Whatsapp Grup Adabı

Selam , 

Hepsi kadınlardan oluşan bir whatsapp  grubumuz var . Zaman zaman yaşadığımız olumlu-olumsuz deneyimleri paylaşıyoruz . Grupta dün olumsuz bir deneyimini paylaşan biri oldu. Bir kaç kişi ona olayı belki de yanlış anlamış olabileceğini anlatmaya çalıştılar ama o kişinin fikrini değiştirmesini bırak daha fanatik bir şekilde savunmasını sağladı bu iyi niyetli çabalar .Aslında çok ta önemsemediğiniz , ya da doğruluğundan emin olmadığınız bir inancınızı eleştirirler ya da muhalefet ederlerse çok fanatik bir şekilde o inancı savunmaya başlarsınız. 

Ama böyle gruplarda kendini haklı çıkarmaya çalışmak İçin sürekli olumsuz ve saldırgan bir dille konuşulması hiç hoş olmuyor.Aslında belki de whatsapp gruplarında konuşma adabı eğitimleri açılmalı, çünkü gruba bir şey yazdığımızda grupta bizden  başka 50 kişi olduğunu unutuyoruz. 

Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? 

.

.

.

#bizkimizkadınız #öfkeyönetimi #fanatik #iknanıngücü #iknasanatı #iknapsijlojisi #aile #grup #whatsappgrup 

4 yorum:

  1. Aslında bu tarz gruplarda, yani sanalda ya da gerçek hayatta fark etmeksizin, nasıl konuşulması, nasıl davranılması gerektiğini çocukluktan beri ailemizden ya da eğitim gördüğümüz yerlerden öğrenmiş olmamız gerekiyor...

    YanıtlaSil
  2. Olabildiğince gruplara girmemeye çalışıyorum. Saçma sapan yazışmalar ve görseller paylaşılıyor. Bazen bir bakıyorum yüz mesaj birikmiş. O yüzden bir aile grubu yetiyor :)

    YanıtlaSil
  3. Sadece Whatsapp gruplarda değil, her sosyal medya mecrasında buna rastlıyorum ben, gerçekten de çok yorucu. Herkes her şeyi en iyi kendisi biliyor gibi, anlamsız ve çok yorucu gerçekten de :)

    YanıtlaSil
  4. Sanki sadece sosyal medyada değil toplu haldeyken bir kakafoni oluşuyor,belkide milletçe konuşmayı dinlemekten daha çok seviyoruzdur😕

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.