Bir Şeyi Yapmaya Gönüllü Olmak

iletişim karikatür ile ilgili görsel sonucu


Yazmak için çok okumak lazım. Anlatacaklarını dile getirebilmenin yol haritası okumak. Aslında bildiklerini anlatabilmek için , bildiklerini bilebilmek için:) okumak şart. "Eğitim şart" sözü gibi oldu ama okumazsan yazamazsın. Okur olursan yazar olursun yani:)
Biraz önce okuduğum bir blog yazısı sonucu "ne yazacağım?" düşüncesinin ilacının, başkaları ne yazmış ona bakmak olduğunu fark ettim:) Çünkü kafamda ampüller yandı. Ay şunu da yazmalıyım, bunu da yazmalıyım dedim kendi kendime.
Aklıma gelen şeylerden bir tanesi insan ilişkilerinde yaşadığımız sorunlarla ilgili. Ne kadar insan varsa o kadar farklı düşünme, algılama, yorumlama şekli var. O yüzden iletişim çatışmaları yaşamak çok normal. Her şeyde olduğu gibi iletişimde de "gönüllü olmak" olmazsa olmaz şart. Yani geçinebilmek için geçinmeye gönlünüzün olması gerekiyor. Tabi karşınızdaki kişinin de gönlü olmalı. Yani geçinemediğinizde, sorun yaşadığınızda suçu hep kendinizde aramayın:)))
herkesi memnun edemezsin ile ilgili görsel sonucu
Bu yaşımda iyice idrak ettiğim şey "bir işi yapmaya gönüllü olmak" çok değerli ve bir işte başarılı olmak istiyorsanız önce o işi yapmaya gönüllü olmalı sonra da sizin gibi gönüllü olanlarla çalışmalısınız.
Hep derler "insan isterse yapamayacağı şey yoktur". İşte o isteği harekete geçirebilmek gerek. Motivasyon bu demek:)
Konuyu biraz dağıttım sanırım, insan ilişkilerinde geçinmeye gönlü olmaktan bahsediyordum. İnsan duygularıyla hareket eder, sonrasında da mantığıyla davranışlarına mazeret uydurur:))) O yüzden gönüllü olması gerekir her hangi bir şeyi yapmak için. Eğer bir insan sizi severse geçinmenin bir yolunu bulur, sevmezse de bahane bulur. Bunun için yapabileceğiniz bir şey yoktur. Çokta şaaapmamak lazım yani herkes beni sevsin diye. Böyle bir şey mümkün değildir çünkü. Herkes sizi sevemez. Bu yüzden kendiniz olup yaşamaya devam etmek daha mantıklı. Yani insanlar sizi sevsin diye taviz vermek sonucu değiştirmeyecekse kendiniz olmak en iyisi.
Son dönem gazeteci-televizyoncu Cüneyt Özdemir'in youtube kanalını keşfettim. Epeydir var tabi de ben yeni izledim:) Şeyma  Subaşı'nın kitabını eleştirmiş bir videosunda. Kitapta özlü sözler paylaşılmış ve bunlardan biri de "Herkesi memnun edemezsin, pizza değilsin" sözüymüş. Bu yazıyı yazarken aklıma geldi. Sizde herkesi memnun edemezsiniz, sonuçta pizza değilsiniz:))))
Çok fazla magazinsel olmadan demem o ki "herkes kendinden yana , birisinin sizi seveceği varsa sever, yoksa sevmez, ağzınızla kuş tutsanız bile. Kabullenmek ve sizi sevenlerle yolunuza devam etmek en iyisi.


3 yorum:

  1. Okursun, okuduklarından aklında kalanları yazarsan okuryazar olursun diyordu biri. Mesele yazar olmak değil, okuryazar olmak.

    YanıtlaSil
  2. Doğru söze ne denir? Bende katılıyorum seven sevsin, sevmeyen için uğraşmamak lazım.
    Sonuçta biz de herkesi sevmiyoruz.

    YanıtlaSil
  3. Bir arkadaşıma demiştim, sen ne yaparsan yap beğenmeyen birileri olacak, onun için başkalarının seveceği bir şey bulmaya uğraşma, kendi en seveceğini seç.

    Ne güzel bir konuya parmak basmışsın :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.