Çizgi Ötesi Filmi

çizgi ötesi film ile ilgili görsel sonucu

Çizgi Ötesi filmini çok etkileyici bulduğumu söyleyerek başlayayım yazıma. 1990 yapımı aynı isimde ki filmin yeni versiyonu. O filmde başrol oynayan Keifer Shuterland bu filmde de küçük bir rol almış, öğrencilerin hocasını canlandırıyor.  
Konusu; tıp öğrencisi 5 gencin ölümden sonrası yaşamı deneyimlemek için kendilerini denek olarak kullanmaları ve bunun sonucunda yaşadıkları. 
Başrol oyuncusu Countrey filmin başında kendi hatası yüzünden kız kardeşinin ölümüne sebep olur. Yıllar sonra tıp okumaya başladığında ölümden sonra ne olduğunu bilmek için deney yapmaya karar verir. İki arkadaşını ikna eder ve kalbini durdurmalarını ister. Bir kaç dakika kalbini durdurup tekrar hayata döndürürler. Bir takım tesadüfler sonucu 2 arkadaşları daha onlara katılır . Yani 5 tıp öğrencisi ölümden sonra ne yaşandığını öğrenmek için deney yaparlar.


İlk deneyi yapan bu olayı başlatan Countrey aslında kız kardeşiyle görüşebilmeyi istemektedir. Ama olaylar beklediği gibi gelişmez. Diğer 3 arkadaşı da bu deneyimi yaşamak isterler ama sonrasında  hayatları eskisi gibi olmaz. 

Hepsini geçmiş yaşamlarında suçluluk duydukları şeyler vardır. Bu deney sanki bu olayları aktive eder. Hepsi artık bu duygularıyla yüzleşmek zorundadır.


Oyuncular da film de güzeldi bence. Gerim gerim gerildim. Filmden sonra ise beynimizin bize neler edebileceğini düşündüm. Ve affetmenin ne kadar önemli olduğunu. Daha fazla ayrıntı vermeyeyim ama sanki filmin mesajı "herkes ne yaparsa kendine yapar" gibi bir şeydi. 



İnsan gençken çok daha cesur oluyor. Dünyayı değiştirebileceğini düşünüyor. Bizde derler ya "delikanlı" kanı deli akar insanın. Bu gençlerin de öyle :)))

8 yorum:

  1. Dikkatimi çekmişti, tavsiyen üzerine izleyeceğim..

    YanıtlaSil
  2. Eski filmi çok sevmiştim yenisine bakmak istemedim o yüzden :)

    YanıtlaSil
  3. Ben de geçen hafta izleyip beğenmiştim, ama keşke daha çok bilim kurgu olsaydı :))

    YanıtlaSil
  4. Bu filmin fragmanını izlemiştim, çok merak ediyorum ama izlemeye fırsat bulamadım henüz. :(

    YanıtlaSil
  5. Okurken ben bile gerildim Kadriye :)
    Ama ilgi çekici bir konusu var filmin

    YanıtlaSil
  6. Kesinlikle izlemeliyim. Teşekkürler tavsiye için.

    YanıtlaSil
  7. Bu filmle ilgili okuduğum üçüncü blog yazısı. Normalde ilgimi çekmezdi ama o kadar izleniyorsa bir şans verebilirim. Yorum için teşekkürler :-)

    YanıtlaSil
  8. Eskisini severek izlemistim. Netflixte g8rürsem izlerim bunu da.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.