Aslıhan Gürbüz'ün Kiloları

merve aksak.jpg

Dün akşam itibariyle Ufak Tefek Cinayetler dizisi yeni sezonuna başladı. Ben bu sezon izlememeye karar vermiştim. Ama akşam birazcık gözüm takılmış olabilir:)))  Gözüm takıldığı dakikalarda Aslıhan Gürbüz'ün biraz kilo almış olduğunu düşündüm , hatta eşim de dedi. Ve neden zayıflamıyor acaba, diğer oyuncular gibi diye konuştuk. Bende hemen google'a sordum ve sosyal medya hesaplarından birinde kendisini kilolu olması yüzünden eleştiren bir takipçisine verdiği cevabı çok beğendim. Aşağıda cevabını paylaşıyorum . Cevabını okuduktan sonra düşündüm öyle bir sıfır beden dayatması var ki herkes öyle olmalıymış gibi bir düşünceye kapılıp insanları eleştirebiliyoruz. İşte bu hep medyanın beyin yıkaması. Oysa ki ben hep kadınların kalıba sokulmaya çalışılmasına çok kızarım sözde. Ama öyle işlemiş ki bilinçaltımıza kadının neden kilo vermediğini sorgulama cüretine kapılabiliyoruz. Kendime inanamıyorum:( Diğer 3 karakter hastalıklı gibi zayıf bence ve asıl anormal onlar  Yani Aslıhan normal diğerleri anormal aslında .:)))

İşte cevabı;
Gürbüz, "Ya bu kilolar ne olacak? Acil çözmen lazım" diyen takipçisine, "Tatlım senin başka bir kadının bedenini kafaya takman ne olacak? Acil kendine başka dertler bulman lazım" yanıtını verdi.

Gürbüz ayrıca bedeniyle barışık olduğunu anlatan uzun bir açıklama yazdı. İşte ünlü oyuncunun kilolu olduğunu söyleyerek kendisini eleştirenlere yanıtı:

“Hiçbir kalıbınıza, ön yargınıza kulak asmıyor, önem vermiyor ve bir duygu barındırmıyorum önce orada bir anlaşalım.

Cevap verip ifşaa ettiklerimi, canım yandığından ya da duygulandığımdan (veya sizin deyiminizle kezbanlıktan)değil paylaşmam. 

Biraz farkındalık sağlamak isterim, bu mesleği 10 yıldır böyle bir bedenle yerine getiren bir kadın ya da sizin deyiminizle ÜNLÜ olarak.

Farkındalık yaratmak isterim, binlerce takipçisi olan, sevdiği işi yaptığı için sevilen ve takip edilen biri olarak.

aslihan gurbuz neden zayiflamiyor ile ilgili görsel sonucu

O yüzden bu sayfada çiçek-böcek deniz-güneş fotoğraflarım daha çoktur. Çoğunda makyajım ya da çok güzel pırıltılı kıyafetlerim de yoktur. O yüzden uzun uzun yazarım bazen altlarına düşüncelerimi ki, bir kişiyi etkileyebilirsem ne mutlu bana. 
Kalıplarınızdaki ünlü anlayışı nedir bilemem ama bazılarınızı karşılamadığımın farkındayım. Ama karşılamak için de bir çabamın olmadığını bilmenizi isterim.
Bir karakterin bana uygun olduğunu düşünen yapımcı-senarist-yönetmen o kadını bana emanet eder, ben de elimden geldiğince o emanete hizmet etmek için çalışır çabalarım. O rolün Aslıhan’a uygun olduğunu düşünen merci, kaşımı-gözümü, yüzümü-saçımı, bedenimi-yaşımı gözönünde bulundurarak bir karar verirler, koca koca insanlardan bahsediyorum haaa.

10 yıldır teklif edilen kadınlar içinde hiç balerin, eski manken, verem hastası ya da gencecik bir genç kız vs olmadı, olamaz da. Öyle bir kadın oynamadım oynayamam. Fiziksel olarak inandırıcılığım olmaz olamaz! 38-40 bedene sahip, makyaj yapıldığında olgunlaşan 35 yaşında bir oyuncu olarak.

Bunun hem ben hem de benimle birlikte proje yapan o koca insanlar tarafından fark edildiğini ve bilindiğini unutmayın.

Yeryüzünde KADINa dair dayattığınız hiçbir baskı, ne kadın ne de oyuncu olarak umurumda değil.

İşimi en iyi şekilde yapmak, iyi bir insan olmak ve doğa ile bir bütün olmak gibi dertlerimden başka derdim de yok. Her yıl bir ameliyat geçirmiş, genetik mirası birazcık talihsiz biri olarak SAĞLIK ve SIHHATten başka dileğim de.

Mutluluğun çok daha basit olduğunu, iyi olmanın da o kadar zor olmadığını düşünüyorum.”

15 yorum:

  1. Severim Aslıhan Gürbüz'ü. Geçmişte yayından kaldırılan Zeytin Tepesi dizisinde ciddi zayıflayıp kilo verdiğini de hatırlıyorum. Özel bir çabası oldu mu bilmem. Yalnız zayıfladığında çok daha yaşlı görünüyor. Bence bu hali çok hoş, ayrıca kimseyi ilgilendirmez. Kadın manken değil sonuçta.

    YanıtlaSil
  2. Güzel yanıt vermiş yalnız ♥

    YanıtlaSil
  3. Muhteşem cevaplamış kısacası sanane demiş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haddini bildirmiş bence, hak etmiş takipçide.

      Sil
  4. Bence kilosu normal, gayet de şık giydiriyorlar.Yani etrafımıza bir bakarsak herkesler manken gibi değil zaten.
    Diziye gelirsek Merve'nin Serkan'dan önce Kerim'le birlikteymiş durumu,önceki olaylara hiç oturmadı.Bazen dizileri uzatmak adına konuyu çorbaya çeviriyorlar.Bir de o kadar çok ağır çekim ve bakış bakış sahneler varki, çekilir çile değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dizi çok tutulunca hazırlıksız yakalanıyorlar galiba, yama yapıyorlar sonradan ama çok belli oluyor gerçekten de.

      Sil
  5. Bu diziyi hiç izlemedim ama Aslıhan Gürbüz bu haliyle çok güzel ve alımlı. Kupkuru olsa kaybolurdu güzelliği bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kupkuru ne öyle yaaa, kadın gibi değil:))))

      Sil
  6. Yanıt çok güzel de ne zaman kilolarımla barışıkım diyen birileri olsa peşinden bir kilo veriyor, eee, heni barışıktın sorusu oluşuyor bende. Ben barışık değilim arkadaş,belli kiloyu aşınca tipimi beğenmiyorum , kendimi tanıyamıyorum. Şimdiden söyliim de sonra ola ki kilo verirsem ayıp olmasın :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen kilo ver Handan yeminlen ben bişey demem sende bana deme:))))

      Sil
  7. Verdiği cevap harikaaaa. Kafa boş olunca takacak şey çok oluyor :)))

    YanıtlaSil
  8. Umarım herkes anlamıştır. Daha dişe dokunur şeylerle dertlensin insanlar.

    YanıtlaSil
  9. Almış küreği..vurmuş ağızlarına ağızlarına
    Valla helal..çok, pek çok beğendim adaş...

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.