Konuk Yazar Özlem

Lucky bize geldiğinde 40 günlüktü, titriyordu, korkuyordu ve gece boyunca ağladı. Nerdeyim, burası neresi, annem babam nerede, o böyle masum dururken biz bu sorulari onun adına soruyorduk kendimize. Çiftlikten aldığımızda 45-50 günlük demişlerdi o da ortalama olarak( yarım ağızla, net konuşamıyorlar nedense) ama malesef veterinere götürdüğümüzde 40 günden bile az olabileceği ihtimali vardı. Bakımsız , pis ,ağır kokan ,derme çatma , içinde 500 e yakın hayvan barındırıran bir çiftlikti burası. Ve Lucky'i oradan kurtardığımız için şanslıydı. Adının Lucky olmasıyla , isminin hakkını  vermiş olduğunu, aldığımızın 2. Haftası kanlı ishali  yenmesiyle bize bir kez daha kanıtlamış oldu.Malesef kanlı ishal , corona virüsü mevcuttu, parvaya dönüştürmesi durumunda 2-3 gün içinde Luckyi kaybedebilirdik. 3 gün üst üste serum takıldı, antibiyotikler yutturuldu . Bu küçücük haliyle , bağışıklık sistemi tam olarak anneyi emmediği için çökmüştü, çiftlikte 2 hafta daha kalmış olsaydı ölecekti. Neyseki tam 5. Günde Lucky hayata tutundu ve şimdi evimizin neşesi, can dostumuz, sevincimiz oldu. Yakın zamanda televizyonda Evrim Akın'ın bir gazeteci bayanin evine konuk olduğu bölümü izlemiştim. Bayanın 7 yaşında bir köpeği ölmüştü  "7 sene boyunca beni 7 saniye bile üzmedi" dedi. Ne kadar doğru , hiç kimseye zararı olmadan yaşayan,senin varlığınla sevinen, gidişinle üzülen, kokunu alınca çıldıran , sadece ve sadece tüm beklentisinin sevilmek, okşanmak, oynamak olduğu,sen üzüldüğünde hisseden, sinirlendiğinde kulakları düşen , hata yaptığında mahcup bakan onlar değil mi. Mamasını gördüğünde , suyunu içerken salladığı kuyruğuyla sana şükranlarını sunan bu çaresiz, muhtaç küçük dostlarımıza nasıl bağlanmayalım biz. 
Birkaç hafta sonra  benim yaramaz kızım rahat durmaz, kucağımdan atlar ve sol bacağında yumuşak doku zedelenmesi olur. 1 hafta sargıda kalır, bunun için ağrı kesici iğneler yapılır ve bunu da atlatır özellikle glikosamin tablet(kemikleri güçlendirici etkisi var, özellikle Papillion gibi küçük ırkların kemik yapısı ince ve narin olduğu için muhakkak almanızı tavsiye ederim) takviyesiyle. Bununla da yetinmez , ağır bir koku alıyorum( 7 gün ayakkabıdan çıkmamış bir çorap kokusunun ta kendisi)  , kulağına bakmak hiç aklıma gelmiyor ( daha çok yeniydim evcil hayvan yetiştirme konusunda ) ki vet. orta kulak iltihaplanması olduğunu söyledi. Kulak kepçesine akmış  yavrumun iltihabi, pul pul , pembe renk koyu kahveye dönmüş ve bunu da atlatıyoruz antibiyotik iğne ve merhemlerle. 
Lucky ilk büyük hastalığını atlatarak isminin hakkını vermişti demiştim ya, bu kadar sorunlarin gelip onu bulması , ve bu kaza ve hastalıklar yüzünden olması gereken aşıların 4. aya sarkmasıyla ismini neredeyse unlucky olarak değiştirmek üzereydim, arkadaşlarımın ve veterinerinin şanssız bedevi diye çağırması da cabası. :-) 
Lucky şimdi çok sağlıklı ve bu arada fanatik Gs li:-) 
Şu anda da babasının parmaklarını kapıp ısırmakla meşgul :-) 





 


8 yorum:

  1. şahane bi hikaye okudum,güçlü bir evlat eve neşe vermiş.ben de bu hazzı yaşamayı çok istiyorum,ancak önce şartları hazırlamalıyım.
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ediyorum Kedilievintarzi, başta Kadriye hanimin , severek keyif alarak hatta bazen gozlerim dolarak yazdigim bu yazimi paylasmis oldugu icin cok tesekkur ediyorum. Şiddetle tavsiye ediyorum . Kedileri de bir başka severim ama kopek te her eve lazim bence :-)

      Sil
  2. Gözlerim doldu. Ben böyle insanların, İNSANların, hızla üreyip çoğalmasını istiyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Kalemderi, inanin ben de bu konuda çok hassasim ve ese dosta, tanidigim tanimadigim herkese hayvan sevgisini aşilamaya calisiyorum. Umarim herkes bu hassasiyetle duyarli davranir. Sevgiler.

      Sil
  3. ay çok şeker yaa!!
    ne güzel insanlar var!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Syhn , tesekkur ederiz :-) Lucky hayata tutundu bu sayede beni de hayata bagladi. Umarim bizler gibi duyarli hayvanseverleri cokca goruruz.

      Sil
  4. durumunun iyi olması ve zorlukları aşabilmesi çok güzel..:)

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Kadriye hanim, misafirperverliginiz icin cok tesekkur ediyorum :-) Umarim bu yazimla , bir az olsun insanlarin vicdanlarina dokunabilmisimdir. Guzel paylasimlar, neseli gunler sizinle olsun. Bu arada ben de sizleri konuk etmek isterim. Mesajlarinizla kadinlik, hayvanseverlik, insana insan oldugunu hatirlatan tum manevi degerler adina herseyi buradan duyurabilmek icin paylasimlarimiza ortak olmak isterim. Sevgiyle kalin :-)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.