Hiç Kimse Mutlu Bir İnsandan Hoşlanmaz- Çok Güzelsin

Merhaba
"Hiç kimse mutlu bir insandan hoşlanmaz; Çünkü mutlu bir insan diğerlerinin egosunu incitir"  Bu söze siz de hak veriyor musunuz? Hiç kimse demezdim ben de çoğunluk, genel daha doğru bence. Egosuna söz geçirebilen insanlar da var:) 
Mesela bir tatile gittiniz, çok berbattı. Döndüğünüzde bunu anlatıyorsunuz. İnsanların çoğu ilgiyle ve mutlulukla sizi dinlerler. Sefil olmanıza içten içe sevinerek sizi teselli etmeye çalışırlar. Ama eğer tatiliniz harika geçtiyse sohbet çok uzamaz. Ne kadar eğlendiğinizi , mutlu olduğunuzu kimse dinlemek istemez. Öyle değil mi? Bir düşünün.
Mesela toplum olarak güzele güzel dememeye çalışmak gibi bir eğilimimiz var. Yani eleştirmek dendiğinde herkes uzman ama bir şeyi çok beğense bile söylemiyor. Bazen düşünüyorum "çok güzel olmuş" ya da "çok güzel kadın" ve ya "harika görünüyorsun" desek neremiz eksilir. Eksilmez artar. Neyi beslersen o artar. 
Yıllar önce televizyonda bir tiyatro oyunu izlemiştim. Bir kasabaya gelen yabancı bir kadın ve kasabanın yerli halkı arasında ki ilişkiyi anlatıyordu. Önce kadını kabul etmek istemiyorlar. Kiralık ev arıyor vermek istemiyorlar. Yaşlı ve şişman ev sahibine "çok güzelsiniz" diyor. Sihirli kelime! Kadın yumuşuyor ve sohbet ilerledikçe hem de istediği fiyattan daha az bir paraya evini kiralıyor. Kadın komşularıyla da aynı diyalogu yaşıyor. Önce kadını kabullenmek istemiyorlar ama kadın, erkek ve ya kadın fark etmeden herkese "çok güzelsin" diyor. Ve inanılmaz bir değişim yaşanıyor herkeste. Kasabadaki tüm insanlar birbirleriyle daha iyi ilişkiler yaşamaya başlıyorlar, kadın zaten çok kısa bir süre de ev buluyor, iş buluyor hatta eş buluyor:) 
Tabi her insanın "çok güzelsin" sözü karşısında ki yumuşama süresi aynı değil ama, en en zor, en katı görünen insanlar bile bu söz karşısında kayıtsız kalamıyorlar.  
Çok mu zor? Bir deneyelim ne kaybederiz:)
Bu yazımı okuyan kişi, biliyor musun "çok güzelsin".

17 yorum:

  1. kadriye
    çok güzelsin,sahiden:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O senin güzelliğin Havvacığım. Teşekkürler.

      Sil
  2. Ne kadar doğru tespitlerin var senin Kadriye...Bence sen tescillenmesi gereken güzellerdensin...

    YanıtlaSil
  3. çok güzel bi yazı olmuş:) her kelimesine katılıyorum ve çok güzel olduğunuzu şimdi fark ediyorum:))

    YanıtlaSil
  4. Sen de çok güzelsin balım:-)

    YanıtlaSil
  5. ay sizde güzelsiniz yazı hoşuma gitti:):):)

    YanıtlaSil
  6. :) valla ilaç gibi geldi ne diyim. Birden anlayamadım ne olduğunu. Afalladım. Uzun zamandır kimse bunu dememiş meğerse bana. Eşim hariç :p
    Sen de çok güzelsin. Cidden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Niye esirgiyorsak birbirimizden. Ne kadar iyi hissettiriyor oysa ki Gülşah.

      Sil
  7. İşte bu başlık çevremdeki fesat insanları açıklıyor :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan doğası böyle genelde ne yapalım Fatma:(

      Sil
  8. Off çok da güzel bi yazı ama öncelikle iltifatınıza teşekkür etmeliyim :) Çok doğru noktalar siz yazınca bende fark ettim evet tatil kötüyse nasıl merakla dinlenir ama güzelse uzamaz o muhabbet . Tiyatronun konusu da çok anlamlı olmuş ve son olarak sizde çok güzelsiniz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay ne güzel herkes bana güzelsin demiş. Teşekkürler Esen.

      Sil
  9. Üzülerek tesbitlerini onaylıyorum. Keşke böyle olmasa. Kesinlikle tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır. Ben kıskanç insanları gelişmemiş insanlar olarak görüyorum. İnsanlıkları tamamlanmamış insanlar. Ve evet sen de çok güzelsin 👍

    YanıtlaSil
  10. Sen güzelsin :D Iyiki bulmusum senin blogunu, nekadar iltifat yazsam az, cok begeniyorum konularini :)

    Aynisini bende yasadim bundan iki-üc sene önce. Esimle roma tatiline gitmistik ve sonrasindada türkiyeye uctuk, türkiye bizim icin genelde akraba ziyaretidir zaten. Akrabalar, komsular vs oturuyoruz, sonra kadinlarlada tek oturdugum oldu, ama hicbir ortamda bizim tatil hakkinda bir kelime dahi söylenmedi, sorulmadi, resmen cekemediler...okadar garipki, cünki hepsi benden zengin, yani beni kiskanmalari icin hicbirinin bir nedeni yok, senede üc dört kez bes yildizli otellerde tatil yaparlar ve ben daima sorarim, nasil gecti vs diye ve uzun uzun öve öve anlattiklari zaman bile dinlerim, abarttiklarini bildigim halde. Ama hadi diyelim genel anlamda konusmak istemediler, yok hayir, diger beni igleneyecegini bildikleri konulara cok güzel deginiyorlar, islerine geliyor :)
    Ayrica fark ettimki, ben mutlu mesut birsey anlatirsam, baska birseylerle ilgilenmeye basliyorlar, kafalari saga sola gidiyor, dalgin oluyorlar, cocuklarla konusmaya basliyorlar vs. Ama eger üzgün veya sinir bozucu birsey anlatirsam, ozaman pür dikkatler, cocuk yaninda acliktan aglasin bakmiyorlar, ilk önce benim lafimi bitirmemi bekliyorlar.
    Insanlar digerlerinin mutsuzluklarini ögrenince kendilerini daha iyi hissediyorlar, maalesef bu dogru.

    YanıtlaSil
  11. En önemlisi içten söylenmesi ,peki içten söylenip söylenilmediği anlaşılırmı anlaşılır bence o yüzdendirki bloğumun yorum kısmına içinizden geliyorsa yazın yazısını ekledim :) ayrıca başlık çok güzel ne yazık ki birilerinin mutsuzluğundan zevk alan insanlar topluluğu içinde yaşıyoruz .

    YanıtlaSil
  12. önce aynaya bakıp kendimize bu güzel iltifatı yapabilsek ardı da gelir umarım... biz eleştilerek büyüyen çocuklarız genelde... o yüzden en acımasız sozlerı kendimize saklıyoruz cogu kez. oysa hepimizde cok güzeliz :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.