Aralık Ayına Bakış

Bakalım neler yapmışız aralık ayında?

*Yılbaşında her yerleri süslemelerini seviyorum. Işıl ışıl özellikle AVM'ler. 365 AVM burası. Ama içinde kızın varsa daha da ışıl ışıl oluyor her yer:)))  

 
*Yeni yıl umut demek. Yeni hep güzeldir. Yeni yıl kararları almamış kimse yoktur heralde. Benim bu yılda en çok istediklerimden biri "zayıflamaaaaaak" . En son bilinçaltıma telkin göndererek zayıflamaya karar verdim. Size küçük bir ipucu vereyim. Yatağa yatıp uyumadan önce kendimize olmak istediğimiz kiloda olduğumuzu tekrarlıyoruz. Özellikle o uyku ile uyanıklık arası dönem çok değerli. Bilinçaltının algıları çok açık oluyor. Bir de "şu kadar kilo olacağım değil, şu kadar kiloyum" diyeceksiniz. Çünkü olacağım dediğinizde  bilinçaltımız(üç kağıtçı biraz kendileri:)) gelecekte bir zaman zayıflayacağımızı anlıyormuş şu anda olduğunu anlamıyormuş. Yani cümlelerimiz şu an gerçekleşmiş gibi. Ve zayıf halimizi hayal edip gözümüzde canlandırıyoruz. O elbiseyi giymişsiniz ve harika görünüyorsunuz. Kendinize aynalarda bakmalara doyamıyorsunuz:) Buna da "yaratıcı imgeleme" deniyor. Gelişmeleri yine buradan bildiririm. 

 *Bunlar benim matruşkalarım. Çok seviyorum kendilerini. 7 taneler ve en küçüğünü yapmak ömür törpüsü olmuştur heralde. Geçen yıl Ukrayna'dan almıştım. Orada o kadar çok çeşitleri var ki. İngilizce bilen Andrevski(böyle yazılmıyor sanırım ama böyle okunuyor) isimli bir satıcıdan almıştık. Andrevski meydanındaki Andrevski isimli satıcıdan:))) Öyle soğuktu ki Kiev üzülmüştüm orada ki satıcılar için. Hatta birgün çok erken kapatıp gitmişler tezgahları dayanamamışlar soğuğa. İnsanoğlu her şeye alışıyor ama şahsen orada bulunduğum sürece düşünmüştüm "insanlar neden böyle soğuk iklimlerde yaşarlar ki?" diye. "Like a Kiev" demiştim bu matruşkaları görünce . Kiev gibi yani. Soğuk. Andrevski de bana kesinlikle burası gibi" demişti:)  Bana oranın soğunu hatırlatmaları için seçtim kardan adamlı matruşkaları. 
 
Bu çiçeği evimize ilk defa gelen misafirlerimiz getirmiş. Çok güzeller öyle değil mi? Umarım bakabiliriz kendisine. Ne çiçeği olduğunu bilmiyorum. Bilen varsa yazarsa sevinirim. Bakımı nasıl olur, sıcak mı sever? soğuk mu? Güneş ışığı almamlı mı ? almamalı mı? 

 
Bu bardak ta yemekhane de bana denk geldi . Her yanım sevgi şükürler olsun:) Birisi özellikle mi yapmış ki acaba? Merak etmedim değil. 

 
*Kolu ağrıyan bir arkadaşımla konuştuk bugün. "Konuş onunla" dedim. "Konuştum biliyor musun?" dedi. Hem de böyle bir teknik olduğunu bilmeden konuşmuş. İçinden gelmiş. Konuşun ağrıyan yerinizle size söyler neden ağrıdığını. Dile gelip söylemez tabisi. Ama sorarsanız anlarsınız . Cevap verir bilinçaltınız. Hep bilinç altı diyorum ama öyle önemli ki. Bilincimiz de neymiş. Bizi yöneten üstü değil altı. Ve belki doğru belki yanlış inançlarımız. Bu konuyu daha uzun anlatacağım. Şimdilik bu kadar anlatayım.

8 yorum:

  1. Belim çok ağrıyor Sizin yönteminizi kullanayım. Yeni yılda herşey gönlünüzce olsun.

    YanıtlaSil
  2. Ben de bayiliyorum su noel ve yilbasi zamanlarindaki carsi pazar , AVM hallerine, heryer isil isil, bir harika görünüyor.

    Cicegin ismini biliyorum Kadriye, bu konuda uzmanimdir, her cicegin ismini ezbere bilirim...
    ...yok la, bal gibi guuglledim iste gidip:)

    Hatta sana bir sayfa da buldum, bu cicein bakimiyla ilgili hersey yaziyor. Istersen bir göz at: http://mevsimlikcicekbakimi.blogspot.de/p/siklamen-cyclamen-bakimi.html

    YanıtlaSil
  3. Merhaba çiçeğin ismi siklamen yada tavşancık olarak anılır,
    http://azbitki.com/siklamen-cyclamen
    bakımını oradan öğrenebilirsin. Çiçek döktüğünde taç kısmında ufak tohumlar olur oradan çoğaltabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  4. O çiçek siklamen. Balkona koyarsan yaza kadar dayanır. Sıcağı hiç sevmez. Üstüne kar yağsa umursamaz. Yasın kuruyup yok olur. Soğanlıdır. Bir sonraki sene yeniden çıkar. Onun içşn atöa sakın. Bana ilk geldiğinde salonda tutmuştum. Hemen solup gitti. Meğer soğuk seviyormuş :)

    Matruşkalar harika :)

    YanıtlaSil
  5. matruşkalar bayılırım :)

    http://yenihayatiminilkgunu.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  6. matruşkalara çook tatlı..
    ben de vücudumla konuşurdum uzun zamandır konuşmadım...başlamalıyım tekrar...

    YanıtlaSil
  7. Yeni yıl gelince umutlarda tekrar yeşeriyor galiba...
    Yeni yıl geldimi yeni bir not defterine başlarım mesela :) Ayrı bir zevktir bu benim için...
    Sıklamen benimde var, şimdilerde kel kör oldu...
    Bende araştırıp ne yapıyım diyordum ki bak senin sayende ben de öğrendim :))
    Öpüyorum seni

    YanıtlaSil
  8. Bardak çok şeker. Birisi yapmıştır heralde baksana çok düzgün şekli. :D

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.