Netflix ve Hakan Muhafız

hakan muhafız ile ilgili görsel sonucu


Çocukların sınav dönemi dolayısıyla Netflix aboneliğimizi bir süre yenilememiştik. Dün itibariyle sınavlar biter bitmez oğlum "anne hadi yenileyelim" dedi. Ve yine Netflix'imize kavuştuk:)) İnsan evladı konfora çok çabuk alışıyor. Mesela yaklaşık bir ay Netfli'imiz yoktu, ne izleyeceğimi , elimi kolumu nereye koyacağımı bilemedim sanki:) Bunlar hep kapitalist sistemin oyunu:)

netflix ile ilgili görsel sonucu

Uzun zamandır aboneliğimiz varken sanki sürekli izliyor muydum? hayır tabi ki ama ben istediğim zaman istediğim şeyi izleyebilme ihtimalini, konforunu sevdim sanırım. Aslında internetten çoğu filmi, diziyi bedavaya bulabilecekken neden para verip üye oluyoruz ki? Bir sürü gerekçe sıralanabilir ama olmazsa olmaz bir gerekçe bulunamaz bence. Neyse sonuç olarak kaliteli bir platform kurmuşlar ve tıkır tıkır işliyor. Sistemine dahil olanlardan yalnızca biriyiz bizde. Hatta alışkanlık yapıyor,olmadığında arıyoruz.
“Tarihin en kesin yasalarından biri şudur; Lüksler zamanla ihtiyaç haline gelir ve yeni zorunluluklar ortaya çıkar.” Sapiens kitabından .
hakan muhafız ile ilgili görsel sonucu
Hakan Muhafız dizisinin 2. bölümünü izlemeye başladık hemen kızımla. Dün akşam da eşim bize katıldı izlerken ve dedi ki "oyunculuklar ne kadar kötü? senaryonun işlenişi de kötü. Nesini beğeniyorsunuz". Aslında bende başından beri bazı şeyleri rahatsız edici bulmuyor değilim. Çağatay Ulusoy'un oyunculuğunu çok bilmem aslında ama burada ki rolüne tam oturmamış gibi. Hani cuk oturmuş denilemez role. Samimi değil, çok yakışmamış bence. Çok fazla anlam boşlukları var. Ölümsüzler neden sadıkları öldürmüyor, muhafız gömleği giyerse sihirli güçleri oluyor ve ölümsüzleri öldürebiliyor. Ölümsüzler neden sadece İstanbul'u yok etmek istiyorlar vb....... gibi bir sürü sorular havada kalıyor. Heyecan, aksiyon var evet ama kahramanlarımız hep imkansız durumlardan kurtuluyor. Ama Holywood sinemasında yıllardır kurt adamları, vampirleri anlatan filmleri bayıla bayıla izleyip "saçma, anlamsız" demiyorsak bu diziye de demeyebiliriz. Nihayetinde bir dizi diyerek izlemeye devam edebiliriz tabi ki. Ama eleştirip daha iyiye gitmelerine yardımcı olmak gerek bence. Sonuç olarak tüm dünyada en çok izlenen dizilerden biriymiş Hakan Muhafız.

hakan muhafız ile ilgili görsel sonucu

Ben galiba Türk dizisi diye tercih ediyorum izlemeyi.Bir sonraki bölümde ne olacağını merak ediyorum. İzliyorum ama daha iyi olmasını da istiyorum tabiki.
Yazı çok uzadı, neyse daha çok türk dizisinin Netflix'te olmasını temenni ederek yazımı noktalayayım.


18 yorum:

  1. şu an aynı durum bizim ede de var Bugün Zeynep'in sınavları bitiyor "anne üyeliği cumartesi" hallet lütfen" diye söyleniyor...
    İkinci sezondan 3 bölüm izlemiştik galiba bizde yenileyince tekrar devam ederiz...

    YanıtlaSil
  2. 1 sezonu sevdim de ikinci sezonda umduğumu bulamadım.

    YanıtlaSil
  3. Holivud bir şekilde bizi içine çekiyor , absürd de olsa inandırıcılığı var, ama diğerleri yapay kalıyor. Neden böyle oluyor bilemiyorum. Bir ara Hitit Madalyonu muydu onu izlemeye karar vermiştim. Fragmanı çok güzeldi ama filmi bitiremedim. Sıkıldım. Yapaylaştı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru söylüyorsun, Holywood nasıl yapıyor ediyor inandırıyor .

      Sil
  4. eşim izlerken biraz baktım çok saçma ve sıkıcı geldi bıraktım

    YanıtlaSil
  5. İzlememiştim. Ama denemek lazım . Teşekkürler önerini için. Sizi takibe aldım. Bana da beklerim

    YanıtlaSil
  6. Istedigini istedigin zaman secip izlemek iyi oluyor ben de netflix i seviyorum 🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Verdiği özgürlük hissi vazgeçilmez yapıyor bence Netflix'i.

      Sil
  7. Merak ettiğim bir dizi ama hala izleyemedim :)Sapiens kitabındaki sözde çok doğru :)

    YanıtlaSil
  8. ilk sezon daha iyiydi sanki :) ama genel olarak güzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle, izleyen herkes öyle söylüyor.

      Sil
  9. biz henüz netflixlenemedik :((

    YanıtlaSil
  10. biz de şu salak digitürkü bırakıp netflix e geçsek süper olucak bence..

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.