Gerçek Tıp - Buğday Filizinin Faydaları


Bir süredir D&R raflarında görüp çok ilgimi çeken "Gerçek Tıp - Yitik Şifanın İzinde" kitabından bir alıntı paylaşmak istiyorum sizlerle. Son dönem pek çok yerde de karşıma çıkan buğday filizleri ile ilgili. Saçların artması ve canlanmasından mide rahatsızlıklarına, kansızlığa ve sinir sistemi rahatsızlıklarına kadar pek çok şeye iyi geldiği anlatılıyor kitabında. Nasıl tüketilmesi gerektiğine gelince; 

!!!BİR ŞİFA KAYNAĞI OLARAK BUĞDAY!!!

*Bir miktar kabuklu buğday veya arpa (kırık olanlar ayıklanır) yıkanır ve ıslatılır. 1-3 saat suda bekledikten  sonra süzülerek üzerine ıslak bez kapatılır. Karanlık ve ılık bir yere konur. 24 saat sonra filizlenen buğday ( veya arpa) yıkanarak bal ile aç karna 2-3 çorba kaşığı yenir. Saçların güçlenmesini, çoğalmasını, parlamasını ve uzamasını sağlar. Adeti düzenler, cildin rengini açar, sivilceleri yok eder, sıkıntıyı giderir. Sinirsel hastalıklara, mide, bağırsaklar, böbrekler, karaciğer ve yaralara şifadır. KAN ÜRETİMİNİ düzeltir, bağışıklık sistemini güçlendirir, hormonal dengeyi sağlar.

*3-5 gün beklediğinde epeyce uzayan buğday filizleri, geçmeyen yaralar için mükemmel bir ilaçtır. Çimlenmiş buğday, filizleri ile beraber dövülür, temiz bir bez içine yerleştirilerek yaraya konur. Bu merhem günde 2 defa değiştirilir. En eski ve derin yaralar bile kısa zamanda kapanır.

!!!!!Çimlenmiş buğdayın bu kadar etkili ve şifalı olmasının sebebi oğulcuk oluşumu ile birlikte ortaya çıkan enzimlerdir.!!!!!
Şifa olsun inşallah.....
Kaynak: Aidin Salih, Gerçek Tıp, sayfa 87

2 yorum:

  1. Buğdayı çimlendirip birşey daha yapıyorduk Kadriye, bir ara niyetlenmiştim ama organik buğday bulamamıştım. Ben bu konuyla tekrar ilgileneyim..

    YanıtlaSil
  2. Ilginc bir konu. Bu faydalarini hic bilmiyordum 😊

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.