ÇOK ÖZÜR DİLERİM !



Başak Kablan: "Burun deliklerim orantısız, saçlarım kötü, hızlı konuşuyorum, ses tonum kötü, ya da artık nasıl dersen hepsi için özür dilerim"

Daha öncede bahsetmiştim Başak Kablan'dan. Kendisi youtuber ve çok iyi bir gözlemci, iyi bir hikaye anlatıcısı. Ben anlatsam bunları anlatırdım diyorum bazen bazen de yok yaaa bu kadar iyi anlatamazdım ben" diyorum. Yani çok başarılı bir anlatım ve konu harika.
Hangimiz doğarken fiziksel özelliklerimizi seçtik? Peki hiç bir dahlimiz olmayan fiziksel özelliklerimiz yüzünden neden sorumlu tutuluyoruz? Birini fiziksel olarak çirkin ya da farklı diye yargılama hakkını nereden buluyoruz? Yargılarken yaptığımız zorbalığın farkında mıyız? Farkındaysak neden yapmaya devam ediyoruz? Yoksa biz sadist miyiz? Videoyu izlerken düşündüğüm şeylerden bir kısmını paylaştım sizlerle. Bakalım siz ne düşüneceksiniz?
Ayrıca minimalist yaşam, paramızı tasarruf etme, reklamların gerçek yüzü gibi videoları, filmi, dizi önerisi videolarını da çok seviyorum. Onlar da tavsiye olunur.

4 yorum:

  1. Birilerinin bedenini eleştirenler kendi bedeni kötü olanlar dikkat edin kend,iler, mutsuzlar ondan başkaları da mutsuz olsun istiyorlar

    YanıtlaSil
  2. Öğrendiğimde dehşete düştüğüm bir kanı var... maalesef bazı insanlar, gariban, engelli ya da çirkin insanlar için "Allah onu sevseydi öyle yaratmazdı, Allah'ın sevmediğini ben niye seveyim" gibi bir düşünceye sahipler... sayıları da az değil... bu nedenle bu insanlarla ilişkilerinde mesafeliler, yardımdan ve empatiden uzaklar... ne korkunç değil mi?..ne büyük kibir ve ne günah!

    YanıtlaSil
  3. İnsanları anlayamıyorum. Sanki kendileri mükemmelmiş gibi bir de başkalarını eleştiriyorlar. Ayrıca sevmediysen takip etmezsin, terbiyesizleşmek niye. Çok sinirlendim, ben Başak'ın yerinde olsam çok ağır konuşurdum...

    YanıtlaSil
  4. Merak ettim kimmis bakayim 😊

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.