Bir Şubat Tatilinin Ardından

Bu sene Şubat tatilinde Afyon'da termal otele gittil. 2. Geleneksel anne-kızlar ve torunlar tatili yaptık. Bu sefer Arda gelmediği için tamamen kız kıza bir tatildi. Oğluşumun dersanesi vardı malesef. Ama zaten sıkılırdı orada. Otelde küçük çocuklar için sürekli bir program vardı. Ezgi ve kardeşlerimin küçük kızları çok eğlendiler. Bu arada böyle bir termal kültürü varmışta benim haberim yokmuş. Aslında Bursa'da çocukluğumda termallere, hamamlara çok giderdik, alışığım ama evlendikten sonra unutmuşum. Eşim sevmez termalleri, mikrop yuvasıymış oralar öyle der hep. Çorum'da termal kültürü yok herhalde:))))
Görüntünün olası içeriği: gökyüzü ve açık hava
Tatilin bir gününü de Afyon'u gezmeye ayırdık.Ama öyle soğuktu ki Ukrayna'yı andık hep. Afyon çevresi dağlarla çevrili olmasından dolayı soğuğu çok ünlüymüş. Soğuk olurmuş genelde. Hatta savaşın geçtiği tepeleri görmek isterseniz mayıs ayından sonra gelin dediler. Zafer Müzesi şehir merkezinde Orman Bakanlığı'na bağlı küçük bir müzeymiş. Müzede çalışan bey bizimle çok ilgilendi(tek gezen bizdik, ondan mı ki acaba:))) Uzun uzun savaşı anlattı bize. Atatürk'ün komutanlarıyla toplanıp savaş stratejisi belirlediği odayı gösterdi. Müzelerin genellikle Kültür Bakanlığı'na bağlı olduğunu ama bir kaç müzenin farklı bakanlıklara bağlı olduğunu anlattı. Küçük bir müzeydi ama çocuklar için güzel oldu bu gezi.
Otomatik alternatif metin yok.
Görüntünün olası içeriği: 1 kişi

Sonrasında acıkınca tandır kebabıyla ünlü Aşçı Bacaksız Lokantası'na gittik. Küçücük, esnaf lokantası gibi bir yer. Öğleden sonra 3'ten sonra açık bulamazmışsınız. Hatta annem sordu "bu kadar meşhursunuz neden büyütmüyorsunuz" dedi. Sahibi de "biz 5. kuşak bu işi yapıyoruz 1 tencere tandır yaparız bitince dükkanı kapatırız" dedi. Yani hallerinden memnunlar. Gözü gönlü tok insanlar. Ama eğer bir şeyi iyi yapıyorsanız gizlenemezsiniz insanlar sizi bulur sözünün doğruluğu yine kanıtlanıyor. Hemen hemen herkes biliyor burayı. Afyon'a gideceğimizi söyleyince mutlaka burada kebap yememizi söylediler. Ayrıca kaymaklı ekmek kadayıfı da harikaydı. Zaten Afyon kaymağı, mermeri, kaymaklı lokumu ve termalleriyle ünlü bir yer. Bu arada otellerin bulunduğu yerde İkbal Otel'in yanında ki marketten Vişneli Ekmek Kadayıfı ve Kaymak aldık. Kız kardeşim daha önce gitmiş o almamızı söyledi. Sonrasında eve gelince bayıla bayıla yedik ve neden daha fazla almadığımıza hayıflandık. Yok böyle bir lezzet. Bak yazarken bile ağzım sulandı:))))(ahhh ben adam olmam:))) Bu arada 2 kilo alarak kapatmışım bu geziyi, çok üzgünüm çooook:(((
 Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, gökyüzü, dağ, bulut, açık hava ve doğa

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, gülümseyen insanlar, açık hava
Kaldığımız İkbal Otel'in yanında epey büyük bir outlet var. Ünlü her marka vardı sanırım. Tatil demek yemek demek, yatmak demek, alışveriş yapmak demek öyle değil mi?:)))) Bizde öyle yaptık:)))))
Kar yağmaya başlayınca yollar kapanırsa diye çok korktuk, meşhurmuş çünkü yol kapanması.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar
Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, ayakta duran insanlar, ağaç ve açık hava

