Doğal Yağlardan Mucize Krem Yapımı

Merhabalar
üzüm çekirdeği yağı ile ilgili görsel sonucu
Pazar günleri benim temizlik ve bakım günümdür. Evi temizleme , kendime bakım yapma ve keyif günü. Evi temizleme kısmı çok eğlenceli olmasa da sonrası çok güzel oluyor.
Sizlere yeni öğrendiğim bir kremden bahsedeceğim. Hem sıkılaştırıcı ve kırışıklık karşıtı hem de cilt lekelerini açıp cildi beyazlatan bir karışım.
Tarif:
Aynı oranda Üzüm Çekirdeği Yağı, Buğday Yağı ve Argan Yağını karıştırıyoruz ve her gece yatmadan cildimize masaj yaparak sürüyoruz. Yaklaşık 10-15 gün sonra cildimizdeki farkı hissetmeye başlayabiliriz. Hatta daha bile erken hissedebilirsiniz.


buğday yağı ile ilgili görsel sonucu
Üzüm çekirdeği yağı güçlü bir antioksidan ve cildi sıkılaştırıcı etkisi var. Buğday yağının nemlendirme ve beyazlatma özelliği dolayısıyla cilt lekelerini açma özelliği var. Argan yağının besleme , nemlendirme ve kırışık açma gibi özellikleri var. Yani bu 3 yağ birleştiğinde mucizevi bir karışım çıkmış oluyor ortaya. Hani derler ya "yap bak bana dua edeceksin" bende size diyorum. 
Ben zaten son zamanlarda kozmetiklerden biraz daha uzaklaştım. Ya dermokozmetik ya da doğal yağlar ve kremler kullanmaya yöneldim.Fark hissediyorum cildimde. Ne varsa doğada var zaten:))))

10 yorum:

  1. Güzel ve Akıcı yazınız için teşekkür ederim, blogumu izlemeye alırsanız sevinirim... http://hastaliktakip.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takipteyim hastalık takip, ilgi çekici bir blogun var:)

      Sil
  2. Merhaba,
    Besleyiciliğiyle yüzü tüğlendirme riski olur mu peki bilginzi var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelincika bunu bana tavsiye eden aktar böyle bir problem olmayacağını söyledi. Bir sürü müşterisi yıllardır kullanıyormuş ve herkese tavsiye ediyormuş. Yani tüylenmeyle ilgili hiç geri dönüş olmamış. Ben daha yeni yapmaya başladım ama çok emin bir şekilde bunu kullanan müşterilere sorabileceğimi söyledi.

      Sil
  3. hemen not alıp deneyeceğim
    teşekkürler tatlım

    YanıtlaSil
  4. Kadriyecim , hemen yazicidan cikarttim bu yazini, kesinlikle deneyecegim en kisa zamanda, su yaglarin hepsini bulunca.
    Kuru ciltten muzdaribim ben de nezamandir, denemedigim ucuz ya da pahali kremler, yaglar, maskeler vs. kalmadi. Bazilarinda birkac saatligine düzeliyor cildim, sonra yine hatur hutur, sanki zimpara kagidi gibi:) Bir de bunu deneyecegim bakalim. Coook tesekkürler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiye eden aktar "kozmetiklere boşuna çuvalla para vermeyin bunu deneyin" dedi Ayşeciğim. Faydasını görürsün inşallah ama o kadar çokta güzelleşme canım zaten güzelsin:)

      Sil
    2. Aman bu yastan sonra ne güzelligi , ne güzellesmesi Kadriyecim:) Su asiri kuru ciltten azicik kurtulayim yeter. Esim bazen takiliyor bana, elinin tersiyle söyle yüzüme sürüyor: "Senin trasin gelmis yine" diye...gicik sey:)))

      Sil
    3. Hahaha bunlar hep aşktan oluyor Ayşecim:))) Benimkide bana ne iltifatlar ne iltifatlar

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.