Herkesin Kıyafetine Kimse Karışamaz


Geçtiğimiz cumartesi günü Maçka Parkı'nda bir güvenlik görevlisi 24 yaşındaki bir bayana transparan kıyafet giydiği için "burada böyle duramazsınız" diyerek parktan çıkmasını istemesi üzerine "kıyafetime karışma" eylemi yapıldı. Bu eylem esnasında yukarıda görmüş olduğunuz fotoğrafta bir şortlu kızla bir türbanlı kızın yan yana fotoğrafı çok hoşuma gitti. Toplum olarak çok ihtiyacımız olan bir tablo olduğunu düşünüyorum . Bütün kadınlar istedikleri gibi giyinirler, istedikleri gibi gülerler, istedikleri saatte istedikleri yere gidebilirler. Buna kimsenin karışma hakkı yoktur. Eğer sesimizi çıkartmazsak bazıları hakları olduğunu düşünüp müdahale etmeye devam edecekler. 
Pankartlarda yazdığı gibi "Herkesin kıyafetine hiç kimse karışamaz". 

5 yorum:

  1. Bu haberi dün akşam haberlerde izledim ve gerçekten çok sinirlendim. Kendini bilmez güvenlikçi o bayana bir de iftira atmış, mahkemeye vermiş. Allah'tan o bayanın yanında insanlar varmış.

    O güvenlikçi gibi kendini bilmez kişiliği oluşmamış kişiler yüzünden toplum bazen genellemede yapabiliyor. Umarım ADALET yerini bulur ve hak ettiği cezayı alır.

    Kimse kimsenin dinine, diline , nasıl giyinmesine karışamaz.

    YanıtlaSil
  2. çok ama çok güzel bir kare.. umarım güzelliklerin başlangıcı olsun

    YanıtlaSil
  3. Bir yemeğe davetliydim yoksa bu yürüyüşe katılmak çok istiyordum.
    Maçkadaki olay çok sinir bozucuydu:(
    http://loveandsmile.wordpress.com/

    YanıtlaSil
  4. aynen öyle, keşke devletin zirvesindekiler de köpeklik derecesinde onlara bağlı bazı yobazlar için öyle bir cümle kursa

    YanıtlaSil
  5. Maalesef şu ötekileştirme çabalarının hızla yayılıp ön planda tutulması beni çok üzüyor hiç aklına gelmeyeni bile sürükler oldular:(((
    İnsan olmanın tadına varıldığı gün gerçek güzellikler görülecek canım inş çok uzak değilizdir o günlere diyebilmeyi çok isterdim.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.