Love, Lies Filmi

love lies ile ilgili görsel sonucu

Cuma günü izlediğim film Love, Lies (Aşk , Yalanlar) film yorumuyla sizlerleyim:))) Cuma günü blogları dolaşırken Nabrut'un blogunda bir anket görmemle filmi merak edip izlemeye başlamam arasında 10 dakika geçti sanırım:) Yani izleyecek film arıyormuşum da haberim yokmuş:) Uğruna anket başlatılacak ne olduğunu merak etmemdi sanırım filmi izlemeye yönelten. Başrol oyuncusunun yaptıklarına hak veriyor musunuz? gibi bir kaç seçenek var anketinde. Bakmak isterseniz: tık tık.  Kendisi bir Kore fanatiğidir diyebiliriz Nabrut için:) 

love lies ile ilgili görsel sonucu

Film hakkında etkileyiciydi diyebilirim. Yani olaylar beklenmedik bir şekilde ilerliyor. Bilindik, klişeler yok pek. Filmin konusuna gelince; Film 1940'lı yıllarda Japon işgali altında ki Kore'de geçmekte. So-Yool ve Yeon Hee Gisaeng (geyşa) okulunda yetişen 2 çok yakın arkadaşlar. (Kore filmlerinde en sevmediğim isimlerin benzerliği ve ortak isimler kullanılması).Başrolde ki So-Yool'un sevgilisi söz yazarı, güfteci, yapımcı. So-Yool sevgilisini şarkılarını söyleyip ünlü bir şarkıcı olmak istiyor. Ama en yakın arkadaşı araya girince işler karışıyor. Daha fazla ayrıntı vermeyeyim, spoiler olur mazallah:) Yani aşk, hırs, kıskançlık,dostluk gibi konuların güzel işlendiği bir film.

love lies ile ilgili görsel sonucu

Filmden sonra başrol oyuncusunun yaptıklarını sizde yapar mıydınız? gibi bir konu var son zamanlarda. Nabrut'ta bunu oyluyor zaten. Şahsen ben o kadar kötü olamazdım diye düşünüyorum. Ama ben filmde ona takılmadım. Daha çok kadının o zamanlarda "geyşa" olarak, erkekleri eğlendiren olarak kullanılmasına takıldım. Her dönem de olan bir durum ama filmlerde izlerken çok üzülüyorum şahsen. 
love lies ile ilgili görsel sonucu

love lies ile ilgili görsel sonucu

İlgili resim

Ben olsam başrolde ki kızın yerine kenara çekilir izlerdim. Hatta izlemezdim bile. Allaha havale ederdim onları:)))) 
Bence Koreliler birbirlerine çok benziyor. Ayırt edemedim kızları bir süre. Birde aynı şekilde saçları falan toplayıp aynı kıyafetleri giyiyorlar :)))
Film için bir eleştiri yapmam gerekirse aşkı pek yansıtamamışlar. Hissedemedim aşkı filmde. Kıskançlığı, üzüntüyü ve hırsı çok iyi hissettirmişler bence. Biraz o yönden eksik bulsam da beğendim ama illa izleyin de diyemeyeceğim:)




3 yorum:

  1. Kore film ve dizilerine henüz ısınamadım ben Kadriye... Ama denemek lazım ;)
    Not ettim bu filmi, belki bir başlangıç yaparım ben de ♥

    YanıtlaSil
  2. ben de pek sevemedim kore filmlerini :(
    Bu filmi izlemedim ki,
    Ama Geyşa diye bir kitap okumuştum yıllar önce ve çok gıcık olmuştum bu geyşalığı meslek yapanlara

    YanıtlaSil
  3. Ya bir kaç kez elim gitti izlemedim ama izleyeceğim kararlıyım. Bende ilk izlediğimde Kore filmleri falan ayırt edemiyordum ama zamanla oturuyor göze :D

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.