Krill Oil - Omega 3



Krill Oil
Krill oil, en iyi balık yağı kaynağı.
Yine yeni bir şey keşfettim de size anlatmadan olmaz:)Balık yağı desteği. Besin desteklerine karşı önceleri ön yargılı olduğumdan bahsetmiştim. Her şeyin doğalından yanayım. Ancak okuduklarım ve araştırmalarım vücudumuz için gerekli her şeyi yediklerimizden alabilmenin (özellikle günümüzde) pek mümkün olmadığını gösteriyor. Mesela özellikle biz kadınların omega3'e daha fazla ihtiyacı var. Ve vücudumuzun ihtiyacı omega 3'ü yediklerimizden alabilmek için haftada 2 gün somon gibi (özellikle deniz balığı olmalı) deniz balığı yemeliyiz. Ve kızartma olmamalı mesela buharda pişmesi en sağlıklısı. Ama şahsen ben bunu yapamıyorum. Bilmem siz yapabiliyor musunuz? Bir ara rutine bindirmiştim haftada 1 gün mutlaka balık yiyorduk ama şimdi yapamıyoruz.
Son zamanlarda özellikle bahar yorgunluğu olduğunu düşündüğüm bir yorgunluk var Allah vermesin size:) Resmen yatakla aşk yaşıyorum. Ondan hiç ayrılmak istemiyorum. O da çok üzülüyor ayrılınca:) Sürekli uyuma isteği, elimi kolumu kaldıracak enerjiyi bulamama gibi bir durum söz konusu. Yürüyüşe bile gidemiyorum ki ne güzel her gün yürüyordum.
Sonra bir arkadaşımla konuşunca krill oili duydum. O ne ola ki? diyerek araştırınca çok faydalı olacağına kanaat getirerek satın aldım. Veee faydalı oldu mu? Kesinlikle evet. Kafam bile daha çok çalışıyor sanki:)
Enerjim arttı, evde orayı burayı siliyorum, süpürüyorum falan yani o derece.
Bu krill dedikleri şey bir deniz canlısı. Karidese benziyormuş ama diğer deniz ürünlerinden çok daha fazla ve kalitede omega 3 içeriyormuş. Kaslarımız, kemiklerimiz,kalbimiz,cildimiz için çok faydalı imiş. Omega 3'ün de en faydalısı, en makbulü (araştıranlar bilir) EPA ve DHA oranı en yüksek olan olduğundan ötürü krill oil de bu oran mevcut omega 3'lerden 3 kat fazla.



İlaçlar resimde görüldüğü gibi arkadaşlar. Birazdan fazla kokuyor bence. Koku hassasiyetiniz varsa yemek arasında falan yutmanız tavsiye olunur. Ama ne yapalım faydalı şeyler genelde pek lezzetli olmuyor gibi bir gerçek var.
Siz de düşünürseniz araştırıp kullanmanız tavsiye olunur. Doktora danışın mutlaka. Çünkü besin desteği de olsa ilaç sayılır.

Yazımın bundan sonrası www.krillomega3.org sitesinden alıntıdır.

