Kefir ve Bazı Sırlar

kefir nedir faydaları nelerdir ile ilgili görsel sonucu

Dünkü yazımda kefirden bahseden bir yazı yazacağımı söylemiştim. Önce başlıkta ki bazı sırları açıklayayım mı? :)))) Şimdi efendim ben yiyecek içecek konusunda çok tutucuymuşum(eşim fark ettirdi) , yeni şeyler denemeyi pek sevmiyorum, hatta denemiyorum olup bitiyor:))) Kefiri yıllardır duyarım, okurum ama tadından hoşlanmayacağım diye denemeye cesaret edememiştim. 
Geçen yıl eşimin işi dolayısıyla gittiği Ukrayna'ya 15 günlüğüne gittiğimizde eşimin buzdolabında kefir gördüm ve Türkiye'de hiç içtiğini görmediğim için merak edip sordum. O da Kiev'de çok yaygın olduğunu söyledi. İşte sır burda arkadaşlar. Ukrayna'lı kadınların güzellik sırrı bu olabilir mi ki?:))) Güzellik sırları da olabilir ama formda olmalarına katkı sağladığı konusunda eminim neredeyse. 
Neyse efendim oradayken bir cesaret tadına baktım ve o esnada kımız diye bir içki ile karıştırdığımı anladım kendisini(nasıl eşleştirdiysem artık). "Bildiğim ayranın yoğunu ve ekşisi bu" dedim. Yani içilebilir aslında kararını vermiştim ama döndükten sonra içtim mi? Hayır. 
Sonra ekmek yememe kararı verdikten sonra tok tutan yiyecekler arasında kefiri görünce tekrar denemeye karar verdim ve gerçekten çok tok tuttuğunu gördüm. Ayrıca araştırdığımda aslında bir sürü faydası olduğunu gördüm. 
Kefirin Faydaları: Kefir hücre yenileme özelliğine sahip olduğu için özellikle gençlik için kullanılmış yıllardır. Yani yaşlanmayı geciktirici, uzun yaşamayı sağlama özelliği yüzünden.Kandaki kötü kolesterolü düşürme, bağırsak hareketlerini hızlandırma,tansiyonu düşürme,vücuttan toksinleri atma,Şeker düzeyini ayarlama gibi faydaları ilk etapta sayılabilir.Hücre yenileme özelliği sebebiyle kadınlar maske olarakta kullanıyorlarmış. 
En iyi yönlerinden birisi de her yaşta içilebilir olması ve bilinen bir yan etkisinin olmaması. Mesela Kafkasyalılar çok küçük yaşta çocuklarına bile kefir içiriyorlarmış. 
Ayrıca sinirsel rahatsızlıklara, uykusuzluğa, mide rahatsızlıklarına da iyi geliyor ve son zamanlarda kanseri geciktirdiği yönünde de çalışmalar mevcut.
kefir nedir faydaları nelerdir ile ilgili görsel sonucu
Mayası biraz hoş değil gibi ama faydalarını düşünün.

7 yorum:

  1. Ben içerim ara ara kefir.Yeni iş yerinde pide yiye yiye kilo aldım biraz.Yeniden içmeye başlayım ben de :)

    YanıtlaSil
  2. Benim allerjim var,İçtikten sonra acillik oluyorum:(İnanılmaz tansiyonum düşüyor ve başdönmesi yapıyor bende...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa neyse sizede başka faydali yiyecekler vardır mutlaka

      Sil
  3. Bende yıllarca görmüştüm ama içmeyi hiç düşünmemiştim, nedense uzaktan da hoş gelmiyor. Çok faydalıymış, şans vermek lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sende benim gibiymişsin Esma ama hepsi alışkanlık

      Sil
  4. ay bak ülker kefir var bi dikişte bitiriyom hep içiyom sölesene en iyisi hangisi onu içeyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En iyisi evde mayalamak deep. Marka bilmiyorum

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.