Bakış Açısı

Bakış Açısı

Bir hikaye var aklımda ama hatırladığım kadarıyla anlatabilirim. Hatırlamadığım kadarını nasıl anlatabileyim ki? Eski zamanlarda bir adam yaşadığı şehri terk edip başka bir şehre yerleşmeye karar vermiş. Yola çıkmış ve bir süre yol aldıktan sonra bir şehre gelmiş. Eskiden şehirlerin kapıları olurmuş. Bu şehrin kapısına geldiğinde kapıda bir adamla karşılaşmış.Bu adam bilge birisiymiş. Adama yaklaşıp sormuş: "bu şehrin insanları nasıldır?" Adam da düşünmüş ve soruya soruyla cevap vermiş "geldiğin şehirde ki insanlar nasıldı?" Gezgin adam demiş ki "aman sormayın oradaki insanlar geçimsiz, üçkağıtçı,yalancı ve çok sahtekarlardı. O yüzden kaçtım o şehirden". Bunun üzerine bilge adam "bu şehrin insanları da aynen öyledir" demiş ve gezgin adamda o şehre yerleşmemeye karar vermiş.
Bir süre sonra bilge adamın şehrine başka bir adam gelmiş ve bilge adama sormuş. "Bu şehrin insanları nasıldır?" Bilge adam yine aynı soruyla cevap vermiş "geldiğin şehirde ki insanlar nasıldı?" Adam "Geldiğim şehirdeki insanlar çok iyi insanlardı. Yardımsever, dürüst, iyi ahlaklıydı hepsi" demiş. Bunun üzerine bilge adam gülümsemiş ve "Bu şehrin insanları da aynen öyle" demiş.
Yani kıssadan hisse; cenneti de cehennemi de sen yanında götürürsün.



Birde babacığımın sürekli anlattığı bir hikayesi vardı aynı konuyla ilgili onu da anlatmalıyım yeri gelmişken. Adamın birine sormuşlar "nasılsın" "Ben iyiyim" demiş. "Eşin nasıl?" demişler "ben iyiyim" demiş. "çocukların nasıl?" "ben iyiyim" "annen,baban arkadaşların nasıl?" cevap yine "ben iyiyim" olunca "ehhhh ama anladık sen iyisin biz onları soruyoruz" o zaman adamda demiş ki "ben iyiyim de o yüzden iyiler".

12 yorum:

  1. Harika bir yazı olmuş, tema müthiş...
    Hep bunu savunuyorum ben de. Dünya kendiliğinden cennete dönüşmeyecek. Biz iyi ve mutlu olduğumuzda Dünya'nın cennet olduğunu söyleyeceğiz <3
    Benim en iyi 3 arkadaşım Yay burcu. Ben balığım ama nedense yaylarla çok sıcak arkadaşlıklarım oluyor, nedenini çözemedim. Ama bir yay burcu daha görünce acaba dedim aynı frekansta olduğum bir başka insan daha mı? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşündümde bende balıklarla iyi anlaşıyorum. Severim balıkları:)Aynı frekansta olmamıza sevindim:)

      Sil
  2. Babacığın nede güzel anlatmış...
    Çok sevdim hikayesini..

    YanıtlaSil
  3. Hikayeler bomba. Kara kaplı defterime not ettim.

    YanıtlaSil
  4. Önemli olan omzumuzun üstünde taşıdığımız diye boşa demiyoruz..
    nereye gidersek peşimize geliyor namussuz

    YanıtlaSil
  5. Sabah sabah düsündürdü bu yazi ... tam da nöbetten geldim yaticaktim:)

    Hikayeler cok güzel. Bir de su Freud'un sözüne takildim. Hmm... öyle mii acaba. Evet, bana dediklerinde...dogrudur. BEN baskasina dedigimde... demis olabilirim cünkü.....hicte degil...hmmm....ay cok biliyo bu froyd!!

    ;)

    YanıtlaSil
  6. Çok doğru. İnsan ne düşünürse karşısındakini de öyle görüyor. Sadece bunu anlamak için biraz yaşlanmak gerekiyor.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.