Terminatör Genisys

Terminatör Genisys
 
Terminatör
Sınav ve şehir dışında olmam dolayısıyla epey bir ara vermişim ve özlemişim buraları:) Blog yazmak bağımlılık yapıyor galiba. Çünkü boşluğunu hissediyorum, yapmam gereken bir şey varmış ta yapmamışım gibi falan hissediyorum. Size de öyle oluyor mu ki?
Neyse efendim ben aslında epey bir sinema tutkunuyumdur. Eşimle bu konuda çok aynı frekansta olmadığımız için eskisi gibi sinemaya gidemiyordum ama artık  13 yaşında bir oğlum olduğu ve sinemaya benim gibi bayıldığı için daha sık gidebiliyorum. 
Geçen hafta sonu Jurassic World filmine gittik. Bugün de Terminatör filmine gittik. Jurasic World filminin fragmanını gördüğümde oğluma gayri ihtiyari "bu dinazorların da çok ekmeğini yedi film sektörü" demişim.Hatta "ekmeeeeni yedi" dedim. Oğlum buna çok güldü. Aramızda bir espiri konusu oldu bu. "Terminatör filminin de öyle mi anne?" dedi bugün bana." Kesinlikle" dedim. İlk Terminatörü izlediğimde orta okula falan gidiyordum sanırım. Oğlumun yaşlarındaydım. Yani yıllar ilerledikçe geliştirip yenilerini çekiyorlar ve biz de yine, yeniden , bıkmadan gidip izliyoruz. Terminatör Genisys'de konu , işleyiş falan hemen hemen eskiyle aynı. Sadece görsel efektler çok daha iyi tabi ki. Arnold çok yaşlanmış. Arnold Arnold'a karşı. Ama biri genç öbürü yaşlı. Arnold'ı nasıl o kadar gençleştirebilmişler ki acaba. Bilgisayarla mı yoksa estetik falan mı oldu çok merak ettim. 
Bu film de geçmişe gönderilen insan ve makineler geçmişi değiştirmiş olduğundan ilk izlediğimiz film aslında olmamış:) O geçmiş geçmemiş, değiştirilmiş. Sarah Connor 9 yaşındayken ilk Terminatör Arnold gelmiş ve onu hep korumuş. Sonra John Connor babasını gönderiyor geçmişe,annesi ölmesin, kendisi doğabilsin diye. Arnold Sarah Connor'ın babası gibi olmuş. Hatta aynı bir baba gibi kıskanıyor bile kızını. Sürekli de Kyle Reese ile ne zaman çiftleşeceklerini soruyor? Bir de 32 dişini gösterip sırıtmayı öğrenmiş ki sinemada ki herkes bu sahneler de çok güldü. 
 
Tabi o makineler de eski makineler değil artık. Çok spoiler vermemeye çalışarak anlatmaya çalışırsam eğer geçmiş değişmiş ama insanlığın sonu 2017'ye ertelenmiş sadece. Yani eninde sonunda bu robotlar dünyayı ele geçirecekler, niyeti bozmuşlar:)Ama  kahramanlarımız buna engel olacak. Bu film 3 filmlik bir serinin ilk filmiymiş. Eski adı Skynet olan robotların merkezi programın adı bu sefer Genisys olmuş. Genisys ellerimizde ki akıllı telefonlarla veya bilgisayarlarla sürekli bağlı kalıp 7/24 online olabileceğimiz bir bilgisayar programı ve insanlar bunu gönüllü olarak yapmak istiyorlar. Film dünyamızın son haline de epey bir eleştiri de bulunmuş. Herkesin elinde akıllı telefonlar ve gözleri sürekli telefonda.Kahramanlarımız geçmişten geldikleri için buna bir anlam veremiyorlar. Filmin bu sahnesinde radyo da dinlediğim bir haber geldi aklıma. Birkaç yıl önceydi "hiç bir istihbarat teşkilatının başaramadığını Facebook yaptı, İnsanlar kimliklerini, fotoğraflarını nerede olduklarını, herşeyi Facebook'ta paylaşıyorlar ve bunda bir sakınca görmüyorlar. İstihbarat teşkilatlarının artık bu konuda çalışmasına gerek kalmadı" diyordu haberde. Tokat yemiş gibi oldum haberi duyunca . Evet ya dedim gönül rızasıyla kendimizi afişe ediyoruz resmen. Hatta filmde bir sahnede polisler kahramanlarımızı sorgularken "vergi numaranız, sosyal güvenlik numaranız ve sosyal medya hesabınız yok.Bu mümkün değil, yani siz yoksunuz" diyorlar. Sosyal medya hesabınız yoksa siz de yoksunuz.Vahim bir durum aslında. 
Neyse ki filmin sonunda gene yırttık. Dünyamız 2. mahşer gününden de kurtuldu, 3.süne kadar:) Ben 3 filmlik bir seri olduğunu bilmiyordum ve çıkarken oğluma dedim ki "daha bunun çok ekmeeeeni yerler":)))))
Bugünlük te bu kadar olsun.  Filmi epey anlattım ama zaten de herkes biliyodu ya o yüzden rahattım:))))
                                                                                                          Sevgiler.............................

5 yorum:

  1. Ahhahahaaaaa :))
    Bencede çok "ekmmeeeeeni" yerler bu filmin...
    İki filme de 14 yaş sınırı koymuşlar ve doğrucu davut olduğumuzdan dolayı biz sinemaya giremedik iyi mi:)))
    Bırak çocuğu kenarda al biletleri dimi :))
    Ama bilmiyordum ne yapıyım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim burada ki sinemada 13 yaş diyordu. Biz gidebildik. Yoksa bende çok dogrucu davutumdur :) tavsiye ederim ama filmi Sebo

      Sil
  2. Terminatör-2 nin yerini hiçbir şey tutamaz ama tabii ki yine de gideceğiz bu filme biz de:-) Jurrasic World düşündüğumden iyiydi. Dinozor delisi oğullarım olduğundan ona da gitmemek olmazdı. Bizimkiler yanyana gelse, çok güzel vakit geçirirler kesin Kadriye:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Handan. Arda da dinozor delisi. Londra da ki doğa tarihi müzesinde dinozorlar bölümünden cikaramamistik kendisini.

      Sil
  3. vaaay hayat değişti oğlumla aksiyon izliyom diyon he :) aksiyon seven anne :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.