
Şimdi bunu bir düşünün. Hatta size zayıflama ile ilgili yapılan bir araştırmadan bahsedeyim siz düşünürken. Araştırmada bir kişi bir saat koştuktan sonra yaktığı kalori hesaplanmış. Daha sonra başka bir kişiye bir saat koştuğunu imgelemesi söylenmiş. İmgelemeyi yapan kişinin de yaktığı kalori hesaplandığında aynı çıkmış. Düşünebiliyor musunuz? 
Günlük hayatta hep kullandığım bir cümle vardır "Gerçek algıladığımız şeyler ise,gerçek diye bir şey yok o zaman. Eğer bir kendini kandırmaysa, niye olumlu ve istediğimiz yönde kandırmayalım ki kendimizi?"
Aslında hepimiz yapıyoruz yaratıcı imgelemeyi. Ama farkında olmadan. "Kontrolsüz güç, güç değildir". Yani eğer bunu kontrol etmeyi öğrenirsek neler yapabileceğimizi bir düşünsenize. 
Peki bunu nasıl kontrol edebiliriz?
Öncelikle adım adım başlayalım. 1. Adım: İstediğimiz şeyi ayrıntılarıyla hayal etmek. 5 duyumuzu kullanarak hayal edebilmek.
2. Adım: İnanmak Olmuş gibi davranmak. Olacak diye düşünmemek.( -ecek , -acak diye düşündüğümüzde beynimiz "gelecekte belirsiz bir tarihte olmasını istediğimizi düşünerek ertelermiş bu düşünceyi)
3. Adım Kabullenmek. 

Şimdi nasıl yaratıcı imgeleme yapılır ondan bahsedelim. Öncelikle rahatsız edilmeyeceğiniz, sessiz  bir yerde gözlerinizi kapatıp istediğiniz şeyi hayal etmeye başlayın. Dikkatinizi dağıtacak uyaranlar olmamalı. Odaklanabilmeniz çok önemli. İstediğiniz şey her ne ise o olduğunda ne yapacaksanız onu yapın. Resmi görün, kokusunu duyun, sesleri işitin, dokunun. Bu canlandırmaları ne kadar ayrıntılı ve inanarak yaparsanız sonuçta o kadar hızlı olur. Bu imgelemeleri gün içerisinde bir kaç kez yapmak ve her gün yapmaya devam etmek çok önemli. Daha çabuk ve kolay sonuç alınması için. 
Eğer denediniz denediniz olmadıysa olmayacağına dair gizli bir inancınız vardır. Araştırıp onu bulmalısınız. Yani ikincil bir kazanç. Mesela onu elde ettiğinizde kaybedeceğiniz bir şey olduğunu düşünüyorsunuzdur. Ya da mevcut durumda farkında olmadığınız bir kazancınız olduğunu düşünüyorsunuzdur. 
Daha önceki yazılarıma bu konuyu anlatmamla ilgili çok yorum geldiği için bu gün yaratıcı imgelemeden bahsettim. Sonraki yazımda hayal ederken göz hareketlerinden bahsedeceğim. İşitsel , görsel imgelemeleri yapmayı kolaylaştırmak için  yapılması gerekenleri anlatmaya çalışacağım. Görüşmek üzere....

14 yorum:

  1. paylaşım için teşekkürler canım seni takipteyim ben de beklerim bloğuma sevgiler :)
    http://guzelvekulturluyum.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben zaten seni takipteyim güzel ve kültürlü:)))

      Sil
  2. Yaratıcı imgeleme ilk kez duyuyorum. Yapılan araştırmalar çok enterasan. Özellikle kalori yakma işi.Denizi çok sevdiğim ama denizden uzakta yaşadığım için bir yaz günü dalgaların videosunu çekmiştim. Ne zaman denizi özlesem onu açıyorum. Videoyu kapattığım halde bazen deniz kokusu burnuma geliyor. Demekki görüntüden sonra yaratıcı imgelemeyi çok iyi başarıyorum :)
    Paylaşım için çok teşekkürler. Konu oldukça ilgimi çekti. İmgelemeyi hızlandıracak sıradaki konuyu merakla bekliyorum.
    Hoşçakalın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında farkında olmadan günlük hayatımızda yapıyoruz çocuklu hayat. Senin yaptığın gibi. Ama bunu menfaatimize kullanmayı öğrenebiliriz.

      Sil
  3. Kadriye hanımcığım çok ilgiyle okudum, ve de uygulayacağım. Bu tarikatte kullanılan "rabıta" gibi bişey. Bence etkisi olmasa yüzyıllardır yapılmaya devam edilmezdi. Teşekkürler, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen yüzyıllıkkonak. İşe yaramasa unutulur giderdi.

      Sil
  4. Vay beeee...
    Bu şekilde olabileceğini düşünmemiştim.
    Gerisini bekliyorum arkadaşım :)
    Ben bu işi becermeye çalışacağım mutlaka...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dene Şebo. İnanarak dene . Kesin becerirsin.

      Sil
  5. Müthiş bilgiler benim için. İçimde bir yerde olmayacağına dair hislerle, inançlarla doluyum ve sanırım tüm hayatımı olumsuz etkileyen bu sahiden. Onları bulup değiştirmem gerek. Olmuş gibi inanmak... Vay be.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında senin yazını okurken karar verdim Fidan bu konuda yazmaya. Bir de daha önce isteyenler olmuştu. Yazında ki olumsuz inançlarını farkettim. İnşallah işe yarar.

      Sil
  6. Heyyoo :) En çok merak ettiğim ve heyecanla beklediğim konulardan birisiydi bu benim için :) İmgeler dururum artık :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.