Ekmeksiz Bir Hayat Mümkün:)


*"Ne yersen O'sun"un resim hali:)))) Bir süredir ekmek yemiyorum ve ilk 5 günde 1 kilo zayıflamışım. Ama ondan bile önemlisi şekerim düşmüyor, tatlılara saldırmıyorum, açlık krizi yaşamıyorum ki yaklaşık 2 yıldır bu sorunla yaşamak hayat kalitemi çok düşürüyordu. Acıkmaktan nefret eder hale gelmiştim. Önce yemeğe saldırıp tıka basa yiyordum sonra da şekerim yükseliyor, Garfield gibi yarı uykulu dolaşıyordum, ya da en iyisi gidip uyuyordum. Bu kısır döngü devam edip duruyordu. Bir sürü yerde "tatlı ve ekmeği kes" muhabbetini okumama rağmen cesaret edememiştim. Galiba bir bilgiyi çok fazla duyarsanız önemini kaybediyor. Yani anlatmak istediğini anlamanıza engel oluyor çok duymak. Duymamaya başlıyorsunuz gerçekten. 
Genelde ben canım ne isterse yer sonra da "parası neyse veririz" der gibi ne kadar gerekiyorsa spor yapar harcarız mantalitesinde bir insandım. İki yıl öncesine kadar da bu mantalite beni gayet idare etmişti. Sonra yetmemeye başladı, kilo aldım, kilo aldıkça yeme isteğim arttı. Ve ne kadar spor yaparsam yapayım sadece mevcut kilomu korudum. 
Bir gün internette bir adamın hikayesini okudum. Adamda şeker hastalığı, kolesterol, tansiyon vb.... o kadar çok hastalık varmış ki adam 140 kilo falanmış. Bir gün canına tak etmiş ve Raw Beslenme(Çiğ Beslenme) düzeni uygulamaya başlamış. Adam 6 ayın sonunda 80 kiloya düşmüş ve hiç bir sağlık sorunu kalmamış, inanılır gibi değil. Sporda yapmış tabi.Bunu okuduktan sonra bende yapayım diyerek gaza geldim ama çok ciddi bir değişiklik olduğundan bir iki öğün sonra bıraktım. Bir gün yapabilirim belki.
Geçenlerde D&R da gezerken "Tahıl Beyin" ve "Buğday Göbeği" isimli kitaplara rastladım. Yazar kitabın arka kapağında eğer ekmek yemezsek , buğday unu içeren şeyler yemezsek kesinlikle kilo vereceğimizi, tip 2 şeker hastalığının iyileşeceğini , cilt sorunu ve allerjilerin geçeceğini söylüyordu. 
Neyse kısa keseyim, ekmek yememeye başladım ve hayatımdaki inanılmaz değişime inanamadım:))) Çünkü inanılmazdı:)))
ekmeği keserek karikatür ile ilgili görsel sonucu
Burası önemli: Arkadaşlar zayıflamak ya da tip 2 şeker hastalığından, insülin direnci gibi hastalıklardan kurtulmak istiyorsanız ekmeği keseceksiniz. Dilim dilim kesmeyeceksiniz ama hayatınızdan çıkaracaksınız. Ve bunu sadece kahvaltıda bile yemeyerek yapacaksınız. Çünkü güne nasıl başlarsanız öyle devam ediyor. Şarteli açmayacaksınız yani. Başta çok zor gelebilir ama inanın bir kaç günde alışıyorsunuz. Çünkü ekmek yemek bir alışkanlık ve tüm alışkanlıklar gibi değiştirilebilir.
Birazcık irade yeter. Umarım sizlerde motive olursunuz.  İnşallah devam edebilirim ekmeksiz bir hayata. Ama ekmek yemediğim zaman öyle sağlıklı hissediyorum ki kendimi bundan vazgeçemem gibi geliyor. Bu arada daha sonraki yazılarımda ekmek yerine yediğim kefir ve cevizden bahsedeceğim. Tok tutuyorlar ve tatlı istemiyor canınız. Şimdilik bu kadar, kendinize iyi bakın, iyi beslenin:)))

18 yorum:

  1. Kilo kontrolü önemli.Yaş ilerledikçe de metabolizma yavaşlıyor.Ben de kepek ekmeği yiyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kepek ekmeğinin de kansızlığa sebep olduğunu okudum Yurdagül bir araştır istersen.

      Sil
  2. bende her sabah başlayıp öğlene bırakıyorum ama bu beslenmeyi sürekli hale getirmek lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayat tarzı haline getirmek gerek Emine yoksa olmuyor.

