Pratik Beden Kitle İndeksi Testi

Duymayan var mıdır Beden Kitle İndeksini? İnternet sitelerinde mutlaka  rastlamışsınızdır boyunu yazıyorsun, kilonu yazıyorsun otomatik hesaplıyor. Sonuca göre de normal - kilolu yada obez olduğunuz çıkıyor.
Ya da yukarıdaki gibi tablolara bakıp bulabiliyorsun. Ama ben bugün size daha basit bir hesaplamadan bahsedeceğim. Bir parça ip alıp boyunuzun uzunluğu kadar kesiyorsunuz. Sonra ipi ikiye katlayıp belinize doluyorsunuz. Eğer ipin uçları bağlanabiliyorsa bel çevreniz boyunuzun yarısından az demektir ve bu çok iyi bir şeydir. İdeal olan budur. Amaaaaa eğer uçlar zar zor birleşiyor hatta birleşmiyorsa fazla kilonuz var demektir. Bu da farklı bir yöntem:)))) Matematik asla yalan söylemez ama bu tarz yöntemlerde ölmez yani.

4 yorum:

  1. ben de spora başladım. yağ indeksim, kilom boyum falan hepsi ideal çıktı matematiksel olarak. fakat gel gör ki, benim yağlar almış başını gidiyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Matematik yalan söylemez Büşra demek ki idealsin ama neden öyle hissetmiyorsun ki acaba Aslında bende normal çıktığım zamanlarda şikayet ederdim ama şimdi o günleri mumla arıyorum :(

      Sil
  2. Ahh kadriyeeee naaptiinnn! keske gelip görmez olaydim burayiiii, kör olduuum:)) Bana yine BMI'mi hatirlattin simdi (burada BMI diyoruz) hatirlamaz olaydimmm, aceydim gollarimiii yapma, yazmaa diyeydiiimm:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah ta seni güldürsün Ayşen sabah sabah ne güldüm sayende

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.