1. Kalp Damar Hastalıklarını önlemede Krill Yağı ndaki fosfolipit formundaki Omega-3 oldukça faydalı etkiler göstermektedir. Omega-3’ün emilimi fosfolipitlerle olduğu zaman diğer kaynaklara nazaran çok daha etkili olmaktadır.
2. Krill Yağı ayrıca kandaki kolesterol değerini de kötü kolesterol olarak adlandırılan LDL seviyesini azaltmaktadır. Tam aksine iyi kolesterol olarak adlandırılan HDL seviyesini de arttırmaktadır.
3. .Krill Oil de bulunan fosfolipitler Romatoid Artrit için alternatif bir gıda takviyesidir.
4. Çocukluk ve ergenlik döneminde kullanılan Krill Yağı, düzgün beslenme ve yaşam tarzı faktörleri ileride meydana gelebilecek Osteoropoz (Kemik erimesi) riskini azaltmaktadır.
5. Fosfolipitler direk olarak dokuya ulaşarak kemik ve eklem rahatsızlıklarında belirtileri azaltmakta ve ciddi anlamda hastalıkları hafifletmektedir.
6. Krill Yağı aynı zamanda ateroskleroz (damar sertliği) durumuna da olumlu etki sağlamaktadır.
7. Yaşam boyu beyinde bulunan Omega-3 miktarı yağ asitleriyle beynin gelişim sürecine etki eder. Yağ asitlerinin beyne geçişi sınırlanmaktadır. Yalnızca esensiyal yağ asitleri kan-beyin engelini aşabilir. Omega-3 beyin dokusuna trigliserid olarak değil yağ asitleri olarak ulaşır. Bu sebebten dolayı, Krill Yağı nda bulunan Omega-3 yağ asitleri beyin dokusu için gerekli ve faydalı bir kaynaktır.
8. Hafıza performansını güçlendirmek ve ciddi boyutlarda demans hastalığının önüne geçmek için yeteri miktarda Krill Yağı alınması önerilmektedir.
9. ADHD (Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu) rahatsızlığı olan çocuk ve yetişkinlerin kanındaki Omega-3 seviyesi oldukça düşüktür. Krill Yağı ile alınan Omega-3 takviyesi, ADHD hastalığında ilaç ve terapi kadar etkilidir.
10. Astaksantin beyin ve sinir sistemini koruyucu etki göstermekte, kan-beyin bariyerini geçebilmektedir. Ayrıca vücudun her noktasında iç organlar ve deride de olumlu antioksidan etki göstermektedir.
11. Şubat 2011 “International Journal of Medical Sciences” dergisinde geçen bir makalede : ”Astaksantinin insanlar üzerindeki etkileri alanında yapılan çalışmalar sınırlı olmakla birlikte, yapılan araştırmalara göre güneş hasarlarına karşı koruma, kas fonksiyonu ve bu tür Parkinson,Alzheimer gibi nörodejeneratif hastalıkların önlenmesi üzerinde olumlu etkileri de dahil olmak üzere kuvvetli bir antioksidan olduğu belirtilmiştir.”
12. Krill yağındaki Astaksantin immün sistem (bağışıklık sistemi), anti inflamuar, anti kanserojen, kalp ve beyin damarları üzerinde koruyucu etki göstermektedir.
13. Krill yağındaki omega-3 fosfolipitleri C-reaktif protein (CRP) düzeylerini düşürerek ; anti-enflamatuar etkiler göstermektedir. ''American College of Nutrition'' dergisinde yayınlanan bir çalışmanın sonuçlarına göre Krill yağının kalbe zarar veren inflamasyonu azalttığı tespit edilmiştir. Günde 300 mg Krill yağı alan grubun CRP düzeylerinin 7 gün sonra %19.3 , 14 gün sonra %29.7 azaldığı gözlenmiştir.
14. Krill yağı enflamasyon ve artrit ağrılarını azaltıcı etki göstermektedir. ''American Journal of Nutrition'' da yayınlanan bir çalışmanın sonuçlarına göre Krill yağının kronik inflamasyon ve romatizmal belirtilere olumlu etkileri olduğu vurgulanmaktadır. Kalp damar hastalığı, romatoid artrit ve/ veya osteoartrit gibi inflamatuar koşulları tanısı almış 90 hastaya düzenli olarak verilen krill yağının sonrasında ağrılarda %28.9, sertlikte % 20.3, fonksiyonel bozulmalarda % 22.8 azalma olduğu tespit edilmiştir.
15. Krill yağındaki astaksantin göz sağlığı üzerinde olumlu etkileri olup retina bariyerinin içine nüfuz edebilen birkaç antioksidandan biridir. Farklı göz hastalıklarına karşı koruyucu etkiler göstermektedir. (Makula dejenerasyonu, Katarakt, Kistoid makula ödemi, Diyabetik retinopati, Glokom)
16. Krill yağı ciltte yaşlılık sonucunda oluşan kırışıklılara karşı azaltıcı etki göstermektedir. Dünyadaki en ünlü anti-aging uzmanı Dr. Nicholas Perricone kırışıklık ve yaşlılık lekelerini azaltmak için astaksantin içeren Krill yağının kullanımını tavsiye etmektedir.

6 yorum:

  1. ben de snein gibi hiç bu tip ilaçlar kullanmadım şimdiye kladar
    ama son zamanlarda çok yoruluyorum
    enerjim hemen bitiyor
    deneyeyim bari ben de
    senin tavsiyen benim için reçete şekerim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onore oldum maviannem bana iyi geldi umarım sanada iyi gelir:) Sevgiler.

      Sil
  2. Hello, bir suredir sizi okuyorum ilgiyle, sizi tesaduf buldum. Her gun ziyaret ediyorum. KRILL OIL ODOURLESS yazanlari tercih ederseniz hic kokusu yok. Esim de kullaniyor. Sevgiler. Liz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin Liz yazdıkların için teşekkürler. Esin sürekli kullanıyor mu ? Merak ettim de

      Sil
  3. Sadece haftada 3gun kullaniyor. yaklasik 3-4 yildir aliyor cok memnun. Eklem agrilarina iyi geldigi icin aliyor.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.