Zamanda Aşk



Merhaba
Uzun bir bayram tatilinin ardından tekrar döndük kürkçü dükkanına:) "Tatile gidecektim, gittiydim" süreçleri güzel de,  "döndüm" pek hoş olmuyor:(
Bayram tatilinde izlediğim bir filmden bahsetmek istiyorum sizlere. Film 2013 yapımıymış. Yeni bir film yani. Hiç eskimeyen bir konu "zamanda yolculuk".Filmin başrol kadın oyuncusunu daha önce "Zaman Yolcusunun Karısı" filminde de izlemiştim. Zaman yolculuğu ile ilgili filmleri seviyor sanırım:)
 Filmin adın da anlaşılacağı üzere başrol erkek oyuncu zamanda yolculuk yapabiliyor. Zaman yolculuğu filmlerinin çoğunda olduğu gibi bu filmde de mantık hataları var ama film genel olarak güzel. Konusu şöyle; Zamanda yolculuk yapabilen başrol oyuncusu hayatının aşkıyla tanışır ama sevdiği birine yardım etmek için zamanda geri gittiğinde hayatının aşkıyla tanışmadığı döneme gider. Biraz daha mücadele etmesi gerekir hayatının aşkını bulmak için. Film böyle devam ediyor ama ben filmden hoşuma giden alıntıları paylaşmak istiyorum.
Filmde ki kız acayip dürüst mesela. Söylediklerine "yok artık" diyorsunuz. Evleneceği çocuğun ailesiyle tanışmaya gittiğinde kayınvalide diyor ki "iyi, çok güzel değilsin, çünkü güzellik kişiliğin ve espiri yeteneğinin gelişmesine engel olur". Zaten dürüst ve hoş bir ilişkileri oluyor ikisinin.
Bir başka sevdiğim sahne de başrol oyuncusunun babası da zamanda yolculuk yapabiliyor ve kanser olduğunu öğrenince oğluna " her gününü iki kere yaşa, birincisinde günün stresinden göremediğin keyifleri ikinci kez yaşadığında yakala" diyor ve oğluda öyle yapmaya çalışıyor ama bir süre sonra tekrar yaşamamaya karar veriyor çünkü keyifleri kaçırmamayı öğreniyor yani yaşadığı günü keyifli yaşıyor. Filmde burada mesajını veriyor bence . Ya da önemli mesajlarından birini veriyor diyebiliriz.
Ne güzel olurdu değil mi? Mesela bir hata yaptınız filmi geri sarıp o anı tekrar yaşayabiliyorsunuz. Ya da bir fırsatı kaçırdınız, hemen geri dönüp yakalayabiliyorsunuz. Sanırım herkesin fantazilerine hitap ediyor ve bu yüzden zamanda yolculuktan sinema sektörü , kitap sektörü daha çok ekmek yer:)
Şimdilik bu kadar.........



6 yorum:

  1. Harika bir filmdir, ben de keyifle izlemiştim, izlemeyenlere kesinlikle tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil
  2. ilk fırsatta izleyeceğimm :) teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Şimdiye kadar hep öteki film zannedip bakmıyordum geçen konusunu okudum aaaa bu farklı filmmiş dedim. Bu kızın kaderinde zaman yolcuları var gerçekten de :-) Ben de kaydettim, izleyeceğim:-)

    YanıtlaSil
  4. Güzelmiş , bayramda ben de bir film izldim en kısa zamanda onu da paylaşcağım

    YanıtlaSil
  5. Zaman yolcusunun karısında ne ağlamıştım... Son sahne de hatta böğürmelere doyamadım :)
    Bu filmi not ettim, bende izliycem kesinlikle ;)

    YanıtlaSil
  6. Çok severek izlemiştim :D Rachel`ı malum film not defterinden beri takip eder filmlerine giderim :D

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.