Biz Kimiz Kadınız Kitap Kulübü 6. Toplantımız - Seninle Başlamadı Kitabı



31.08.2020 tarihi saat:21:00'da kitap kulübümüzün 6. toplantısını instagram canlı yayınının yaptık. Katılan kulüp üyelerimizin instagram hesap isimleri@maviboncukanne , @ay.ozkan @gunhan_ozdemir, @yemyesilbirdeniz ,@chefpinarmungankaragoz, @fatmauzmez.blog .

Her biri birbirinden değerli yorumlarıyla katkıda bulundular. Çok keyifli bir toplantı oldu. 



Seninle Başlamadı kitabı aile travmalarının yaşamımızı nasıl etkilediğini anlatıyor ve kendi kendinizi iyileştirebileceğinizi söyleyerek bu konuda rehberlik yapıyor.
Kitapta çok sayıda alıştırma var. Alıştırmalarla kendimiz ve ailemizi, atalarımızı keşif yolculuğuna çıkartıyor. Kitabı okuyup yayında paylaşan bütün arkadaşlar kitabı herkesin okumasını tavsiye ettiler. Kitap sayesinde ailelerine ve kendilerine bakış açılarının değiştiğini anlattılar. Kitap temel olarak iyileşmek için ailenize dönmeniz, köklerinizle bağ kurmanız tavsiyesini veriyor.


Toplantımıza 7. kitap olarak seçtiğimiz Ben Deniz kitabının yazarı Hafize Şentürk Sualp'te misafir olarak katıldı. Aslında kendisiyle yüz yüze tanışıp kitaplarımızı imzalattığımız küçük bir imza günü yapmayı planlıyorduk ama pandemi bir sürü şeyi olduğu gibi bu planımızı da ertelememize sebep oldu. Biz de online buluştuk onunla da. Mini bir röportaj gibi söyleşi de yaptık.



Kitapla ilgili çok vurucu noktaların anlatıldığı toplantımızı izlemek isterseniz instagramda @bizkimizkadiniz hesabımda İgTV videolarından izleyebilirsiniz. 




Fatma Öztürk Üzmez benim hiç düşünmediğim bir konuya dikkatimi çektiğinde "evet olabilir" diye düşündüm. Hikayelerde anlatılan kişilerin belki de çocukluktan beri bu hikayeleri duydukları için etkilenmiş olabileceklerini söyledi. Yani eğer bu hikayeleri hiç bilmeselerdi belki de bu travmalar çıkmayacaktı konusuna dikkat çekti. 


Ayşe Özkan'da iyileşmek için köklerimize dönmenin ve aslında ailemizde yaşadıklarımızı tekrar etme eğiliminde olduğumuz konusuna dikkat çekti.
Çok keyifli olduğunu söylemiş miydim:)))) Katılan ve izleyenlerden de bu yorumu duymak beni çok mutlu ve motive ediyor. 
Siz de izlerseniz yorumlarınızı yazarsanız çok sevinirim.

 

1 yorum:

  1. Hepsinin yolu açık olsun, sevgili Hafize'nin kitabı Bendeniz'i aldım, okudum, eline sağlık olsun. Böyle faydalı ve güzel bir klüp ve etkinlik için senin de eline, emeğine sağlık. Hepinizin kitapları için bol satışlar. :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.