Kahkaha Terapisi


Geçen hafta çarşamba günü Kahkaha Terapisti Gülnur Hanım'la "İlham Veren Kadınlarla Sohbetler"in 2. videosunu çektik. Önümüzdeki günlerde bloga da koyacağım videoyu. Bir arkadaşımın önerisiyle tanışıp sohbet etmeye karar verdik Gülnur Hanım'la. Kahkaha Terapisi ne demek çok merak ettim öncelikle. 
Kahkaha Terapisinin temelinde aslında bilinç altımızı olumlu yönde kandırmak var diyebiliriz. Her insanın bir titreşim frekans aralığı var. Frekansımız düştüğünde kendimizi iyi hissetmiyoruz, keyfimiz olmuyor ve olumsuz düşünmeye meyilli oluyoruz. Kahkaha Terapisi düşük frekansımızı arttırmaya yarıyor. Yani terapinin bazı teknikleri var. O teknikleri uygulamaya başladığınızda önce yapmacık kahkahalar atıyorsunuz ama devam ettikçe kahkahalar gerçek olmaya başlıyor. 
Çocuklarım küçükken onlara masal okurdum uyumadan önce. "Kötü kraliçe bir kahkaha atmış" diyerek zorla kahkaha atardım. Çocuklarımın bu çok hoşuna giderdi. "Anne gene kötü kraliçe gülüşü yap" derlerdi. Gülnur Hanım'a bunu söylediğimde "aynı kahkahayı biraz sürdürürseniz gerçeğe dönüşür ve terapi olur" dedi. Yani doğru yoldaymışım:)


Kahkaha Terapisini Hindistan'da bir doktor bulmuş ilk olarak. Kanser hastaları üzerinde denemeye başlamış ve bakmış ki hastalığın seyri yavaşlıyor ve hastaların bağışıklık sistemi güçleniyor, endorfin salgılıyorlar. Sonra bunu bir teknik haline getirmiş ve tüm dünyaya yayılmasına uğraşmış. Tüm dünyada hızla yayılmış ve eğitimleri verilmeye başlanmış. 
Charlie Chaplin “Gülmeden geçirilmiş bir gün boşa geçirilmiş bir gündür” demiş
Daha çok grup halinde yapılan kahkaha terapisinde katılımcıların %75 i doğal olarak kahkaha atabiliyor hale geliyorlarmış. 
Kahkaha Terapisi bir kere yapılıp biten bir şey olmadığı için gündelik olarak tekrar edildiğinde faydaları görülüyor.   Kendi kendinize de tekrar ettiğinizde frekansınızı yükselterek daha iyi  hissetmeye başlayabilirsiniz bu terapinin tekniğini öğrendikten sonra. 
Gülnur Hanım sohbet arasında bize de terapinin nasıl yapıldığını uygulamalı olarak gösterdi. Anladım ki grup sinerjisi çok önemli. Daha kalabalık daha iyi diyebiliriz. Bizim 5 kişilik grupta sinerji çok iyiydi ve gerçek kahkahalar atmaktan gözlerimizden yaş geldi. 
Sonuç olarak evde de yapılabilecek bir uygulama kahkaha terapisi hatta lütfen evde de deneyin:))))
İlk önce sahte kahkahalarla başlayın, gerçeğe dönüşsün.

7 yorum:

  1. Keyfim yerinde değilse aynada abuk subuk gülerim kendime. Sonunda gerçekteb gülmeye başlarım. Bir de gülen insanların videolarını seyretmek çok işe yarıyor :D

    YanıtlaSil
  2. Hatta bu konuda bir hadisi şerif vardır.
    " Gülümsemek sadakadır" diye ve bence de Müslümana somurtmak yakışmaz pozitif olmalıyız. Bu günümüzde bir ihtiyaç haline geldi :)

    YanıtlaSil
  3. zorlu hayat koşullarında hepimizin gülmeye ihtiyacı var gerçekten de...

    YanıtlaSil
  4. kahkaha terapisi, çok sevdim bunuu, ne kadar güzel yaaaa nihaaaaaaa :) o gülüş hihih :)

    YanıtlaSil
  5. Oğlumla bilmeden bunu yapıyormuşuz :) :)

    YanıtlaSil
  6. Ne güzel bir terapi ben zaten cok gülerim kendi kendimi terapi ediyorum demek 😃

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.