Yeni Nesil Neden Böyle

 
Merhabalar 
   Yukarıda ki görsele çok güldüm ama haksızda sayılmazlar öyle değil mi?  
    Televizyonun hayatımızda ki etkisini tam anlayabilseydik eğer çocuklarımızı hastalıktan,tehlikelerden korur gibi  ondan korurduk diye düşünüyorum. 
    Çocuk TV karşısında sessiz kalıyor , bizden bir şey istemiyor biz de rahatça işimizi yapabiliyoruz, işimize geliyor. Ama lütfen bir gün sessizce yanına oturup ne izlediğini kontrol edin. İzlediklerinin görünenin dışında verilen mesajları gözlemleyin. Biz yetişkinler bunları fark edebiliriz ama çocuklar bilincinde olmadan o mesajları alıp doğru kabul edebiliyorlar.Sonrasın da "bu çocuk bunu nerden öğrendi" gibi cümleler kuruyoruz. 
   Yani hiç mi TV izletmeyelim çocuklarımıza? Tabi ki hayır. Ama seçin, eleyin öyle izletin. Mesela Disney Chanell diye bir kanal var. Bir gün kızım izlerken ben de yanında oturuyordum. Bir süre sonra verilen mesajlara dayanamadım "zenginsen değerlisin, zengin ve popüler olmak için ne gerekiyorsa yap, arkadaşlarını sat, üç kağıtçılık yap, kendi menfaatin söz konusuysa her şeyi yapabilirsin" Yanında oturduğum 1 saatte program değişti ama mesajlar değişmedi. İşte bunlar hep kapitalist sistemin oyunları:)
   Çocuklarımızı hasta olmaktan koruduğumuz gibi televizyondaki zararlı içerikten de korumalıyız. Biraz daha farkında olursak yapabiliriz.
                                                                           Sevgiler............

5 yorum:

  1. ayy tüylerim diken diken oldu
    ne kadar da doğru
    alt metin beyin yıkama buna denir
    çok korkutucu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın maviannem. Resmen beyin yıkama:(

      Sil
  2. sanki yetişkinler çok iyi şeyler izliyor da :D kadınlar dizi ya da salak salak programalr erkekler futbol bilmem ne

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok haklısın 1 deli:) ama herşey çocukluktan başlıyor. Yetişkinlerin de çocukluğuna inmek lazım:)

      Sil
  3. Ben istisnasız her yıl çalıştığım kurumlarda, ailelere yönelik "Medya'nın Aile ve Çocuk Üzerindeki Etkileri" isimli bir seminer çalışması hazırlarım. İnanın bildiklerimi bilseniz çocuklarınızın izlediği her türlü şeyi didik didik ederdiniz hatta dahası tv yi bile kaldırırdınız evinizden. Burada izahı zor tabii ama atlamak istemediğim en önemli nokta medyanın sıklıkla kullandığı "Subliminal "Mesaj" tekniğidir. Lütfen internetten aratarak bir bakın, sizin bu yazıya eklediğiniz görsel inanın çok masum kalacak gördükleriniz yanında :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.