Fala İnanma Falsız da Kalma

Türk Kahvesi, Geleneksel, Kahve, Türk, Kupa, Içki, Cafe

Fala inanma falsız da kalma , yani fal baktır ama inanma demek mi? İnanmamak, etkilenmemek mümkün mü ki? Aslında ben pek fal baktırmam. Nadirdir fal baktırdığım. Fal uygulamalarına bile nadiren gönderirim falımı. Tabi bunun bir nedeni var. Fal bakan kişilerin olumsuz yorumları. Bu yorumlardan en etkilenmeyen kişi bile bilinçaltı düzeyde etkilenir mutlaka. O yüzden çok güvenmediğiniz insanlara fal baktırmamanız gerekir, muhabbetine bile olsa. 

Türk Kahvesi, Fincan, Içecek

Bu günlerde annemin bir sağlık sorunu var. Bu konuda ister istemez endişeliyiz kız kardeşlerimle. Dün bu sebepten olsa gerek bir arkadaşım, tanıdığı bir arkadaşına fal baktırmamızı teklif edince kabul ettim. Fal baktırdığımızda aslında zihnimizi etkilemesi için açmış oluruz fal bakan kişiye. İyi niyetli olumlu bir insansa ne ala. Ama o kadar az kaldı ki o tarz insanlardan. Bu yüzden özellikle uzak dururum ama dün kaçamadım işte:( 
Fal bakan bayan benden hoşlanmadı sanırım , içindeki bütün kötü , olumsuz duyguları üzerime boşalttı resmen. Yani hiç iyi bir şey söylemedi. Hoşlanmaması için bir sebepte yoktu , tabi bence. Yani aramızda olumsuz bir iletişim de geçmemişti ama kadınlar maalesef bunu yapıyor. Tipinden hoşlanmıyor, güzel olmasından ya da ondan uzun olmasından, ondan zayıf olmasından, mutlu olmasından , kendine güvenmesinden rahatsız oluyor. Bir şeyler kadınları diğer kadınları kıskanma konusunda motive ediyor işte , maalesef:(

mutsuzluk bulaşıcıdır ile ilgili görsel sonucu

Şimdi ne dedi ki bu kadar etkilendin diyeceksiniz . İlk olarak fincanı açar açmaz "kocanla aranda sorun var" dedi. Ben olmadığını söyleyince konuyu değiştirip  "kocan hasta olacak" dedi. "Kız kardeşin boşanacak" dedi. "Oğlun alkol düşkünü" dedi mesela ama ben "daha 15 yaşında" dediğimde "gelecekte öyle olacak" dedi. Şu an aklıma gelmiyor , ama gelenler çok olumsuz işte. Yani dünden beri düşünüyorum bir insan neden bu kadar olumsuz şeyler söyler. Karşısındaki insanı rahatsız etmek, mutsuz etmek için olabilir ama senin bundan çıkarın ne. Kötülük böyle bir şey mi? neyse ki bilmiyorum, asla bir insana bile bile kötü hissettirecek bir şey yapmam, çok şükür. Bunu kadınların diğer kadınlara yapıyor oluşu özellikle canımı sıkan bir olay. Kendi içinde mutsuz ve bunu bulaştırmaya çalışıyor çevreye. Yazık :(
 Böyle durumlarda hiç sevmediğim ama maalesef doğru bulduğum bir söz geliyor aklıma; "Kadınlar imparatorlar gibidir, hiç dostları yoktur"

mutlu insanları kimse sevmez ile ilgili görsel sonucu

Yaşadığım olayların bana ne söylemek istediğini anlamaya çalışırım genelde. Yani bu duruma neden bu kadar takıldım ve bana aslında ne demek istiyor. Sonra aklıma Psikiyatrist Cem Mumcu'nun bir konuşması geldi. "Karı-kocalar bir süre sonra evlilik rutini içerisinde birbirlerine alışıyorlar. Hiç ayrılmayacaklarını sanıyorlar. Ama  bir gün ayrılacak herkes sevdiğinden. Ölüm diye bir gerçek var ve bir gün bu hayat bitecek. İlişkileri monotonlaştıran işte bu "nasıl olsa hep orda" duygusu. Hep orada olmayacak o veya siz. Bir gün bitecek mutlaka. Eğer bunu bilerek davranırsanız eşinize hiç sıkılmazsınız evlilikten". Sizde böyle düşünün bakın çok fark edecek.
Sonuç olarak eşime bir şey olması fikri hiç aklıma gelmezken bu olay yüzünden geldi ve onun değerini daha çok anlamama vesile oldu. Bu beni tedirgin ve mutsuz etti biraz ama belki de ihtiyacım vardı demek ki. Bir kez daha anladım ki hiç tanımadığınız biri bile olsa (aslında özellikle o insanlara) zihninizi savunmasız bir şekilde sunmamamız gerekir . Hayatın her alanında bu tarz insanlara karşı uyanık olmak zorundayız. Kendimizi korumalıyız. Yani gözünü aç Ey Türk Kadını:)))) 

10 yorum:

  1. çok güzel bir yazı olmuş canım :)

    YanıtlaSil
  2. Her şeyi denemiş falcı :)
    Yaşımdan ötürüdür belki ama kadınlarla ilişkilerin çok zor ve yorucu olduğunu düşünüyorum. Bırakın evliliği, flört bile yaşlandırıyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir tane caps vardı Emre bir erkek diğer erkeklere sesleniyordu "kadınları anlamaya çalışmayın, sadece sevin , onlar birbirlerini anlıyorlar ve bu yüzden birbirlerinden nefret ediyorlar" :)))

      Sil
  3. Bence de gözünü aç ey türk kadını :)))

    Allahım nasıl bir kadınmış öyle Kadriye, tam beter böcek.
    Oğlun alkol bağımlısına koptum yalnız. değil ama olacak ahahahaaa
    Ağzına kürekle vurasım geldi yeminle okurken :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben biraz sonradan anlıyorum Şebo galiba. Fal baktığının ertesi günü gidip kadınla kavga etmeyi düşündüm , o an anlamamıştım:)

      Sil
  4. Gençliğimde pek meraklıydım fal baktırmaya... bir gün bri enerji uzmanı dedi ki sakın fal baktırma enerjini bozuyor ağırlık yapıyor dedi..o gün bugün fal baktırmadım hiç..
    bu kadar kötü lafa takmamak mümkün diil çok gıcık bi durum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de enerjimi düşürüyor. Enerji uzmanı da bunların yeni adı gelincika.

      Sil
  5. Enerjini emen fesatlardan uzak dur canım.
    Özledim

    YanıtlaSil
  6. ilahiiii
    bu nedir nasıl birşey
    kötülük kusmuş resmen kadın
    bir insanın sana kötü davranması veya nefret etmesi için senin birşey yapmana gerek yok tatlım ben bugüne kadar bunu anladım
    malesef kendi mutsuzluk ve kendi tatminsizliklerini çevresine zarar vererek kapamaya çalışıyorlar
    kendiyle barışık olmayan tipler bunlar
    boşverrrr
    canının sıkılmaması mümkün değil ama
    Allah iyilerle karşılaştırsın sözünü bu nedenle sevdiğim doğrudur :)
    öpüyorum seni

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.