Doğal Taşların Faydaları-1

doğal taşlar ile ilgili görsel sonucu
Bir süre önce uzun zamandır görmediğim bir arkadaşımla karşılaştık. İkimizde çocukları kursa getirmiştik ve onları beklerken epey sohbet edecek vakit bulduk. Arkadaşımın babasına  karaciğer kanseri teşhisi konmuş. O dönem yaşadığı süreçten bahsetti. Bir tanıdıkları doğal taşlarla tedavi yapan Hasan Altınbaş isminde birisinden bahsetmiş. İnternetten araştırıp bulmuşlar ve babasının test sonuçlarını faks çekmişler. Hasan Altınbaş İstanbul'da yaşıyormuş ama Türkiye'nin her yerine hazırladığı doğal taşları gönderiyormuş. Aldığı ücrette çok fazla bir şey değilmiş. Arkadaşımın babasına bir kaç taştan oluşan bir set göndermiş ve karaciğerin üstüne bağlamasını ve taşların vücuduyla temas etmesi gerektiğini söylemiş. Babası "öyle saçma şey olur mu?" demiş ama eşinin ve kızının ısrarını kıramamış ve bir süre taşları kullanmış. İnanılmaz bir şekilde karaciğerindeki kitle küçülmüş ve babası ameliyat olmuş. Şu an tamamiyle iyileşmiş. 
Bu anlattığım hikaye arkadaşımın başından geçtiği için sizinle paylaşıyorum. Yoksa kimseyi yanlış yönlendirmek istemem. Boşuna umut vermek istemem. Çünkü kendimden de biliyorum ki sevdikleri kanser olan insanlar duydukları her şeye umutla sarılıyorlar, Taşların bir zararı olmaz tabi ama ben yinede umut tacirliği yapmak istemem.Tabi arkadaşımın hikayesini dinledikten sonra "keşke babam hastalandığında bilseydik" diye düşündüm. 
Bu konuşmadan sonra doğal taşların faydaları konusu daha çok dikkatimi çekmeye başladı. Yaptığım araştırmalar sonucunda derlediğim bilgileri sizlerle paylaşmaya karar verdim.
doğal taşlar ile ilgili görsel sonucu
İlk olarak zayıflamaya yardımcı olduğu konusunda çeşitli rivayetler olan Ay taşından başlamak istiyorum:)

AYTAŞI
 Fazla yemek yeme dürtüsünü baskılıyor, kramplara, bacak ve sırt ağrılarına iyi geliyor.
Ayrıca kadınlarda kısırlığa da iyi geldiği söyleniyor. Duygu ve düşüncelerinizi daha rahat ifade etmenizi sağlıyor. Yengeç, terazi, akrep, kova ve balık burcunun taşı.

AZURİT

Uzun süre araba kullanan ya da bilgisayar başında çalışmaktan dolayı gözleri yorulanlar için çok iyidir.
TURKUVAZ

Ülkemizde bir adı da Firuze olan bu taş kalp hastalıkları, tansiyon ve sindirim sorunlarına karşı etkilidir. Sadakat, dostluk ve sevgiyi temsil eder. Özellikle 
kadınlar için cazibeyi arttırır ve huzur verir.
YEŞİM

Toksinleri vücudunuzdan atmanıza yardımcı olur. Diş ağrıları için faydalıdır. Ağzınızda bir süre tuttuğunuzda ağrıyı alır. Kadınlarda adet ve doğum sancılarına iyi gelir, duygularınızı dengeler.
MERCAN

Mercan taşı, sedef hastalığı başta olmak üzere, bir çok cilt hastalığının tedavisi amacı ile kullanılır. Saflığın ve dengenin korunmasına yardımcıdır. Nazara karşı kullanılmaktadır. Konsantrasyon eksikliğini gidericidir.
AKUAMARİN

Akuamarinin sinirleri yatıştırıcı özelliğinin yanı sıra düşüncenin berraklaşması ve yaratıcı gücün ortaya çıkmasında da büyük rolü vardır. Böbrek, karaciğer, dalak ve tiroid bezlerini kuvvetlendirir.
YAKUT

Kan dolaşımına ve bağışıklık sistemine olumlu etkileri vardır. Cinsel sapkınlıkları giderir. Liderlik duygusunu ön plana çıkararak çevrenizdeki insanların sorumluluğunu almanızı sağlar.
TOPAZ

Topaz Taşının bir diğer ismide Sarı Yakut olarak bilinmektedir. Yine bu taşa verilen isimlerden biri de Aşk Taşı ismidir. Aşıkların arasındaki sürtüşmeleri giderir. Kişinin sanatsal yönlerini açığa çıkarır. Göz hastalıklarına iyi gelir.
ZÜMRÜT

Bağışıklık ve sinir sistemi, kalp, ciğer aynı zamanda böbreği kuvvetlendirdiği bilinir. Bedeninizi ve ruhunuzu temizleyerek duygusal yönden dengeye kavuşturur. Samimiyet ve sadakatin sembolüdür. Kullanan kişinin yüksek iradeye sahip olmasını, karşısına çıkan zorlukları aşmasını sağlar. Cesaret ve kendine güven getirir.





7 yorum:

  1. Hımm ay taşı benim de çok ilgimi çekti :)

    YanıtlaSil
  2. merhabalar yeni keşfettim sizi ne güzel bir konuda yazmışsınız azurit taşı tam bana göre sanırım :) Rica etsem tek soruluk anketimi cevaplarmısınız çocuk gelişim alanında yazan severek takip ettiğiniz görüşüne saygı duyduğunuz bir yazarla ilgili seçenekler var zaten
    http://cocukkkgelisim.blogspot.com.tr/2017/03/rica-etsem-anketime-katilir-misiniz.html

    YanıtlaSil
  3. Ocak ayında doğduğuma göre benim taşım lal oluyor. :) eve konunca da pozitif enerji yayar filan diye okumuştum yıllar yıllar önce, çok teşekkürler Kadriye'ciğim. Özlemiştim bu kadar ara verme bir daha, hoşgeldin:)

    YanıtlaSil
  4. Ay taşı benlik sanırım😊😊

    YanıtlaSil
  5. bana bir zümrüt yüzük lazım :)

    YanıtlaSil
  6. Bir dönem çok takardım şimdi hiç takmıyorum evdeki dolapları karıştırayım bir neler var. 😊

    YanıtlaSil
  7. Hepsinden minik parçalar halinde kolye yaptırmalı :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.