EFT Duygusal Özgürleşme Teknikleri

eft türkçe ile ilgili görsel sonucu

EFT(Emotionel Freedom Technique)

Türkçesi Duygusal Özgürleşme Tekniği olan EFT yukarıdaki resimde görülen noktalara tapping(hafif vuruş) yaparak olumsuz duygunun boşalmasını sağlayan bir yöntemdir. İğnesiz Akupunktur olarakta bilinir. Yani EFT noktaları vücudumuzdaki akupunktur noktalarıdır. Tıkanmış enerji tapping yapılarak yani kısa kısa vuruş yapılarak boşaltılır.
Çok basit bir yöntem olmasına rağmen dünya üzerinde çok fazla uygulayıcısı vardır ve çok güzel sonuçlar alınmaktadır. Özellikle psikosomatik hastalıklar EFT ile kolayca tedavi edilebilmektedir. Depresyon, Stres, Kaygı Bozukulu, Yeme Problemleri,Bağımlılıklar,Allerjiler,Öfke,Üzüntü gibi psikolojik sorunlarda etkili olduğu gibi Baş Ağrısı, Kas Ağrıları, Mide Sorunları,Yorgunluk Sendromu,Adet Öncesi Sendrom vb..... fiziksel rahatsızlıklarda da çok etkilidir. 
İlk uygulayıcısı ve geliştiricisi  Gary Craig ısrarla der ki:" Deneyimlemekte olduğumuz tüm olumsuz duyguların nedeni, bedenin enerji sistemindeki bir aksaklıktır".
EFT yönteminin en iyi yönü her türlü sorun için uygulanabilir olması ve öğrendikten sonra kendi kendinize de uygulayabileceğiniz bir yöntem olmasıdır. Başarı oranı %85-97 oranındadır. 


21 yorum:

  1. Efendim harika bir paylaşım, çok işe yarar bu teknikler, deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle faydasını görürsünüz N.G.

      Sil
  2. Faydasını gördüğünü söyleyen arkadaşlarım olmuştu :) Güzel teknik :)Sağ ol arkadaşım :)

    YanıtlaSil
  3. Eft deyince elektronik fon transferi aklına gelen eski bankacı :D

    Bir ara kickbox öğreniyordum. Her dersten sonra yüzümüzdeki o noktalara parmak uçlarımızla vururduk, hâlâ yaparım, çok rahatlatıyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bankacı değilim ama benimde aklıma ilk elektronik para transferi gelmişti. Kickbox mı öğrendin Handan? süpersin.

      Sil
  4. Hani çocuklar duymasında bir Haluk vardı, agresif baba :)
    İlk o dizide görmüştüm, sonra internetten bulabildiğim kadar bakmıştım.
    Uygulamak lazım aslında, özellikle şu günlerde Oytun'a ders çalıştırırken :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuklara karşı direnç sağlıyor Şebo şiddetle tavsiye olunur.

      Sil
  5. nasıl vuruyoruz ki? hani yumruk felan atmıyoz di miii:) bi bakayim youtube da felan var mı;) ne güzel bir bilgi teşekkürler kadriyecim.

    YanıtlaSil
  6. baktım hemencecik:) zenginlik bolluk için bile yapıyorlar:) bir tanesinde de evde yapmayın diyor gülcan arpacıoğlununkinde. kendi kendimize uygulayamıyor muyuz ? ayy merak ettim ben amaa video çekip koysana hihihi^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında video çekmeyi düşündüm bende Deryacığım ama youtube'da o kadar video var ki bu konuda , bende eksik alayım dedim:)

      Sil
    2. sen eksik kalma :D hyır cidden kalma yaa. belki senin anlatımın daha güzel olacak. bi de biz seni tanıyoruz ya daha bi güzel olur bizim için :D sağol tatlım

      Sil
    3. bu kısma cevap yazdım geldi mi bilemedim . çeksene:) bizim için seninki daha güzel olur <3

      Sil
  7. Bir de eşimin bel ve ayak ağrıları için uygulanan nöral terapi vardı. Mikro iğnelerle vücudun belli noktalarına uyarılıyordu. Bu da onun benzeri ama iğnesiz olanı sanırım. Tatbik noktalarını iyi bilmeli.

    YanıtlaSil
  8. Ayyyy ben bu işlerden hiç anlamam , sıkıntıya da gelemem ki bir kere yapar bırakırım .🙈🙈🙈🙈🙈

    YanıtlaSil
  9. Ben bu EFT'yi bizzat uygulamistim ve bundan cok detayli olarak suradaki yazimda bahsetmistim, belki hatirlarsin (hatta sen de yorum birakmistin oraya)

    TIK

    Hem de kilo verme konusunda! Cok da faydasini gördüm (üsenmeyip, unutmayip düzenli olarak yapsam hala görürüm eminim)
    Orada bir Video paylasmistim EFT ile ilgili, Dr. Ofelya Cabral cok sevimli bir sekilde anlatiyor, ögretiyor. Tekrar tavsiye ediyorum ilgilenen herkese:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmez miyim Ayşeciğim hatta senin yazını okuduktan sonra ilgimi çekti ve eğitimini aldım. Çok katkın oldu yani. Bu demek oluyor ki benim faydalı olduğum insanların sevaplarının % bilmem kaçı sana yazılacak:))))

      Sil
    2. ayşe sana da geldim baktım o videoya .

      Sil
    3. Ahahaaa Kadriye, alemsin:) Bak sevindim buna.

      Demirkadin, evet gördüm yorumunu canim, cok tesekkür ederim:)

      Sil
  10. Bunu duymuştum, ayrıntılı bilgi çok iyi oldu. Vuruş hızını abartmamakta fayda var herhalde, vur dedim öldürdünüz durumlarına karşı.. Elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  11. Vurdum o noktalara denedim ama cinler tepedeyken yapmamak lazım sanırım, şu an beni kızdırana iki tane ve hafif olmayan şekilde indirsem daha rahatlayacak gibiyim :-(

    Bir ara yine deneyeceğim

    Sevgiler

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.