Yalnız ölmek, Umca

* Geçenlerde gazetede bir haber okudum. Bir kadın 5 yıl önce evinde ölmüş ama tam 5 yıl sonra fark edilmiş. Kadının 9 tane kardeşi varmış. Aslında telefonla aramışlarmış ama ulaşamayınca önemsememişler. Ve kadının öldüğü nasıl fark edilmiş biliyor musunuz? Bankada otomatik ödeme talimatı verdiği faturaları ödenmeyince. Yani kadının 5 yıllık parası varmış bankada. Faturalar ödenmeyince fark edilmiş. Ne acı! Evine haciz için gelen memurlar bulmuş cesedini. Bazen diyorum ki meraklı komşular, "nerdeydin kimleydin" diye soran seni merak eden akrabalar, arkadaşlar zaman zaman canımızı sıksa da iyi bişeymiş.

*Son zamanlarda havaların değişmesinden dolayı sanırım çocuklarım hep hasta oluyorlar. Geçen hafta Diş Doktoruma gittim. Sekreteriyle sohbet ederken bana "umca" diye bir ilaç önerdi. Vücut direncini arttırıp soğuk algınlığının semptomik sıkıntılarını(yani geniz akıntısı, burun akıntısı, gözlerde sulanma vb.... gibi) ortadan kaldırarak halsizliğe iyi geliyormuş. Çocuklarım hasta olduğunda hemen antibiyotiğe başlamak istemiyorum. Zaten son zamanlarda doktorlar da "ateşi izleyelim 4 gün devam ederse , geçmezse antibiyotik başlayalım" diyorlar. Bende grip gibi olmuştum bir türlü iyileşemiyordum. Ailecek umca'nın çok faydasını gördük. Kesinlikle tavsiye ederim.
* Bu arada aynı Diş Doktorumun Sekreteri arkadaşım en son gittiğimde "başım ağrıyor Filiz, son 2-3 menstural dönemde baş ağrısı çekmeye başladım" dediğimde bana ne dedi biliyor musunuz? "Sende kansızlık vardır o zaman Kadriye bir kan değerlerine baktır" dedi ve bende tahlil yaptırdım. İnanır mısınız demir eksikliği anemisi varmış:) En son gittiğimde "Kız Filiz sen doktor kadar olmuşsun Allah canımı alsın:)" dedim kendisine. İnsanlarla sohbet etmenin hep yararını görmüşümdür. İnsan insanın şifasıdır arkadaşlar.
*Bir hafta daha bitti. Bu gün o sevgili gün, cuma. 2 gün özgürüz arkadaşlar. İstediğimiz saatte uyanabiliriz. Çok güzel bir hafta sonu geçirerek yeni haftaya bomba gibi başlamanız dileklerimle
                                                                                                                Sevgiler........

8 yorum:

  1. Bana da doktor 2 yıl önce vermişti kullandığım da iyi gelmişti fakat hastalığın bir nevi başında yakalamak gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Destek ürün Yağmur sürünmüyorsun. hastalığı ayakta geçiriyorsun.

      Sil
  2. İnsan insana hem dert hem şifa yani Kadriye
    Ne güzel, ne sıcak anlatmışsın yine
    UMCA 'yı kullanan pek çok arkadaşım var ama ben prim vermiyorum pek...

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadriye tam da şu anda senin "siz hiç öldünüz mü?" yazını okuyordum ve "ne güzel yazıyo yahu bu adaş" diye düşünüyordum ki yorumunu gördüm. Teşekkürler güzel yorumun için:)

      Sil
  3. kadriye,hasta olmamak çok şahane bişey,hasta olunca da hep bi ilaç var işte!
    mutlu haftasonu olsun,bol kahkahalı

    YanıtlaSil
  4. Ben de kullanıyordum. Burada doktor içindeki alkol oranı dolayısıyla çocuklarda kullanmayı önermiyorum dedi. Bir baktım etanol çözellisi.Artık kullanmıyorum. Ben de bilgi mi vereyim ;)

    YanıtlaSil
  5. Çocuklarım büyükler hiç kullanmadım bilgilendirilmek bilgileri paylaşmak güzel..teşekkürler..

    YanıtlaSil
  6. Ayy yalnızlıktan Allah'a sığınıyorum çok bana göre kötü çook... Vee tek çocuk :((

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.