KIZ ARKADAŞLARIMA


Telefonuma gelen , kimin olduğu belirtilmemiş bu yazıyı çok beğendiğim için sizinle paylaşmak istiyorum.
kız arkadaşlar ile ilgili görsel sonucu

"KIZ ARKADAŞLARIMA...

  Stanford Üniversitesi'nde son dersin "zihin-beden bağlantısı olan stres ve hastalık arasındaki ilişki" olduğu bir akşam sınıfı var. Konuşmacı (Stanford'daki psikiyatri başkanı). Konuşmacı, diğer şeylerin yanı sıra, bir erkeğin sağlığı için yapabileceği en iyi şeylerden birinin bir kadınla evlenmesi; oysa bir kadının sağlığı için yapabileceği en iyi şeylerden birinin  kız arkadaşlarıyla ilişkilerini beslemek olduğunu söyledi.

  İlk başta herkes güldü, ama ciddiydi. Başkan devam etti: Kadınlar birbirlerine farklı bağlanır ve bu bağlılık stres ve zor yaşam deneyimleri ile başa çıkmalarına yardımcı olan destek sistemleri sağlar. Fiziksel olarak kaliteli bir "kız arkadaşı zamanı", daha fazla serotonin yaratmamıza yardımcı oluyor - bu durum depresyonla mücadeleye yardımcı olan ve genel bir iyi olma hissi yaratabilen bir nörotransmiter. Kadınlar duyguları paylaşırken, erkekler genellikle etkinlikler etrafında ilişkiler kurar. Ruhlarımızla kız kardeşlerimizle / annelerimizle paylaşıyoruz ve bu açıkça sağlığımız için çok iyi. Bir arkadaşla vakit geçirmek, genel spor hayatımız için koşu ya da spor salonunda egzersiz yapmak kadar önemlidir.

 kız arkadaşlar ile ilgili görsel sonucu

  "Egzersiz yaparken" vücudumuz için iyi bir şey yaptığımızı düşünme eğilimi vardır; fakat arkadaşlarla takılırken zamanımızı boşa harcıyoruz ve daha üretken bir şekilde meşgul olmalıyız diye düşünürüz. Bu doğru değil. Aslında, diğer insanlarla kaliteli kişisel ilişkiler kurma ve sürdürmede başarısızlık fiziksel sağlığımız için sigara kadar tehlikelidir. Bu yüzden, her zaman bir ahbapla takıl ve  takıldığın her zaman, sadece sırtına vur ve sağlığın için iyi bir şeyler yaptığın için kendini tebrik et! Gerçekten çok, çok kutsanmışız!

  Öyleyse kız arkadaşlarımızla (büyükanneler, kız kardeşler, anneler, yeğenler, kuzenler, teyzeler ...de dahil) olan arkadaşlığımızı test edelim. Bu açıkça sağlığımız için çok iyi.

  Bunu, hayatındaki tüm sevecen kadınlara, tıpkı benim yaptığım gibi, irtibatta kalmak için ilet! Hayatımdaki sağlıklı kalmamı sağlayan tüm kadınlara sevgilerimle..."

8 yorum:

  1. Aşk ilişkisi dışındaki ilişkilerde cinsiyet ayrımı konusu bana pek mantıklı gelmiyor. İlgi alanları, duygu ve düşünce birlikteliği, samimiyet olduktan sonra dostunun ya da arkadaşının kadın veya erkek olması ne fark eder? Belki buna tek engel kıskançlık olabilir, o da kötü bir duygu zaten.

    YanıtlaSil
  2. Ben okumamıştım bunu hiç Kadriye, şahaneymiş gerçekten de ♥

    YanıtlaSil
  3. Ahh ne hoş :) Kendi kız arkadaşlarım yada kız kardeşlerim geldi aklıma okurken yazıyı. Kesinlikle çok iyi geliyorlar, ruhumu besliyorlar. Paylaşım için teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir yazı olmuş, teşekkürler paylaşım için :)

    YanıtlaSil
  5. Daha önce duymadığım, dikkatimi de hiç çekmeyen bir tespit. Kadın ve erkeğin toplumumuzdaki yaşantısında da görülebilir bir durum aslında.

    YanıtlaSil
  6. Kız arkadaşlar candır:) kesinlikle katılıyorum.

    YanıtlaSil
  7. Iyi bir arkadaş ilaç gibidir insana ☺️

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.