Mide Gazı Sancısına Ne İyi Gelir?


Gece saat 3 ve ben mide gazı sancisindan uyuyamadım . Tam dalmistim oysa ki ağrı ve acıyla uyandım . Öyle kötü bir his ki bu mide gazı sıkışması. Bir keresinde ölüyorum sanmıştım . Hemen de geçmiyor . Kıvrım kıvrım kivrandiriyor. İlk olarak Ezgi ye hamileyken olmuştu.  Acayip siddetliydi ve ne olduğunu anlayamamistim. Sonrasında çok sık olmamakla birlikte arada sırada oluyor. Bu sefer neden olduğunu biliyorum.  Yatmadan önce yediğim yarım portakal bütün suçlu . Tamam oldu artık çok pişmanım bir daha yapmam ama. Sonuç olarak durum bu. Ne yapmak gerekir? diye sordum google a . Zencefil çok iyi geliyormuş.  Rezene tohumu ve papatya çayı çok iyi geliyormuş.  Gaz deyince aklıma rezene gelmişti benimde ve internete bakmadan önce rezene çayı yapmıştım bile. Okuduktan sonrada cayima taze zencefil ekledim. Şimdi oturup içiyorum ve geçmesini bekliyorum. Hemen geçmiyor öyle ve yatış pozisyonundan dolayi da çok ağrıyor.  Allahım sağlığımız ne kadar önemli aslında.  Hatta önce sağlık varsa herşeyin bir anlamı var.
Bu arada kalp krizi zannedip acile başvuran  çok hasta varmış bu şikayetle. Yani o kadar kötü. Bu bilgiyi de vereyim aklınızda olsun.  Yatmaya yakın meyve yememek gerekiyor aslında . Hem gaz yapıyor hemde meyve şekerleri. Direk yağa dönüşüp depolaniyor. Zamanı geri alabilsek keşke bu hatırlanmiş bilgiyle :))))

12 yorum:

  1. Ben de geçen gün mide yanmasına muzun iyi geldiğini okudum, test etme imkanım da oldu çalışıyor :) Gazla aynı problem değil; ama yine de paylaşmak istedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa dün gece onu da yedim midem sıkışıyordu bir yandan bir yandan da açlık hissettim . Muz da meyve diye korktum aslında ama canım bişey yemek istemedi. Geçti midem belki onunda faydası olmuştur.

      Sil
  2. Elim uzandığı halde portakaldan uxaklaşıp görmezden gelmeye çalıştığımı çok bilirim. Safrakesem de yok, her şey davul gibi yapıyor beni. Ramazanda iftarda salata yedim diye ölüyorum sandım.

    Geçmiş olsun canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çok seviyorum portakal ı ama Handan. Bundan sonra bende uzaktan seveceğim artık :))) kendimi daha çok seviyorum çünkü

      Sil
  3. Kesinlikle kimyonu öneririm...yarım çay kaşığı kümyonu suyla karıştırıp için veya bir yemek kaşığı yoğurt ile karıştırın ...çok rahatlayacaksınız...bebekler için gaz sancısına da çok iyi gelir...geçmiş olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa Teşekkürler. İnternette yazmıyordu yada ben görmedim. Ama söylemene çok sevindim tatesal aklıma ilk kimyon gelir artik.

      Sil
  4. Çok geçmiş olsun canım benim.Dikkat et kendine...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa arkadaşım ben yaşlandım galiba artık . Gece uyuyamamak nedir bu sene öğrendim :( bel ağrısı yada mide gazı beni uyutmuyor . Bu arada Kaplıca beline çok iyi geldi çok mutluyum bu yüzden :)) iyi yönlere odaklanalım ki atsınlar öyle değil mi?

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. Yaaa arkadaşım ben yaşlandım galiba artık . Gece uyuyamamak nedir bu sene öğrendim :( bel ağrısı yada mide gazı beni uyutmuyor . Bu arada Kaplıca beline çok iyi geldi çok mutluyum bu yüzden :)) iyi yönlere odaklanalım ki artsınlar öyle değil mi?

      Sil
  5. Teşekkürler, zencefilin pek çok yararı olduğunu biliyordum ama mide gazını geçirdiğini bilmiyordum.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.