Kış Aylarında Kilo Almamak İçin 8 Öneri


Ölçek, Kilo Kaybı, Fitness, Diyet

Kış aylarında hemen hemen herkeste biraz kilo artışı olabilir. Bu aylarda biraz dikkat edersek kışı kilo almadan atlatabiliriz. Asıl önemli olan kilo vermekten çok almamaktır.

1. Su tüketimini arttırın.

Kışın daha az su ihtiyacı hissediyoruz. Susama hissi hissetmiyor olsak bile su içmeyi alışkanlık haline getirmeliyiz. Daha hızlı bir metabolizma için su içmek şart. Bu sebeple susamasak bile su içmeye çalışmalıyız.

2. Günde 2 Fincan Yeşil Çay

Yeşil çay, metabolizmanın hızlanmasını sağlayarak depolanan yağın yakılmasını sağlar. Ayrıca yağ hücrelerinden yağların harekete geçmesine yardımcı olan yeşil çayın içeriğindeki aktif bileşikler bazı yağ yakma hormonlarını harekete geçirir.

3. Egzersiz

Kış aylarında açık havada yürüyüş yapmak zor olsa da evde ya da spor salonunda egzersizi bırakmamak gerekiyor. Yani egzersiz yaz, kış, bahar her zaman yapılması gerek.

 

4. Probiyotik kullanımı

Bağırsaklarımız ikinci beynimiz olduğu son zamanlarda çok sık söyleniyor uzmanlar tarafından. Probiyotik içeren gıdaları beslenmemize daha fazla eklememiz tavsiye ediliyor.  Örneğin yoğurt ve kefir, içerdikleri yararlı bakteriler sayesinde sindirim sisteminizin daha düzenli çalışmasına destek oluyor.


5.Yağı, şekeri azaltın.
Kış aylarında, vücudumuz ısı değişikliğine uyum sağlayabilmek için harcadığı enerjiyi düşürür. Azalan fiziksel aktiviteye paralel olarak yağ ve şeker tüketimi de kısıtlanmalıdır.
6.Kahvaltıyı atlamayın…
Kahvaltı etmeyen kişilerin, düzenli kahvaltı eden kişilere göre günlük kalori alımı daha fazla olduğu araştırmalar sonucu tespit edilmiş. Gün boyunca enerjik, mutlu ve tok hissetmenin en temel taşı ise kahvaltı.
7. Haftada 2-3 kez balık yiyin
Balık  omega 3 deposu ve bağışıklık sistemini koruyor, kemik ve kalp sağlığı için faydalı ve depresyonu engellemeye destek oluyor.
8. Kış Ritüellerini Sınırlayın
Kış denilince akla ne gelir? Patlamış mısır, kestane, boza, sahlep..... Patlamış mısır ve çay eşliğinde film izlemek keyfi ya da kar yağarken sahlep içmek keyfi gibisi yoktur. Ama bu besinler şeker, karbonhidrat ve yağ açısından zengindir. Bu yüzden sınırlamak gerekir.



7 yorum:

  1. Su içmeyi hep ihmal ediyorum.Ne kadar da önemli imiş.. Faydalı yazı için tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Su içmek kilo vermek dışında da çok önemli aslında. Bir program indirdim telefonuma bana su içmeyi hatırlatıyor.

      Sil
  2. vallahi hepsi de çok doğru yapmak lazım bunları 1,5 senede 25 kilo verdim inanın korumak vermekten daha zor....azıcık salıverdim mi hoooop kilolara 2şer 2 şer geliyor yeminlen.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl verdin o kadar kiloyu? Anlatsana bir yazıyla bize de.

      Sil
  3. Kış ayına girmekle birlikte kilo alma değil de şişkinlik olmaya başladı bende. Kefir içmiyorum. deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  4. Faydalı bilgilendirmeler için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Ayagim iyilesmezse bu kis kilo almaya adayim 😂

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.