Genç Citlerin Sırrı: Kolajen Olabilir mi?

kolajen, ile ilgili görsel sonucu
Bir kaç yıl önce bir AVM'de dolaşırken Amerika'dan ithal ürünler satan (çok fazla yerde bulunmayan ürünler) bir mağazaya tesadüfen girdim. Her yerde görmediğim ürünler ve markalar olduğu için ve o sırada vaktim de bol bir günümde olduğum için satıcıyla epey sohbet ettik. İnsanlarla sohbet etmeyi seviyorum, o kadar çok şey öğreniyorum ki bazen hiç bir yerde kolay kolay bulamayacağım bilgiler olabiliyor bunlar. Üzerinde Collagen yazan bir besin takviyesi ilgimi çekti ve ne olduğunu sordum. "Cildimizin kolajen üretimi için besin desteği " olduğunu söyledi. Açıkçası cilt güzelliği için de hap kullanmak bana mantıksız geldi ve ne düşündüğü yüzünden anlaşılan biri olduğum için satış görevlisi bana "hanımefendi bu ürün bir harika. Bu ürünü sürekli alan bir müşterim var 50'li yaşlarda ve cildini görseniz yaşına inanamazsınız. Arkadaşları da cildinin sırrını soruyorlarmış ama o söylemiyormuş(hain kadın:)))). O kadar etkili bir ürün" dedi. Açıkçası o zaman kolajenin cildimiz için ne anlam ifade ettiğini bilmiyordum ve almadım o ürünü. 
Bir kaç yıl önce Salma Hayek güzelliğinin, gençliğinin sırrı olarak "kemik suyunu saatlerce kaynatıyorum ve her gün içiyorum. İçindeki kolajen sayesinde cildim genç kalıyor" açıklamasını okuyunca merak edip araştırdım. Bu kolajen gerçekten işe yarıyor mu? 
kolajen, ile ilgili görsel sonucu
Prof. Dr. Osman Müftüoğlu Hoca besin desteklerinin kırışıklıkların önlenmesinde işe yarayabileceğini söylüyor ve "cilt içerden beslenir, dışarıdan desteklenir" diyor . 
Bu konuda geçenlerde bir eczacıyla konuştum ve bana "Voonka" markasının likit kolajenini önerdi. 12 şişelik paketler halinde satılıyor ve en az 6 haftalık kullanımı öneriliyor. 6 hafta sonunda ciltte gözle görülür bir iyileşme olduğunu iddia ediyor marka ve eczacı:) Ancak 6 haftalık bir paket 1600 TL 'ye tekabül ediyor. Açıkçası pahalı buldum ben ama bir yandan da düşündüm ki herhangi bir estetik operasyonda yaklaşık o rakamlara geliyor. Eczacıya dedim ki "ben kemik suyu kaynatıp içeyim o zaman:))))"
kolajen, ile ilgili görsel sonucu
Yani demem o ki cildi gençleştirdiği yönünde sağlam kanıtlar , bilimsel sonuçlar olsa(belki vardır ama ben rastlamadım) o zaman kullanmak mantıklı. İsterseniz sizde kemik suyunu kaynatıp için:) Karar sizin.
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Deneyimleri olanlar yorumlara yazarsa harika olur.

2 yorum:

  1. Kolajen ve dolayısıyla kemik suyunu duymuştum. Ama uzun süre mum ışığında kaynatma meselesi ( en 24 saat diyenler var, 8 saat neyine yetmiyor diyenler de var) denemem engel oldu. Fakat hala kendimden ümit kesmiş değilim, elbet birngün bu ev buram buram kemik suyu kokacak :)

    YanıtlaSil
  2. Ben kemik suyu kazanına atlayayım bari Kadriye :)))

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.