KENDİMİ SEVMEYE BAŞLADIĞIMDA

öz sevgi ile ilgili görsel sonucu

Bugün sizlerle CHARLİE CHAPLİN'in 70 yaşındayken yazdığı şiiri paylaşmak istiyorum.


KENDİMİ SEVMEYE BAŞLADIĞIMDA
KENDİMİ SEVMEYE BAŞLADIĞIMDA, farkına vardım ki; keder ve acı, kendi gerçeğime aykırı bir yaşam sürmekte olduğuma dair uyarılardı. Bugün, buna 'ÖZGÜNLÜK' dendiğini biliyorum.

KENDİMİ SEVMEYE BAŞLADIĞIMDA, arzularımı bir insana dayatarak onu nasıl incitebileceğimi anladım. Zamanlamanın yanlış ve o insanın hazır olmadığını bilmeme rağmen ve o insan ben olmama rağmen. Bugün buna 'SAYGI' diyorum.

KENDİMİ SEVMEYE BAŞLADIĞIMDA, farklı bir hayatı arzulamayı bıraktım ve etrafımdaki her şeyin beni büyümeye çağırdığını gördüm. Bugün buna 'OLGUNLUK' diyorum.

KENDİMİ SEVMEYE BAŞLADIĞIMDA, anladım ki; koşullar ne olursa olsun, doğru zaman ve doğru yerdeyim ve her şey tam olarak doğru anda gerçekleşiyor. O halde, sakin olabilirim. Bugün buna 'ÖZ GÜVEN' diyorum.

öz sevgi ile ilgili görsel sonucu

KENDİMİ SEVMEYE BAŞLADIĞIMDA, kendi zamanımı çalmayı ve gelecek için büyük projeler tasarlamayı bıraktım. Şimdi yalnızca bana keyif ve mutluluk veren, yapmayı sevdiğim, içimi neşe ile dolduran şeyleri kendi tarzım ve düzenime göre yapıyorum. Bugün buna 'SADELİK' diyorum.

KENDİMİ SEVMEYE BAŞLADIĞIMDA, sağlığım için iyi olmayan her şeyden  kurtuldum; yiyeceklerden, insanlar, nesneler, durumlar ve beni aşağı ve kendimden uzağa çeken her şeyden. İlk başta bu durumu sağlıklı bencillik olarak adlandırıyordum. Bugün bunun 'KENDİNİ SEVMEK' olduğunu biliyorum.

KENDİMİ SEVMEYE BAŞLADIĞIMDA, her zaman haklı olmaya uğraşmayı bıraktım. O zamandan beri daha az yanılıyorum. Bugün, bunun 'ALÇAK GÖNÜLLÜLÜK' olduğunu keşfettim.
öz sevgi ile ilgili görsel sonucu

öz sevgi ile ilgili görsel sonucu

KENDİMİ SEVMEYE BAŞLADIĞIMDA, geçmişte yaşamaya devam etmeyi ve gelecek hakkında endişelenmeyi reddettim. Bugün yalnızca, her şeyin gerçekleştiği 'şimdi'yi yaşıyorum. Her günü gününde yaşıyor ve buna 'MEMNUNİYET' adını veriyorum.

KENDİMİ SEVMEYE BAŞLADIĞIMDA, aklımın beni rahatsız ve hasta edebileceğini anladım. Ancak, aklım kalbime bağlandıkça, değerli bir müttefik haline geldi. Bugün bu ilişkiye 'KALBİN BİLGELİĞİ' adını veriyorum.

Kendimizle veya başkalarıyla tartışmaktan, çatışmaktan veya herhangi bir sorun yaşamaktan korkmamıza gerek yok artık. Yıldızlar bile çarpışıyor ve bu çarpışmanın sonunda yeni dünyalar doğuyor.

Bugün biliyorum ki 'BU HAYAT!'’’
CHARLİE CHAPLİN


6 yorum:

  1. Çok çok güzel ve anlamlıydı. Bazı kısımları birkaç kez okudum, hatta not alacağım :)

    YanıtlaSil
  2. ne güzel yazmışsınız... kendini sevmek, sevmeye başlamak.. çok çok önemli, başarabilmek umuduyla

    YanıtlaSil
  3. kendini sevmeyen çatlar beee :)

    YanıtlaSil
  4. Aslına bakarsan tüm bunlar neredeyse özünü bulan bir insanın hisleri sözleri
    tasavvufta da sıklıkla bahsedilen noktalar
    demek ki herkes bir gün mutlaka kendini bilme yolunda ilerliyor ve bu keşfi böyle ifade ediyor
    güzel bir paylaşım canım
    sevgiler öpücükler

    YanıtlaSil
  5. Duvara asılıp, her gün okunacak, bilgelik kokan bir şiir. Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel bir şiir 🤗

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.