Salı Seçmeler

Merhabalar Herkese
Bugün çok enerjik bir şekilde söyledim merhabayı. Bu enerjinin size bulaşması ve tüm gün sürmesi temennisiyle:)
Babam ilkokul öğretmeniydi ve tüm resmi bayramlarda bizi "bugün yine mutlu günlerimizden birini yaşıyoruuuuuz" diye bağırarak uyandırırdı. Yıllar önce emekli olmasına rağmen bünye alışmış tabi o repliğe:))))
Bakalım sosyal medyadan neler dikkatimi çekmiş bugün ve neleri sizinle paylaşmalıyım demişim.




Çok doğru değil mi ne yazık ki? Bunu paylaşayım da kendime ve okuyan herkese bir hatırlatma olsun dedim:(


Buna da bayıldım. Bir süredir düşündüğüm bir şey yapabilecekken yapmadıklarımız yüzünden sorumlu olduğumuz. Şöyle bir söz var belki okumuşsunuzdur.Beni her okuduğumda çok etkiler. "Dünya çok acı çekiyor ama sadece kötü insanların zulmünden değil, bunlara sessiz kalan iyi insanlar yüzünden".



Kesinlikle çok zor:))))) Sizce de öyle değil mi? Aaaa pardon uçağı olanlar üzerine alınmasın:))))


Bu da bizden olsun . Kızımla aşkımızın nişanesi:) Ve tatil. Geçmişte kaldı. Deniz insana ne kadar iyi geliyor. Uyumak, sevdiklerinle beraber olmak, rutine ara vermek demek benim için tatil.


İşte idealimdeki çalışma saatleri. Tüm yetkililere buradan çağrı yapıyorum. Bu çalışma saatleri değerlendirilsin lütfen:)))))

*Zor insanlarla baş etmek ne kadar zor(çok anlamlı bir cümle oldu yeniden Amerika'yı keşfettim). Her şeyden seni suçlayan insanlarla, yaptığın hiçbir şeyi beğenmeyip eleştirenlerle.
 Dün arkadaşım bir kitaptan bahsetti "Duygusal Vampirleri Tanıyın" gibi bir adı vardı tam hatırlayamadım. Tamam dedim tanıdık "eeee sonra ne yapacağız?". Onu çıkar hayatından, bununla görüşme , şununla konuşma ne olacak sonra, yapayalnız bir dünya çekilmez olur. Ve tamam kitaba göre diyelim ki tanıdık bu arkadaşları ya bunlar hayatımızdan çıkaramayacağımız kişilerse. Annemiz, babamız ,kardeşimiz,çocuğumuz, eşimizse mesela o zaman ne yapacağız. Teşhisi koyup oturacağız. Bunun kime faydası olacak? ."Bilmemek mutluluktur" bazen. Eğer bilmek gereksiz farkındalığa sebep oluyorsa. Bilmen hayatında olumlu bir değişikliğe sebep olmayacaksa bilmemek daha iyi.
Doktor bir arkadaşım çok sık tuvalete gittiğimi farketmiş olacak ki bana "senin mesanen mi küçük acaba?" dedi. "Bilmem" dedim. İstersen bunu anlamanın yolları var , mesela ölçüm yapabiliriz, şöyle yaparız,böyle yaparız vb... bir sürü şey anlattı ve anlattıkları  bayaaa zahmetli şeyler. Ben "eee sonra" dedim. "Anlarız mesanen küçük mü değil mi? dedi. "Eeeee anladık sonra ne olacak? Büyütecek bir yöntem mi var?" dedim.Arkadaşım düşündü ve güldü "yok" dedi. O zaman bunu tespit etmemizin ne anlamı var deyince "evet doğru söylüyorsun gereksiz bir bilgi" dedi. Bunun gibi bir sürü gereksiz bilgi var aslında. Öğrenmesek te hayatımızda bir değişikliğe sebep olmayacak hatta öğrenirsek hayatımızı olumsuz etkileyecek.
Velhasıl kelam ben diyorum ki bilgiyi alırken seçici olmak lazım. İşimize yaramayacak şeylerle güzel kafamızı meşgul etmemek lazım:)

    Sevgiyle kalın.......

8 yorum:

  1. Yine şahane şeyler paylaşmışsın....
    Kucak dolusu sevgiler sana :)))
    Çoğalalım, çoğalalım hep sevgiyle ;)

    YanıtlaSil
  2. Keyifle okudum :-) Hepsine de katılıyorum:-)

    YanıtlaSil
  3. Ne şahane bir yazı olmuş , bayılıyorum böyle pozitif enerji saçan yazılara :)))
    Takipteyim sizi bundan sonra , benim bloğuma da beklerim sizi :)
    Kocamann sevgilerimle...
    www.grilady.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim gri lady her zaman beklerim. Bu arada ben zaten takipteyim seni:)

      Sil
  4. Şeytanın tüylerini duymamıştım ben. Ne doğru söz....

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.