Sadece Kahveden Vazgeçerek 7 Beden İncelen Kadının Hikayesi

dailymail
Başlığı görünce sizde benim gibi "aaaa demek kahve kilo aldırıyormuş, oysaki hep yağ yakıcı özelliği dolayısıyla zayıflamaya yardımcı olduğunu sanıyorduk" tarzı bir düşünceye kapıldınız değil mi?
Habercilerin attığı başlıklar bazen çok ilginç olabiliyor. Bu haberi yemek.com  sitesinde gördüm ve sizinle paylaşmak istedim. Ama resimdeki hoş bayan günde 15 bardak kahve içiyor ve her kahveye de 3 şeker atıyormuş. Yani kahve değil kilo aldıran, üzgünüm . Bizim içtiğimiz 2-3 fincan kahveyi(genelde az şekerli) kesmenin zayıflamaya bir faydası yok anlayacağınız. Ama yine de hikayesi ilginç olduğu için sizinle paylaşmak istedim.Başarı hikayelerini çok seviyorum, motivasyon oluyor:))) Yazı www.yemek.com sitesinden alıntıdır. Orjinali için tık tık.

Sadece Kahveden Vazgeçerek 7 Beden İncelen Kadının Hikayesi

"Kim ne derse desin kilo vermek sancılı bir süreç. Karar vermesi ayrı dert, kendine göre doğru diyeti bulmak ayrı dert, o diyete uymak ayrı dert... Ama o hayallerimizdeki kiloya düşmek için hepsine de değmiyor mu günün sonunda?
Şimdi ne yaparsa yapsın bir türlü istediği kiloya ulaşamayan, kendine güvenini yavaş yavaş kaybetmeye başlayan ve "su içsem yarıyor" diyenleri ilham verici bir hikayeye davet ediyoruz.
Çünkü belki de "kahve içseniz yarıyor"dur?
Lorraine O'Loughlin, İrlanda'da yaşayan 3 çocuklu bir ev kadını. 28 yaşındaki Lorraine hayatı boyunca kilolarıyla başı dertte olanlardan. Son dönemde 127 kiloya ulaşan kadın bunun beraberinde büyük bir depresyona girmiş ve evden bile çıkamamaya başlamış.
Depresyonla birlikte daha çok yemeye başlamış Lorraine. Öğünleri atlama, geceleri aşırı cips ve çikolata tüketme döngüsünde sıkışmış olan Lorraine'in kötü bir alışkanlığı daha varmış: Günde 15 bardak kahve içiyor olması...
Geceleri uykusuzluk çektiği için kahvelerden medet uman Lorraine'in gün içinde içtiği kahve 15'i bulmakla kalmıyor, bunların her birine de üçer şeker atıyormuş. Gerisini siz düşünün. Lorraine, kahvenin onu ayakta tutan tek şey olduğunu düşündüğünü ve bu sebeple kilo vermeden önce ona umutsuzca bağlı olduğunu söylüyor.
Lorraine'in hayatını değiştiren şey ise çocukları olmuş. Herkes anneleriyle parka giderken neden onlarla gelmediğini soran çocukları için hayatında bir değişiklik yapmaya karar vermiş Lorraine ve büyük aşkı kahveyi azaltmaya yönelmiş.
Her gün içtiği şekerli 15 fincan kahveyi 4 fincana düşürmüş Lorraine ve şeker yerine de tatlandırıcı kullanmaya başlamış. Ve sonuç: 127 kilo olan Lorraine artık 73 kilo! Yani deli gibi kahve tükettiği günlerde 54 beden giyen Lorraine artık 42 ya da duruma göre 40 beden kıyafetleri rahatlıkla satın alıp giyebiliyor.

Son sözü Lorraine'in kendisine bırakalım:
"Kilo verdiğimden beri her şey çok farklı geliyor. Daha önce çok utangaçtım ve asla evden çıkmak istemiyordum. Neden dışarı çıkıp oyun oynayamadığımız hakkında çocuklarıma hep bahaneler uydurmak zorunda kalıyordum ama şimdi artık hep beraber sürekli parka gidebiliyoruz.
Eski günleri hiç özlemiyorum. Artık sağlıklı beslendiğim ve uykumu iyi aldığım için kafeine de ihtiyaç duymuyorum.
Kilo vermeden önce kimsenin beni görmesini ve hatta bana bakmasını dahi istemiyordum. Şimdi kendime olan güvenim beni bile şaşırtıyor. Tüm ailem daha aktif ve neşeli biri olduğumu, çok büyük bir değişim geçirdiğimi söylüyorlar."
dailymail

12 yorum:

  1. Bu haber en çok kimi üzer? Tabi ki beniiii yani Kahve Yanı'nıııııı!
    Adımı değiştirip kahve yağı yapim ben de madem :D

    YanıtlaSil
  2. kilo kesinlikle kimseye yakışmıyor ah ah 10 kg vereceğim var benim de :::::(

    YanıtlaSil
  3. Degisim resmen inanilmaz ya cidden harika

    YanıtlaSil
  4. Şekeri tamamen kesmek en iyisi, bir süre sonra şekerli içemez oluyorsun. Yanına bir hurma ya da sevdiğin çikolata parçasıyla kırtlama, en güzeli. Kahve yanında kim bilir neler yeniyordu? İradenin zaferi..

    YanıtlaSil
  5. Şekeri çok uzun süredir kullanmıyorsan zaten (ben 14 yaşından beri her şeyi şekersiz içiyorum) vücut sabitleniyor,ne kilo veriyor ne de alıyor...

    YanıtlaSil
  6. Kızın yarısı gitmiş resmen. Harika :) Şeker çok önemli, yapabilsem keşke çok tatlıcıyım maalesef. Bu arada kız 7 beden küçülmüş yaşı da sanki 7 yaş küçülmüş.

    YanıtlaSil
  7. Allah'ım dedim okuyunca
    Ömrümde bir daha kahve içmemeye razıyım şöyle mutlu sonlar için :))

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Blog pembiş olmuş :)) Sanki ferahlamış gibi :))
    Güzel postların olsun güzel blogunda canım benim ♥

    YanıtlaSil
  9. bloğunun yeni hali çok güzel olmuş
    güle güle kullan mı denir :) bilemedim
    kahvenin yanında yediklerini kesmiş bence bu abla
    hah hah hah

    YanıtlaSil
  10. Büyük bir hayal kırıklığına uğrattı bu yazı beni :(
    Kahve delisiyim günde 4-5 bardak içiyorum mutlaka.
    İçmezsem başım ağrıyor o derece...
    Bunun yanında vermem gereken 5-6 kilom var onun için uğraşıyorum.
    Üzüldüm :s
    Bu arada blog keşif etkinliğinden geliyorum.
    Bana da beklerim :)
    Sevgiler...
    www.benrujumvealligim.biz

    YanıtlaSil
  11. Kahve çok seyrek içiyorum zaten şeker kullanlanmıyorum. Yırttım sayılır bu durumda ...

    YanıtlaSil
  12. Merhaba:)
    sanırım konu kahveden çok şekere dayanıyor sadece kahve iki fincan leptin hormonunu destekliyor ama bu genç hanım fena abartmış:) neyi çok yiyip içiyorsan ondan vazgeçmek ilk etap da çok fayda sağlıyor. yakın çevremde az yemek çok kahveyle zayıflayan bir var ki bu da çok sıkıntılı bir durum:)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.