Maymunlar Cehennemi -Savaş

maymunlar cehennemi savaş ile ilgili görsel sonucu

Bugün kızımla anne-kız günü yaptık. "Ne yapmak istersin? dediğimde sinemaya gitmek istedi. Bende seve seve kabul ettim, uzun zamandır sinemaya gitmemiştim iyi oldu." Filmi sen seç" dedim. Maymunlar Cehennemi Savaş filmini seçti. 
Ben Maymunlar Cehennemi filmleri serisini seviyorum. Hatta ilk filmi seyrettiğimde çocuktum ve çok korktuğumu hatırlıyorum. Günlerce etkisinden kurtulamamıştım. Ama yıllar boyunca hepsini seyrettim. Bu son film serinin en çok beğendiğim filmi diyebilirim. 
maymunlar cehennemi savaş ile ilgili görsel sonucu
İlk filmde insanlar maymunların kölesiydiler. Son filmlerde de ilk filme kadar geçen süreci anlatıyorlar. Bana bu fimden daha çok ekmek yerler gibi geldi ama eşim sonuncu film olduğunu okumuş. Epey şekillendi aslında konu. 
Biraz spoiler içeren bir yazı olabilir. Seyretmeyi düşünenlere uyarım olsun:))) 
Bu filmde neredeyse insan ırkından nefret edecektim. Öyle bir işlemişler ki insanlar canavar, maymunlar ormanda yaşamaya devam etmek isteyen , barışçıl, duygusal canlılar. Yani haklı oldukları taraflar da çok tabi. Yani insanların acımasızlığı, hırsları konusunda . 
Filmin konusundan kısaca bahsetmem gerekirse, maymunlar ormanda mutlu mutlu yaşamakta iken salgından kurtulan insanlar onları yok etmeye geliyorlar. Koba isminde bir maymun vardı eski bölümlerde hatırlarsanız, insanlarla savaşı o başlatmıştı ama Ceasar onu öldürmüş, savaşı bitirmişti. Ancak insanlar Ceasar'ı bulup öldürmek istiyorlar. Bu arada herkesi öldüren virüs mutasyona uğruyor ve insanları konuşamaz hale getiriyor, ayrıca zekalarını düşürüyor, sanki bir hayvana dönüşüyorlar. Acımasız Albay ve askerlerinden oluşan bir grup asker Ceasar'ı bulup öldürmek için ormana geliyor. Ceasar'ın karısı ve oğlunu öldürdükten sonra Ceasar intikam yemini ediyor. Bir kaç arkadaşıyla birlikte Albayı öldürmek için yola çıkıyor.
maymunlar cehennemi savaş ile ilgili görsel sonucu
Sonrasında yolculuk esnasında yanlarına bir kızda katılıyor. Filmde maymunlardan bazıları insanların tarafına geçiyor. Güçlü tarafta olurlarsa yaşamaya devam edeceklerini düşünüyorlar. Ama insanlar onlara "donkey" diyor ve ayak işlerini yaptırıyor. Sırtlarına "donkey" yazıyorlar ve onlara çok kötü davranıyorlar. Bu bölümlere çok üzüldüm. 
Film maymunlar cephesinden anlatılıyor ve film bittiğinde "biz insanlar o sonucu hak etmişiz beaaaa" diyorsunuz neredeyse. Yani maymunlar aslında barış içinde o ormanda yaşıyorlar ama insanlar onları öldürüyorlar. Eşime bunu söylediğimde onları öldürmemenin, barış içinde yaşamanın çok zor bir karar olduğunu söyledi ve bana "sen olsan ne yapardın?" dedi. Filmden yeni çıkmış , çok etkilenmiş olmama rağmen ve insanların kendilerini üstün ırk görüp tüm canlılara istediklerini yapma hakkını kendilerinde görmelerine çok kızmama rağmen "ormanda yaşamaya devam etmelerine izin vermek" konusunda cevap veremedim. Sonuçta zeki ve çok hızlı artan sayılarıyla ve fiziksel olarak güçlü olmalarıyla insanı ürküten bir güçler. Yani her an kontrolden çıkabileceklerini düşünüp kontrol altına almayı isterdim diye düşündüm. 
Filmi çok beğendim. Görsellik harika, çaba gösterilmiş, çok emek verilmiş. Konuda harika işlenmiş. Duygular harika hissettirilmiş. 
Sonuç olarak biz kızımla bu filmi çok beğendik ve tavsiye ederiz:)

4 yorum:

  1. Kesinlikle benimde beğendiğim ve gitmek istediğim bir film. Diğerlerini de izlemiştim.
    İyi pazarlar,

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir film gerçekten.. Izledim sevdim tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  3. Esim seviyor bu seriyi ben hic sevmiyorum..fragmani si emada izledigimde epey gerildim tirstim ben zaten kolay tirsarim fimlerde😊
    loveandsmile.wordpress

    YanıtlaSil
  4. acaba içim sıkılır mı diye gitmekten vazgeçmiştim.. bilemedim hala kararsızım :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.