Blog Adım Nereden Geliyor

biz kimiz kadınız ile ilgili görsel sonucu

Sevgili arkadaşım Yurdagül www.dahamutluyuz.com blogunun sahibesi beni mimlemiş. Blog adım nereden geliyor. 
Daha önceki yazılarımda da bahsetmiştim. Blog yazmaya başlamam eşim ve iş arkadaşımın teşvikiyle oldu. Hani güzellik yarışmalarında derler ya "arkadaşlarım benim yerime başvurmuş" falan gibi:))) Eşim çocuklara anlattığım uyduruk masallara bir kamu spotu mesajı katıp anlatmamı çok beğenerek "bunları yazsana" diyerek beni hep teşvik etmeye çalışırdı. İş arkadaşımda olaylara bakışımın ve ifade tarzımın güzel olduğunu söyleyip illa blog açmalısın derdi. Sonunda bir gün tamam dedim ve ne konuda yazacağımı düşünmeye başladım. Kendimi bildim bileli toplumdaki kadın statüsüyle derdi olan bir insan olarak(bazıları feminist desede:)))  kadınlarla ilgili bir blog açmak istedim. Kadına yakıştırılan "kadın dediğin şöyle olmalı, böyle olmalı...." gibi tanımlamaların hepsinde kadının çok iyi bir eş, çok iyi bir anne, çok iyi aşçı, çok iyi ev kadını çok iyi vb...... bir şeyler var. Kadın her zaman güzel olmalı hep gülümsemeli, çok uyumlu olmalı vb.... sıfatlar beni rahatsız ediyor. Kadın kendi gibi olmalı, güçlü olmalı, özgür olmalı bence.
Sonra bir akşam çocuklarla internette bir şeylere bakarken yukarıda görmüş olduğunuz karikatüre denk geldik. Birlikte çok güldük. Çocuklar "anne aynı sen" dediler. Çocuklarım büyüdüklerinde beni hep zayıflamaya çalışan, rejim yaptığını söyleyip tatlıları yiyen, sonrada spor yapmaya çalışan birisi olarak hatırlayacaklar:))) Blog ismi arıyordum o sıralar ve kadınlarla ilgili olsun istiyordum. O zaman ampul yandı işte bu dedim "biz kimiz kadınız". Çok sevdim bu ismi. Eşim ve çocuklarımda çok sevdiler ve böylece bulmuş olduk. Aslında belki de o bizi buldu:)))
Bu blogu yazmaktaki amacım profilimde de bahsettiğim gibi kadınların kendilerini tanımaları, kendilerini daha çok sevmeleri ve güçlü olmaları için bir ışık olmak. Bir kadın bile faydalansa benim için mutluluk verici. www.dikiskis.blogspot blogunun sahibi Sevda'nın blog adının hikayesini okudum dün gece . Orada çok etkilendiğim  cümle: "Yaşamamızın bir anlamı olmalı, bir görevimiz yapacak bir şeyimiz olmalı, yoksa ölüm çok anlamsız olurdu". Bende bu yüzden kadınların hayatına dokunmak istedim. Çevremdeki insanlara elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum. Burada da yapmak istedim. Elimden geldiğince:)
Blogta sağlıklı yaşam, zayıflama, çocuklarla yaşam, gezdiğim yerler, psikoloji, güzellik, ürünler gibi geniş bir yelpazede yazıyorum. Bazen de dedikodu-yorum yazıyorum, olmazsa olmaz ama değil mi?  Hiç bir zaman kişi ve kurumları hor görmek, yargılamak olarak algılanacak bir şey yazmamaya çalıştım ki bunun kimsenin haddi olmadığını düşünüyorum. 
Kadın mutluysa eşi mutlu, çocukları mutlu, aile mutlu. Bazen ne kadar değerli olduğumuzu unutuyoruz. Ben hatırlatmak istiyorum, ne kadar değerli ve aslında çok güçlü olduğumuzu.
Biz Kimiz Kadınız:))))

19 yorum:

  1. Yaşlanıyor muyum nedir yazı bana çok duygusal geldi :) İyi ki yazıyorsun ve ben de senin sayende yazmaya başladım.Teşekkürler arkadaşım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler arkadaşım beğenmene sevindim. Sende iyiki yazıyorsun

      Sil
  2. İyi ki yazmaya başlamışsın arkadaşım ♥
    SEni okumayı seviyorum, seninle öğrenmeyi de ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende seni seviyorum Şebo iyiki Oytun Paşa doğmuş ta sen yazmaya başlamışsın

      Sil
  3. Çok güzel ,aynı zamanda anlamlı ve yazdıklarınızdan anladığıma göre de tam sizi anlatan bir isim vermişsiniz blogunuza.Bir o kadar da iddialı bir isim bu,sorumluluğu da ağır hani...Ben de dünden bu yana bayağı bir dolandım blogunuzda,hani mahallede her şeyin danışıldığı,fikirlerine saygı duyulan,neredeyse her dediği sorgusuz kabul gören akıllı hanımlar olursu eskiden;herkes parmakla gösterir,gıptayla söz ederdi.Hah işte bu blog o hanım olmuş işte.Elinize sağlık.Ve de çok teşekkğr ederim,değer verip,beğenip alıntı yaptığınız için.Sağolun,var olun.😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanılmaz mutlu oldum yorumunuza. Çok çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için . İddialı demeniz beni biraz ürküttü ama korkunun Ecel faydası yok😀 iddialı değilim haddimi bilebilirim inşallah her zaman.

      Sil
    2. İddiası kadın olmaktan mütevellit,sakın yanlış anlaşılmasın.Biz kimiz,kadınız ,çok büyük bir söylem bana göre.Kolay mı,kadınları yemsil ediyor,kadını anlatıyor,kadını örnekliyor,kadına örnek oluyor..O yğzden iddialı ve zor bir isim.Nicedir başarmışsınız,bundan gayrı gelişmek dışında bir korkunuz olmamalı bence👏👏👏😀

      Sil
  4. Kadın dediğin şöyle olmalı böyle olmalı tarzı ifadelerden ben de hiç; ama hiç hoşlanmıyorum. Böyle üstünkörü yazılıp geçilecek bir konu değil; ama buraya yazmaya kalkarsam yetersiz kalırım diye girmiyorum. Kadın dediğin insan yahu, insanlığın kadını erkeği mi var? İnsan dediğin de insan gibi olmalı işte. Blog isminiz çok güzel, karikatürü de her gördüğümde gülüyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda aynı düşündüğümüzü biliyorum Fidancım.

      Sil
  5. Gerçekten de isim seni bulmuş Kadriye :) Kadın olmanın tadını sonuna kadar çıkartalım arkadaşım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cefasini çekiyoruz sefasını sürelim Handan.

      Sil
  6. Harika bir isim seçmişsin bloğuna.İsmi bile heeeyyyt! dedirtiyor bana ;)) Şaka bir yana içeriği gibi ismi de güç veriyor;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Aytül yorumun beni çok mutlu etti

      Sil
  7. Karikatür harika :) İyi ki yazmışsın tanışmış olduk :)

    YanıtlaSil
  8. ha haaa çok tatlıııı :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.