Sadece 3 Hareketle Forma Girme


Squat ve plank. Bilmemiz ve uygulamamız gereken 2 kelime. Yaz yaklaşıyoooor. Game of Throns dizisinde ki gibi "winter is coming" ne kadar ürkütücü ise  kadınlar için de "summer is coming" o kadar ürkütücü sanırım:))) Çünkü aldığımız kiloları saklayamayacağız kalın kazakların , koyu renklerin altına. Çünkü ince giyineceğiz yazın , tüm günahlarımız:) , yediğimiz pastalar börekler çıkacak meydana.
 Sonuç olarak ne yapıyoruz ? asla kendimizi salmıyoruz. Hiç bir şey yapamazsak her gün aşağıda göstereceğim hareketleri yaparak forma giriyoruz.
Egzersizin çok olanı değil sürekli olanı makbuldür. 10 dakika olsun ama olsun hayatımızda . 
5-basit-egzersizleri-dönüştürecek-beden-just-dört hafta
1. Plank Hareketi: Hayatınızda 1 kere bile pilates yaptıysanız bu hareketi biliyor olmalısınız. Kolay görünür ama o pozisyonda durmak aslında oldukça zordur. Ama vücudumuzda çok fazla kası çalıştırdığı için olmazsa olmaz, çok faydalı bir egzersizdir. Bizim pilates hocası oldukça yavaş bir şekilde 20'ye kadar syıyor bu hareketi yaptırırken:) Yani 1- 2 dakika dursanız bile yeter.


5-basit-egzersizleri-dönüştürecek-beden-just-dört weeks3

2. Squat(çömelme) Hareketi: 
Bunu da instagram da hesabı olup ta hala bilmeyen var mıdır bilemiyorum. Bilmeyeni dövüyorlarmış bakın ona göre:)))) Çömelip kalkma hareketi . Bunu da yapabildiğiniz kadar yapmanız gerek. Her geçen gün sayıyı arttırarak devam edin:)

5-basit-egzersizleri-dönüştürecek-beden-just-dört weeks5
3. Kalça Sıkılaştırma
Bu hareket sırt, üst bacak ve kalçaları çok güzel çalıştırıyor. Hareketi yaparken üstte kalıp yukarı doğru 15'e kadar sayarak hafif hafif karnınızı ittirmeniz gerek. Sonra bir 15'lik tur daha yapın.

Dördüncü ve bonus olarak ta hazır yatar pozisyondayken küçük küçük mekik te çekin gitsin yahu. Zaten başlayana kadar zor, sonrası çorap söküğü gibi geliyor. Yaptıkça yapası geliyor insanın:)

Bir de tüyo vereyim size. Bu hareketleri her gün aynı saatte yapacağınıza söz verin ve yapmaya çalışın. Çünkü belirli zaman dilimi alışkanlık oluşması için çok önemlidir:)))

4 yorum:

  1. geçenlerde eşim ve arkadaşka plank yarışması yaptık bedenim zangır zangır titriyordu ve de kendimi yere attım 40 saniye sonunda, squat yaptım 15 gün filan etkisini göremedim :D sonuncuyu hiç yapmadım onu da denym bi

    YanıtlaSil
  2. Yaz geldiiii alarm zilleri çalmaya başladııı :)))) Kıştan başlamalı hazırlıklara aslında..

    YanıtlaSil
  3. şu çömelmeyi her sabah yaparım da diyerleri zormuş :)

    YanıtlaSil
  4. Yazıma baya benzettim ben de 3 hareket yazmış plank ve squat yazmıştım

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.