Çocuklarda Dikkat Eksikliği - Canlı Yayın


Sevgili arkadaşım Neriman'la @dramaatolyesigunlugu dün "Çocuklarda Dikkat Eksikliği" konulu bir canlı yayın yaptık. Neriman Drama Öğretmeni olduğu için bana "senin çocuklarla ilgili çalışmaların hakkında konuşalım, hangi konu olsun" dediğinde "proje konum olan dikkat eksikliğinin ilaçsız tedavi yöntemleri hakkında konuşabiliriz" dedim. 
Dün saat 16:00'da canlı yayın başladı ve 50 dakika kadar konuştuk. Kadınlar bir araya gelince susmak bilmiyor:)))) Konu temelde dikkat eksikliği olsa da sınav kaygısı, öz güven, öz şefkat, kendini sevme gibi benim üzerinde çalıştığım konulardan da bahsettik. "Kadınların önce kendilerini sevmeleri gerektiğini" konuştuk mesela. Ne düşünüyorsak onu yansıttığımızdan bahsettik. Güzel bir sohbet oldu.
Konuşmam esnasında annelere evde çocuklarına yaptırabilecekleri bir dikkat egzersizi önerdim. Burada da yazmak istiyorum bu önerimi. Bir kitap paragrafında kaç tane "m" harfi olduğunu bulma. Bir oyun gibi oluyor ve çocuklar sıkılmadan yapıyorlar. Ancak bu egzersizde süre tutulmalı ve süreklilik önemli. Mesela uzun bir paragrafta "m" harflerini 1 dakika içerisinde saymasını isteyebilirsiniz. Daha sonra aslında gerçekten kaç tane "m" harfi var bakıp doğru olup olmadığını karşılaştırabilirsiniz. Gittikçe doğruların artması beklenir. Arttığında biraz daha zorlaştırabilirsiniz. Yani süreyi kısaltıp, metnin uzunluğunu arttırmak gibi. Bu egzersizi 1 ay sürekli , sonra da arada yaptırmanız gerekir. Dikkat kasımızı güçlendirmek için:)
Canlı yayınlar iyi oldu bence instagram ve youtube'da. Ben karantina dönemlerinde çok izledim, çok faydalı bilgiler öğrendim. 
Bizim canlı yayınımızı izlemek isterseniz @dramaatolyesigunlugu hesabı IGTV'den izleyebilirsiniz. İzleyip yyorumlarınızı yazarsanız çok mutlu oluruz. Teşekkürler. 

4 yorum:

  1. hımmm ne yaygın ya bu sendrom büyüklerde de çocuklarda daaa. büyüklere vyvanse diye bi ilaç öneriyolar. bi anda hiperaktif oluyomuşsun içincee :)

    YanıtlaSil
  2. çok güzel bir sohbetti Kadriyeciğim
    izlemeyenler Dramaatölyesinin günlüğünü ziyaret etmeli
    sevgiler

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.