Bu arada Kamil Koç firmasıyla seyahat ettik ve otobüste kızım çantasını unuttu. İçinde gözlüğü, kitapları falan vardı. Hemen aradım , birkaç gün sonra Isparta Otogarı'nada olduğunu söyleyen bir telefon geldi. Benim oraya bir kurye göndermem gerekiyormuş. Aldırma sorumluluğu benimmiş. Cezalandırdılar yani beni. Sakın ola Kamil Koç otobüslerinde bir şeyinizi unutmayın. Bin kere telefonla görüştüm. Bana karşı ödemeli olarak göndermelerini rica ettim ki mantıklı olan bu, sistemlerinin böyle çalışmadığını söylediler. İnternetten yazdım, defalarca telefon ettim ve sonunda pes ettim. Türkiye'nin kurumsal firması diye bildiğimiz firmalar böyleyse vay halimize dedim en son. Ölmüşüz ağlayanımız yok. Bu arada 15 gün oldu hala elime geçmedi çanta. Otobüse atlayıp Isparta'ya gidip alıp dönseydim daha iyiydi.
Bu ufak sorunda keyfe keder yani olur böyle vakalar dedik, tatilin tadını çıkarmaya devam ettik. Çocuklar çok eğlendi, Havuzlarda kaydırak falanda vardı ve açık havada hava neredeyse -10 derecede insanlar dışardaki havuzda yüzüyorlardı. Aslında denemediğime pişman bile oldum. Çünkü içerdeki havuza geçiş vardı, yani üşüyünce hemen geçebilirsin diğer kapalı bölüme ama annem ve kızkardeşim bana deli gözüyle baktıkları için yapamadı. Ah şu "başkaları ne der" düşüncesi , bak içimde kaldı şimdi, niye dinlediysem onları:))) 
 
Bir tatil daha böyle bitti, güzel anılar kaldı. Birde fotoğraflar.

10 yorum:

  1. Ne güzel tatil olmuş. Oğluşa üzüldüm gerçi, eğitim sistemimize söyleyecek lâf çok.

    Küçük müzeleri daha çok seviyorum sanki. Herşeyin tadı daha çok çıkartılıyor gibi geliyor.

    Kaplıca bana da çekici gelmiyor :D İçeride on dakika duramıyorum diye mi acaba, direk bayılma moduna giriyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıcak havuz kısmında bende kız kardeşimde fenalastik 10 dakika durunca. Ama bel ağrıma çok iyi geldi. Normal sıcaklıkta olan havuzlar vardı sürekli onlara girdik biz.

      Sil
  2. Otel nasıldı.. 5 yaş çocukla gidilir mi..fiyatları nasıl ayrıca :) benim koca bayılır termallere de ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkbal termal oteli çok beğendik Gelincika 5 yaş çocukla çok rahat edersiniz. Fiyatlar Şubat tatili olmasına rağmen bize uygun geldi ki sizin okul olayınız olmadığı için herkesin tercih ettiği zamanları tercih etmezseniz daha uygun fiyatlı olur.

      Sil
    2. Ben loveandsmile blogu bu arada.. :)
      not alayım cook teşekkürler
      Aslı

      Sil
  3. Sıcak suyu sevmem bende :))) Bu kültür azıcık uzak bana anlayacağın ama şu dışarıdaki havuz kısmı beni cezbetti nedense, keşke deneseydin...

    Arda'ya kıyamadım ama ben, kurs için kalması kötü olmuş. Gerçi o kendini eğlendirecek birşeyler yaratmıştır kurs harici zamanlarda diye düşünüyorum :)

    Tokgözlü insanlara bayılıyorum, nasıl da güzel... Bizim burada da var böyle bir yer, bitince kapatır dükkanı bulamazsın... Biraz eski püsküdür dükkanı gerçi, dükkana baksa keşke biraz da dediğimiz olur her gittiğimizde :)

    Güzel bir gezi olmuş, iyi ki gitmişsin ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazın gittiğimiz otellerin kapalı havuzları gibi Şebo. Sevmeden duramazsın bence:)))

      Sil
  4. Kamil Koç'ta vb deneyimi ben de yaşamıştım, yeri göğü teptim zor getirttim. Çingeneliğimden değil, muhatabımın inisiyatifli merhametli bir bey olup kişisel çaba göstermesindendi.

    Afyon'a gitmek bugüne kadar aklımın ucundan bile geçmedi ama şu an neden olmasın diyorum :-)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. O otelde, o açık hava havuzunda tam da kar yağarken yüzmüştüm yıllar önce. İyi ki de yapmışım :)
    Bakın yazınız bana neler hatırlattı.
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa keşke bende yapsaydım, neyse artık başka sefere:))

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.