      Sil
  3. taze ekmek miss kokusuyla her zaman benim dayanamadığım bir besin olmuştur
    ama epeydir tam buğday yiyorum ve ekmek adetini bayağı azalttım
    kefir candır
    1 yıldır sürekli mayalıyorum
    çok faydasını gördük eşimle
    http://mavianne.blogspot.com.tr/2015/12/evde-kefir-yapmanin-pratik-yolu-ve.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama maviannem senin kilo sorunun yok ki! Bu arada ben kefiri hazır alıyorum maya verir misin bana?

      Sil
  4. Şu kalçadaki tatlıdan alıyım desem sen kesin beni döversin :)))
    Şaka bir yana sadece ekmeğimi kestin Kadriye. Bunun yanında ilave başka şey yaptınmı merak ettim.
    Şiştim hareket edemiyorum artık :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeminlen Şebo süper sadece ekmek yemeyi bıraktım canım tatlı istemedi en son tartınmadım ama herkes zayıflamışın diyor. Sabahları limonlu su içtim aksamlari kefir ictim

      Sil
  5. Bir sonraki yazını sabırsızlıkla bekliyorum.

    Ekmek yemeden yaşamayı keşke bende becerebilsem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alışılıyor Esmanur yeterki kararlı ol.

      Sil
  6. beni ceviz biraz fazla acıktırıyor. ekmek yememe o0layı ise harika. fakat yine mahalle baskısı yüzünden yemek zorunda kalıyorum. bir ara kahvaltıda bile tereyağını sade yemiştim, ekmeksiz. o günler gerçekten güzeldi. bu yazıdan sonra sanırım başlayacağım ekmeksiz hayata :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman keramet kefirdemi acaba? Ama sabahları kefir içmiyorum ekmek yerine ceviz yiyorum öğlene kadar acıkmıyorum. Ya da her metabolizmada her yiyeceğin farklı etkileri oluyor demek daha doğru olacak sanırım.

      Sil
  7. şimdiii o müthiş soru geliyoo: koyun hep ot yiyo ama kuyruğundaki o yağ kütlesi nedennnnn :p )))
    Kandırıyo mu yoksa bizi diyetisyen :D )))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa adaş hep ot yiyelim demiyorum ki, karbonhidratı azaltalım ve bunun yolu da ekmeği kesmekten geçiyor diyorum.

      Sil
  8. Aynı benim mantalite bende hala işe yarıyor gerçi ben ekmeği sadece tostsa ve tam buğday falansa yerim yoksa akşam sabah ağzıma sürmüyorum yaklasık 10 yıldır. ve ben ilk bıraktığımda beş kiloya kadar rahat verdim onun dışında tek diyet yapmadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi Lady takıl 40'a kadar idare ediyor o mantalite. Ekmeği bırakman belkide hep idare etmeni sağlar yani 40 tan sonrada formunu korursun. İnşallah amin:)

      Sil
  9. Diyetin, beslenme tarzinin HER türlüsünü denemis biri olarak, ekmegi, karbonhidrati tamamen kesmenin illa da en dogrusu olduguna inanmiyorum. En dogrusunun ve en sagliklisinin, herseyden ama cok dengeli ve bilincli tüketmek olduguna inaniyorum.
    Önemli olan istek, azim , kararlilik ve tutarlilik. Bunlar olduktan sonra her türlü kilo verebiliyorsun.
    Ve önemli olan diger sey, hayatin boyunca (senin de dedigin gibi)Hayat tarzin haline getirebilecegin bir beslenme. Bir de bol hareket/spor. Bunlar olduktan sonra asla Kilo problemi olmaz insanin.

    Ama karbonhidrati azaltinca acikma hissinin de azaldigi bir gercek. Her insan kendine iyi gelen, en kolay basarabildigi seyi secmeli, saglikli oldugu sürece.
    Seninde bu konuda mutlu ve basarili oldugunu gördügüme cok sevindim Kadriye'cim, aman devam et, kolay gelsin sana, bravo:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle sana katılıyorum Ayşeciğim. Karbonhidratı tamamen kesmekten bahsetmiyorum ve yasaklı yiyeceklerin olduğu diyetler bana göre doğru değil. Ancak kendimce şu kaanate vardım. Belli bir süre ekmek yemeyerek bozulan metabolizmamı düzelttikten sonra herşeyden azar azar yiyeceğim. Sadece geçici bir dönem yasaklı ekmek bana ki bu konuyu çok araştırdıktan sonra karar verdim. Dediğin gibi her kişiye uygun diyet diye bir şey yok. Senin diyet bana uymaz benimki sana uyar belki. O yüzden tek doğru bu demiyorum da bende işe yaradı diyorum ve geçici bir dönem uygulayacağım sonrasında herşeyden az yemeyle devam edeceğim. Şu an istesemde ekmek yediğim sürece az yiyemiyorum.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.