FuckUp (Başarısızlık Hikayeleri) Geceleri


Bir kaç yıldır Ankara'da Fuck Up Nights Etkinliği düzenleniyor. "Çocuklar Duymasın" dizisinin senaryo danışmanı ve oyuncusu Mehmet Auf'un organizasyonunu yaptığı bu gecelerin bir hikayesi var. 
Fuck Up ; faka basmak, çuvallamak, işi batırmak, özetle yaptığın iş her ne ise umulmadık bir şekilde başarısız olmak demek.
2012 yılında Meksika'da bir grup arkadaş,bir kaç iş denemesi ve başarısızlık yaşadıktan sonra bir akşam sohbet ederlerken "neden hep başarı hikayeleri var. Başarısızlık hikayeleri de olmalı ki insanlar o hatalardan ders alsınlar" düşüncesiyle yola çıkmışlar ve bugün dünyanın 300'den fazla şehrinde düzenlenen Fuck Up Geceleri ortaya çıkmış. Organizasyon hızla dünyaya yayılmış. İnsanlar gönüllü olarak sahneye çıkıp nasıl başarısız olduklarını, nerede hata yaptıklarını anlatarak diğer insanlara ilham oluyorlar.


Benim bu gecelerden, gecenin sponsorlarından Ankara Etkinlik Ayşegül sayesinde haberim oldu. Bir akşam davet etti , gittik ve çok eğlendik. Aslında bu hikayeleri çocuklarımın da dinlemesini isterdim (özellikle 15 yasında olan oğlumun dinlemesini isterdim, şu sıralar girişimci olacağım diyerek dolaşıyor:))) ama düzenlenen mekanda yaş sınırı var. 
Bu organizasyon diyor ki aslında 

Hiç başlamadığın bir projede başarısız olma olasılığın %100.

Girişimci olmak isteyenlere yolda karşılaşabilecekleri sorunları anlatıyorlar,kendi hikayeleriyle ki bu bence çok değerli bir deneyim.
Biz eşimle bu geceleri hem eğlenceli hem de öğretici buluyoruz ve fırsat buldukça katılıyoruz. 


Dün geceki Fuck Up gecesine arkadaşlarım da geldiler. İnsanlar çıkıp hikayelerini anlattıktan sonra online bir yarışma düzenleyip konuşmacıların anlattıklarından sorular soruyorlar ve doğru ve hızlı cevap veren ilk sıralardakilere hediyeler veriyorlar. 
Daha çok gençler ilgi gösterse de her yaştan insan geliyor bu gecelere. 
Eğlenceli ve öğretici bir akşam geçirmek istiyorsanız Türkiye'de Ankara, İstanbul ve İzmir'de düzenlenen bu gecelere katılmanızı öneririm. 

16 yorum:

  1. İginçmiş, ama hatalardan ders alınması bakımından da çok güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimde bu yüzden ilgimi çekmişti Özlem

      Sil
  2. Çok güzelmiş, ne harika bir fikir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Istanbul da bir akşam katıl bence seversin

      Sil
  3. Şahane bir fikir ve deneyimmiş, en azından bir gece katılmak isterdim böyle bir etkinliğe ;)

    YanıtlaSil
  4. Peki sonraki organizasyon bilgilerini nereden takip edebiliriz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatildeyim Abdullah Bey ancak dönebildim www.fuckupsnoghtankara.com a bakabilirsiniz . Instagram hesapları da var fuckup nights türkiye.

      Sil
  5. Çok hoş. Katılmak isterdim kesinlikle

    YanıtlaSil
  6. çok değişikmiş gerçekten de ilginç

    YanıtlaSil
  7. Ben de bu yazı sayesinde böyle bir etkinlik ve gecelerinin olduğunu öğrenmiş oldum.Teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  8. Ilginc bir uygulama ama fikir iyi 😊

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.