Uyumsuz- Film


Merhaba
Bu gün size Divergent - Uyumsuz filminden bahsedeceğim. Cumartesi gecesi oğlumla ev sineması yaptık ve bu filmi seçtik. İMDB Puanı 6,4 ama izleyici puanları 9,5 falan. Ben de filmi beğendim ama filmde kopukluklar vardı. Sanki geçişler çok hızlı ve üstünkörü olmuş. Filmin konusu son dönem çok popüler olan geleceğe dair kurgular. Açlık Oyunları , Labirent gibi kitap uyarlaması . Ben de bu tarzı çok seviyorum.

Filmin konusuna gelince; Farklı bölgelere ayrılmış bir dünya da bölgeler beş erdemi  temsil etmektedir. Bilgeler, Fedakarlar,Korkusuzlar,Adiller ve Grupsuzlar. On altı yaşına gelen her bireye hangi grupta yaşayacakları sorulmaktadır. Kendi ailesinin olduğu grubu da seçebilir farklı bir grubu da. Başrol oyuncusu Tris'in ailesi Fedakarlar grubunda yaşamaktadır ve ülkeyi Fedakarlar yönetmektedir. Ancak Tris orada kalmayı istememektedir.

Test Sahnesi
On altı yaşına gelen bireylere bir test uygulanmakta ve ona göre yönlendirilmektedirler. Teste giren Tris'in çok onaylanmayan bir tür olan "Uyuımsuz" yani erdemlerin hepsini ya da bir kaçını bir arada taşıyan tür olduğu ortaya çıkar. Ama sistem Uyumsuzları bir tehdit olarak algıladığından testi yapan kişi Tris'i korumak için yalan söyler. Seçim günü Tris korkusuzlar grubunu seçer ve orada Four'la karşılaşır. Uyumsuz olduğunu herkesten gizlemek zorundadır. Sistemin sloganı "grup soydan önce gelir". 

Seçim sahnesi.

Daha fazla anlatmayayım bence heyecanı kaçmasın. Filmin başrol oyuncusu kız Shailene Woodley'i "Aynı Yıldızın Altında" filminde Hazel Grace olarak izlemiştik. Ben başarılı buluyorum kendisini. Farklı da bir güzelliği var. Four karakterini oynayan Theo James'te çok iyi bir seçim olmuş bence.
Herkesi uyuşturdukları bir bölüm var. Tris Four'un yanına gidiyor ve onun da uyuşmuş olduğunu sanıyor ama Four bir anda onun elini tutuyor. İşte bu sahne filmi anlatan bir sahne. Filmle ilgili ayrıntıları unutsamda bu sahneyi unutmam kanaatindeyim. 



Filmi kesinlikle tavsiye ederim.Özellikle bu tarzı seviyorsanız.

Bunlar da başrol oyuncularının dövmeleri.



8 yorum:

  1. Metos bu kitabı okuyor şu anda, o bitirince de ben okuyacağım :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında ben de kitabını önce okumak isterdim.

      Sil
  2. çok beğenmiştim bende filmi sanırım yakında ikinci filmi de çıkacak. fragmanını görmüştüm bir yerlerde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa ikinci filmini merak ettim şimdi bilmiyordum.

      Sil
  3. Bencede iyi filmdi, hani öyle aman aman degil ama yinede eglenmistim bakarken, devaminida merak ediyorum zaten :D aclik oyunlarini sevenler bu filmide sever sanirim :)

    YanıtlaSil
  4. Güzel film evet de ne bilim moda oldu bu hikayeler. :) Açlık Oyunları olsun son zamanda çıkan Labirent: Ölümcül Kaçış filmleriyle aynı mantıkta işleniyor... Her zaman diyorum Kadriye bu filmlerin kitapları çok çok daha iyi :D

    YanıtlaSil
  5. Haklısın Serkan. Moda olunca bir furya oluyor. Kitaplar kesinlikle daha iyi.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.