Animasyon Filmlerden Alıntılar


* Sindrella filmiyle ilgili paylaşmak istediğim bir bölüm vardı, dün unutmuşum. Meşhur ayakkabıyı denemesi için Sindrella tavan arasında ki odasından aşağıya inerken iyilik perisi diyor ki " Sindrella Prensin onu olduğu gibi kabul edip etmeyeceğinden korkuyordu, hepimizin korktuğu bu değil midir? olduğumuz gibi sevilmemek".

 

* Robotlar isminde bir film vardı oğlum küçükken, yıllar önce seyretmiştik. Arda küçükken yeni çıkan animasyon filmi hemen alır ailecek izlerdik. Çok zevkli oluyordu. Robotlar filminde de şöyle bir sahne vardı: "Genç Robot yönetimi ele geçirmişti, yönetim kurulu toplantısı yaparken "robotlara yeni yedek parçalar satmalıyız, onlara oldukları gibi güzel olduklarını söylersek satış yapamayız. "Daha yeni son model parçalarımızdan alın,daha güzel,daha genç görünün" demeli ve onları inandırmalıyız". Şu an ki dünya sisteminin özeti gibi.
Bazı çizgi filmler diğer filmlerden daha anlamlı. Verdiği mesajlar daha güzel.

*Ayı Kardeş filmi de en sevdiklerimden. Nasıl bir dostluk , vefa, fedakarlık hikayesi. İzlediniz mi bilmiyorum ama mesajları çok iyiydi. Yani gönül rahatlığınla çocuklarınıza izletebilirsiniz. Konusundan biraz bahsetmem gerekirse, Kızılderili bir çocuk anne ayıyı öldürüyor.Bir sihirle ayıya dönüşüyor.Sonra yavru ayı annesini bulmak için ondan yardım istiyor.Annesinin öldüğünü söyleyemiyor ve birlikte annesini arıyorlar. Bu arama yolculuğunda yaşadıkları, öğrendikleri şeyler filmin hikayesi.Tavsiye olunur yani:)


5 yorum:

  1. dimi ama keşke olduğumuz gibi sevse insanlar olduğu gibi sevsek herkesi...

    YanıtlaSil
  2. Ayı kardeş kesinlikle çocukların mutlaka izlemesi gereken bir animasyon.
    Dönem dönem hala açıp seyrediyoruz oğlumla onca sene geçmesine rağmen...
    Verdiği mesajları her seferinde daha çok seviyorum...

    YanıtlaSil
  3. bizde ilk fırsatta izleyelim
    oğullarım benimle birlikte izlemekten çok mutlu oluyorlar

    YanıtlaSil
  4. Not alındı hepsi, teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  5. bayılırım ya animasyonlara

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.