Ankara Marka Festivali 2

Aslında marka festivali bloggerları çok ilgilendiriyor. Markalaşmak ve dijital reklamcılık, dijital yayıncılık paralel sektörler. Yani aslında her blog bir marka. Bu açılardan düşünülünce bu festival bloggerlar için daha bir önemli. Yani ünlülerin gelip bir şeyler anlattıkları bir festival değil. 

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, gülümseyen insanlar

Belki iddialı olacak ama festivale katılıp sunumları izlemeden öncesiyle sonrası aynı insan olmuyorsunuz. Beyninizde yeni yeni ampuller yanıyor. Farklı bakış açılarını gözlemliyorsunuz. Bana öyle oldu . Bir şeyler kattı, bir şeyler yerine oturdu. 

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar ve yazı

Sunay AKIN çok güzel ve dolu dolu bir sunum hazırlamış. Eğlenceli hikayeler anlattı. Bir kitapçıdan Hitler ve Mussolini'nin posterlerini asmasını istemişler 2. Dünya Savaşı esnasında. Hiç istememesine rağmen ailesini ve çocuklarını düşünerek asmış posterleri ve iki posterin arasına ne dükkanı olduğu belli olsun diye ve ima etmek için tek bir kitap koymuş vitrine. Kitabın adı "Sefiller" miş:))))))

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta

İşte beklediğim sunum buydu. Psikoloji alanım olduğu için farklı bakış açılarından olaylara bakan insanları seviyorum ve merak ediyorum. Aşkım Kapışmak "eğlenelim hadi biraz" dedi ve bize kadın beyni ile erkek beynini karşılaştırmalı anlattı. Herkes çok güldü. Mesela dedi ki; Erkek beyni 4 çekmeceden oluşur ve asla dördü birden açık olmaz. Ama kadın beyni 77 çekmeceden oluşur ve en az yedisi sürekli açıktır:)))) Sonra gülen bir bayana dönüp "bu çokta iyi bir şey değil. Yani bu kadınların daha zeki olduğu anlamına gelmiyor dedi:)))) Yaradılışımızın böyle olduğunu anlattı. 
"Bir kadın yolda diğer kadın arkadaşını görünce tepeden tırnağa süzer ve bu konuda ne düşündüğünü anlatmak ister. Sonra eve gidince kocasına sorar "bil bakalım bugün kimi gördüm?" erkek düşünür "banane yaaaa" ama bir şey demez çünkü kadının anlatmadan rahatlamayacağını , dinlemezse başına daha büyük sıkıntılar geleceğini önceki tecrübelerinden öğrenmiştir. Kadın da erkeğin kimi gördüğünü asla tahmin edemeyeceğini biliyordur eski deneyimlerinden. Sonra kadın anlatmaya başlar erkek yine düşünür "ben bu bilgiyle ne yapayım şimdi?" erkekler sonuç odaklı oldukları için kendisinden ne beklendiğini anlamaya çalışır ama kadın bir şey yapmasını beklemiyordur aslında"
Bu ve bunun gibi bir sürü hikaye anlattı ve bizi çok güldürdü. Kendimizi, kadınları ve erkekleri mizahi bir dille bize anlattı. 

Üç gün süren bu festivalin sadece bir gününe katılmış olmak çok tatmin etmese de beni hiç yoktan iyidir diyorum ve seneye hepsine katılmayı arzu ediyorum.


7 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.