Probiyotikler

probiyotik ile ilgili görsel sonucu

Hipokrat demiş ki; "Bütün hastalıklar bağırsaklardan başlar" . Bağırsaklarımızın ikinci beynimiz olduğunu son zamanlarda çok sık duymaya başladık. Son zamanlarda bu konuyla ilgili yazılmış kitaplar arttı. 
Bağırsaklarımızın %85'i dost bakterilerden oluşuyor. Yani oluşmalı. Eğer dost bakteriler azalırsa sorunlar baş gösteriyor. Günlük hayatımızda farkına varmadan geçirdiğimiz hastalıklar, kullandığımız antibiyotikler, stres, kötü beslenme gibi faktörler olması gereken bağırsak florasının bozulmasına sebep oluyor. 
probiyotik ile ilgili görsel sonucu
Probiyotik yunanca bir kelime ve "yaşam için" anlamına geliyor. Sindirim sistemindeki dengeyi sağlayan dost bakteriler. Prebiyotikler de probiyotikleri yani dost bakterileri besleyen bağışıklık sistemine destek olan sindirilemeyen besin bileşikleridir. Bir ürün hem probiyotik hemde prebiyotik içeriyorsa bu ürüne de "sinbiyotik" adını veriliyor. İshal, kabızlık, İrritabl Bağırsak Sendromo, hazımsızlık, sindirim güçlüğü, atopik dermatit, gıda allerjileri için kullanılması faydalı.

probiyotik ile ilgili görsel sonucu
Son zamanlarda GAPS Diyeti - Bağırsak ve Psikoloji Sendromu İçin Doğal Tedavi Yöntemi isimli kitabı okuyorum . Çok şaşırtıcı bilgiler var kitapta. Herkesin okuması gerektiğini düşünüyorum . Kitabı bitirdikten sonra kitapla da ilgili yazı hazırlayacağım. Ama probiyotiklerle ilgili kısmını okuduğumdan beri eczaneden probiyotik destek aldım. Karnımda şişkinlik, hazımsızlık , yorgunluk vb.... gibi sıkıntılarımda çok hafifleme hissettiğimi söyleyebilirim. Kendimi daha enerjik ve mutlu hissediyorum ki GAPS Diyeti kitabında psikiyatrik hastalıkların, otizmin, dikkat eksikliği ve hiperaktivitenin tedavisinde diyet ve probiyotiklerin çok etkili olduğunu hatta %100 iyileşen çok sayıda insan olduğunu anlatıyor. Psikiyatrik rahatsızlıkların bile bağırsaklardan kaynaklandığı bilgisine çok şaşırdığımı söyleyebilirim. Hatta depresyondan kurtulmak istiyorsanız probiyotik kullanmanızı öneriyorlar. 




7 yorum:

  1. Kesinlikle bütün hastalıkların bağırsaklardan başladığını düşünüyorum ben de.Biz de ablamla belirli periyotlarla bağırsakları düzenlemek amaçlı lavman yapıyoruz.Çok faydalı ve hatırlatıcı bir yazı olmuş arkadaşım :)) Teşekkürler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lavman ilginçmiş arkadaşım okumuştum onunda faydali olduğunu

      Sil
  2. teşekkürler güzel bilgi için yeni yazıma beklerim bu arada :)

    YanıtlaSil
  3. Ah bu stres yok mu.. Alt üst ediyor vücudun dengesini.. Probiyotiklerin önemini çokça duyar olduk. Aslında ihmal etmeden ilgilenmek gerek. Teşekkürler..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla mucize gibi bir şey renkli pasta sepeti

      Sil
  4. Kaleminize sağlık, bilgilendik probiyotik hususunda. Karatay'cıyım ben de doktor kızıma rağmen:) Bu arada iyi ki yoğurdu çok seviyor fırsat buldukça yiyorum. Sağlıklı günler:)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.