Ek Gelir Yöntemleri 2: Gizli Müşteri

gizli müşteri ile ilgili görsel sonucu

Gizli Müşteri nedir? Öncelikle firmalarının verimliliğini ölçmek isteyen firma sahipleri bu işi yapan danışmanlık firmalarına giderek mağazalarını denetlemelerini istiyorlar. Çok büyük,kurumsal olarak bu işi yapan danışmanlık firmaları olduğu gibi daha  küçük firmalar da var. Danışmanlık firmalarına başvurarak bir form dolduruyorsunuz ve size mail yada telefon yoluyla başvurmalarını bekliyorsunuz. Genel olarak şöyle işliyor. Sizin belirli tarih aralığında ve saatlerde oraya gitmeniz ve size gönderilen formdaki talimatlara göre işyerini ve çalışanlarını denetlemeniz  gerekiyor. Ve adı üstünde hiç kimse sizin gerçek müşteri olmadığınızı bilmemesi gerekiyor. Daha sonra formda sorulan soruları ve deneyiminizi anlatan bir rapor hazırlayıp firmaya gönderiyorsunuz. Onlarda ziyaret başı para ödeme şeklinde çalışıyorlar ve ücreti hesabınıza yatırıyorlar. Ziyaretler esnasında gizliliği korumak çok önemli ve sorulan sorulara doğru cevaplar verebilmek, ayrıntılara dikkat etmek, talimatlara uymak çok önemli. Ziyaret başına çok para vermeselerde gideceğiniz yerleri kendinizin seçiyor olması, bir kaç ziyaret yapabiliyor olmak, ya da zaten alış veriş için gideceğiniz yerlere bu sebeple giderek aynı zamanda para kazanmak mantıklı oluyor. Mesela ziyaret başına 20tlaldığınızı düşünelim , çevrede denetimini yapacağınız bir kaç mağaza daha oluyor  mağazaya gittiğinizde 100 tl gibi bir para kazanmanız mümkün olabiliyor. 
Öğrencilerin ve ev hanımlarının çok tercih ettiği bir ek gelir yöntemi bu. Aşağıda vereceğim linklere tıklayıp form doldurarak bu işe başlayabilirsiniz. İsterseniz internette küçük bir araştırma yaparak daha fazla seçenek bulabilirsiniz.




5 yorum:

  1. Teşekkürler, Yerli firmaların sorunu görev yaparken harcadığınız yol vs. bile kurtarmayan ücret vermeleri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yerli firmalar da çok düşük fiyat verenler çok. Sanırım aracı yöneticiler kendilerine alıyor parayı. Türkiye de bir şeyi dürüst yapsak keşke. İş ahlakı çok önemli.

      Sil
  2. İş arkadaşım farklı bir firmadan yapıyor bunu, her denetim başına 40 TL alıyor. Ama denetlemelerde ses kaydı istiyorlar ve genelde denetlenen firma sizin denetçi olduğunuzu biliyormuş. Yine de güzel tavsiye, aylık 800 tl kazanan öğrenci var bu işte

    YanıtlaSil
  3. Benim çevremde de arkadaşlarım var güzel para kazanan. Firma sahipleri, yöneticiler biliyor ama çalışan elemanlar bilmiyor. 800 tl öğrenciler için iyi para sayılır bence:)

    YanıtlaSil
  4. ilginçmiş
    ilk kez duydum
    güzel gelir olur özellikle öğrencilere

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.