Arınma Gecesi

Dün gece bir film izledim (hayatım değişmedi:)))).Arınma Gecesi 2. Arınma Gecesi 1'i de izlemiştim. Çok sevilmiş(!) sanırım ki 2'yi çekmişler. Ama  bu filmden ekmek yerler daha, 3,4 gelir gibime geliyor. Film boyunca bir rahatsızlık ve kanalı değiştirip değiştirmeme kararsızlığı yaşadım. Sanki insanoğlunun,yani kendimizin karanlık yönleriyle yüzleşmek gibi. İnsan meleklerden bile daha iyi olabilirken nefsinin elinde şeytanlaşabilir. Ve hayatta kalma içgüdümüz yüzünden  başka insanları kolayca öldürebileceğimiz gerçeğini gösteriyor film.
Konusuna gelirsek ; Amerika'nın yeni kurucuları, suç oranını düşürmek için yılda 1 defa "Arınma Gecesi" adını verdikleri bir gece uygulamasına geçiyorlar. Bu gece de herkes istediğini öldürebilir, istediğini yapabilir ve o gece yapılanlardan dolayı hiç kimse ceza almıyor. 12 saat boyunca cinayet, hırsızlık vb.... tüm suçları işlemek serbest hatta yasal bir hak. Birinci film de çok zengin bir ailenin evine bir evsizin sığınması üzerine olaylar gelişiyordu. Aslında uyarı sinyalinden sonra kimse kapısını açmıyor. Güvenlik önlemleri alınıyor ama evin küçük oğlu evsiz adamın kameraya bakıp yalvarmasına dayanamıyor ve kapıyı açıp içeri alıyor.
Dün gece izlediğim  "Arınma Gecesi 2" filminde de yine bir Arınma Gecesi'nde yaşananlar anlatılıyor. Zengin aileler parasız insanları para karşılığı satın alıp o gece arınmak için kurban ediyorlar ve bu çok normal olarak görülüyor. Bazı uyanıklar da bu zengin ailelere kurban bulup satıyorlar. Yani yine para, para,para.
O gece hiç bir yer güvenli değil ve sokaklarda vahşet, kan . O gece sona erdiğinde her yeri temizleyip normal hayatlarına devam ediyorlar.
Düşünsenize bir adama gıcık oluyorsunuz "arınma gecesi gelsin ben sana gösteririm" diyebiliyorsunuz ve hatta yolunu bulursanız onu öldürebiliyorsunuz. Patronunuz , size kötü davranan amiriniz, kıskandığınız birisi, size yüz vermeyen kadın ve ya erkek. Hepsini kenara yazıp intikam için arınma gecesini bekleyebilirsiniz.

 Sonuç olarak konusu ilginç ve çok çeşitli versiyonlarda işlenebilecek bir film. Gerilmek garantili. Hatta zaman zaman babaannem gibi "kaç kız kaç arkanda" dediğim, çok heyecanlandığım sahneler de oldu. Yoğun rahatsızlık hissinin sebebi de bu filmin gerçek olabilme ihtimalinin çok yüksek olması. Yani bir arınma gecesi yapılma ihtimalinin yüksek olması değil de insanların öyle bir gece olursa yapabileceklerinin filmdeki gibi olma ihtimalinin gerçekliği ürkütücü. Eeee son olarak Terentius'un dediği gibi"ben bir insanım ve insana dair hiç bir şey bana yabancı değildir" cümlesiyle yazımı bitireyim.

12 yorum:

  1. merhaba,dediğiniz gibi böyle bir gün olsa ne olurdu düşüncesi insanın tüylerinin ürpermesine sebep oluyor düşünmek bile istemiyorum insanlar zaten normalde kötülük yapmak için hiç bir fırsatı kaçırmazken fırsat bulduğunda neler yapmaz ama yinede filmin sonu iyi bitiyordu ne diyelim :)sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmaz diye düşünüyorum ben nilgün . tüm insanların aklını kaçırmış olması gerek bence böyle bir şey için.

      Sil
  2. "Öyle bir gece olsa" insanların bile isteye hatta seve seve yapabilecekleri... Yazıyı okurken beni ürperten şey de tam olarak buydu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok korkunç Kalemderi ama insanız biz ve içimizde o canavarlıklar da var.

      Sil
  3. 1. değil ama 2. yi seyrettim acaip bir filmdi çok rahatsız edici bir şey ama böyle insanlar hakikaten var sırf zevk veya para için başka birini öldürebilen insanlar var .-((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 de 2 de aynı hemen hemen. Konu rahatsız edici.

      Sil
  4. 1.' yi izledim 2. den haberim yoktu.... para ne yazık ki bu dünyada çok fazla önemli... Bazen Lidyalıları güzel bir şekilde anıyorum:))

    YanıtlaSil
  5. korku filmi dahil bu tip gerilim filmlerini sevmiyorum. İnsanların o sapıtmış hali bana böyle bir zihnin ürünü olduğu için fazla ürpertici geliyor. He ama şimdi öyle bir arınma gecesi olsa eminim bir kaç insan beni kesme girişiminde bulunur.

    YanıtlaSil
  6. Kalemderi'ye katiliyorum. Beni de tam o cümle cok etkiledi...
    Tesekkürler paylasim icin, izlemeliyim mutlaka.

    YanıtlaSil
  7. Sorma ben de izledim. Başından kalkıp kalkmama konusunda çok tereddüt yaşadım ama kalkmadım :/ Sanki babannen gibi kaç kız kaç deme sorumluluğu tuttu beni ekranın başında. İyi izler bırakmıyor bu tür filmler. İnsanoğlunun karanlık noktalarına odaklanıyor. Vahşetin yasallaştığı bir geceyi, intikam fırsatına dönüştüren kalabalıklarla yaşadığımızı düşünmek istemiyor ve vicdanlı tüm insanlara güvenmek istiyorum.

    YanıtlaSil
  8. Ben bu serinin yeni filmini heyecanla bekliyorum, kurguyu çok beğendim, klasik konulardan sıkılmışken ilaç gibi gelmişti bize^^

    YanıtlaSil
  9. 2021'den selam, haklı olduğunu söylemek için buradayım. Filmin 3. Ve 4.Sü çıktı, hatta 5. Çıkacak. Geleceği görmüşsün 😁👍✌

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.