Nostaljik Pazartesi-1

Sevgili EQ'nun muhteşem fikri nostaljik pazartesiyle karşınızdayım. Eskilerden çok eskilerden bir yazı paylaşacağım sizlerle bugün.

DUYGUSAL YATIRIM HESABI

  Merhaba

  Bugün size hepimizin açması gereken bir hesaptan söz edeceğim.Aslında hepimiz açıyoruz ama  her zaman doldurmaya çalışmalıyız.
   İnsan insanın şifasıdır. Hepimizin sevdikleri var.Değer verdikleri var.İlişkide bulunduğumuz tüm insanlar kalplerinde yada beyinlerinde (her nerde derseniz) bizim için bir hesap açıyorlar.Duygusal Yatırım Hesabı.Biz insanlarla ilişkilerimizde bu hesaba yatırım yapıyoruz.Bazen de harcıyoruz. Onu sevdiğimizi değer verdiğimizi gösteren davranışlarımız artı para olarak yatıyor hesabımıza. Ama bazen harcıyoruz da tabi.Herşeyde olduğu gibi bunda da çok harcar hiç yatırmazsak bir süre sonra o hesabımızın içi boşalır ve o insanı kaybederiz.
    Nasıl yatırım yapılır bu hesaba? Örneğin eşimizle olan ilişkilerimizde onu düşündüğümüzü gösteren ince davranışlar.Küçük ayrıntılar ama etkileri çok büyük.Bize bir incelik yaptığında teşekkür etmek. Yanlış bir şey yaptığımızda özür dilemek.Onun sevdiği bir yemeği yapmak.Onun değer verdiği insanlara jest yapmak.İşte bu gibi şeylerle bu hesabımızı doldurursak eğer o insanı en zor zamanlarımızda bile kaybetmeyiz.Ama doldurmazsak en küçük bir sallantıda biter ilişkilerimiz.
    Hepimizin alnında "LBDVÖOH" yazar.Açılımı: Lütfen Bana Değerli Ve Önemli Olduğumu Hissettir. Lütfen sevdiklerinize değerli ve önemli olduklarını hissettirin hatta ilişkide olduğunuz herkese hissettirin. Duygusal Yatırım Hesaplarınızın hep dolu olması dileğimle.

8 yorum:

  1. Cok güzel bir paylasim olmus, cok tesekkürler bu nostaljik pazartesi fikrime/cagrima katildigin icin.

    Bu yazdiklarin bana "Bes sevgi dili" kitabini hatirlatti. Okumadiysan mutlaka okumalisin. Evli ya da bekar, herkes okumali bence bu kitabi..hatta okullarda islenmeli, ögretilmeli bana göre.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok eskiden okumuştum. Tekrar bulayım kitaplığımda bakalım hatırlatma için teşekkürler Ayşen:)

      Sil
  2. Sevgili Kadriye, Nostaljik Pazartesi sayesinde yazını okumuş oldum. Ne kadar önemli değil mi sevdiklerimize onları sevdiğimizi ve değerli olduklarını hissettirmek. Kalemine sağlık canım. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Nermin. Hep ihmal ettiğimiz bir şey sevdiklerimiz nasıl olsa yanımızdalar, biliyorlar onları sevdiğimizi diye düşünmemek lazım. Her zaman hepimizin ihtiyacı var.

      Sil
  3. İŞte tam benim düşüncem.. her gün en az 3-5 jest yaparım eşime.. o mutlu oldukça beni mutlu eder çocuğumuzu mutlu eder..ben mutlu oldukça ona daha jest yapasım gelir ve böyleee gider :) tabi sadece eş değil dostlar iş arkadaşları bazen sokaktaki insana bile neşe vermek isterim ben... elmden geldiğince tabi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harikasın Gelincika:) Bende öyleyimdir genelde. Nedense bir insan mutsuzsa onu güldürmek mutlu etmek için çabalarım. Bizden daha fazla lazım:))))

      Sil
  4. Ne iyi oldu bu nostaljik pazartesi işi :)
    Güzel güzel insanın içine işleyen yazılarına bayılıyorum senin...
    Söz bugün benim için değerli insanları arayıp onları sevdiğimi söyleyeceğim :)
    Sevgiyle kal güzel kadın ♥

    YanıtlaSil
  5. LBDVÖOH diye bağırmak istiyorum bende o zaman (:

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.