Anneler İçin Dua

anne komik ile ilgili görsel sonucu

Merhaba
Kimin olduğunu bilmediğim bir dua yollamış kardeşim whatsupptan. İnstagramda paylaştım ve çok güldüm. Burada tamamını paylaşayım dedim. Sizde gülümseyin istedim. Ve eminim anneler , özellikle küçük çocuğu olan anneler , kendilerinden çok şey bulacaklar:)))

ANNELER İÇİN DUA
Allahım tüm annelere mutluluk ihsan eyle. İçimize Polyanna kaçmış gibi uyanalım hepimiz. Yaramaz denilen çocuğumuzu "enerjik", inatlaşan yavrumuzu "kararlı", kucağımızdan inmeyen evladımızı "sevgi dolu" görebilmeyi nasip eyle bizlere. "Annelik ne güzel şeymiş, tuvalete bile yalnız gitmiyorum, yavrum hep eteğimde" , "Aaaa iki kişilik yatakta 2 kişi uyunurmu hiç, böyle dört kişi daha samimi oldu", "Ahhh yavrum senden önce geceleri kesintisiz uyuyup bütün saatlerimi uykuda geçiriyordum, şimdi ne iyi oldu, zamanım bereketlendi,uykuda zayi olmadı" gibi cümleler kurup gülümsememizi nasip et.
Çocuklar yeni sildiğimiz aynaya ellerini yapıştırıp iz çıkardıklarında "dur parmak boyalarımızıda alalım da daha kalıcı izler bırakalım" diyebilme gücü ver:) 
Duvara yaptıkları resimleri "sanat dediğin böyle olur" hayranlığıyla görmemizi sağla.
Dışarı çıkmamızın ilk 5 dakikasında "yürümiyceeeeem kucaaaak" diye ağlayan evladımızı kucağımıza alıp, bel ve sırt ağrılarıyla kıvranarak yürüdüğümüz anlarda "evladımla ne güzel sarıla sarıla geziyoruz" optimistliğine gark eyle hepimizi. Mutfakta yemek hazırlarken , çocukların yan odadan gelen bağırışmalarını hayra yordur yarabbim. Okula gitmiceeeem" diye kendini yerden yere atan yavrumuza bakarken gözlerimizden ateş yerine huzur fışkırmasını nasip eyle. Bizlere güç kuvvet ver Allahım. Amin amin amin.

Yani gördüğünüz üzere sadece bakış açımızı değiştirmek yeter:) Ben biraz polyannayım galiba otobüste çocuklarımı kucağıma alır ter içinde kalırdım ama onları koklaya koklaya, öpe öpe gitmeye de bayılırdım. Ama yan odadan gelen sesler beni çıldırtıyor ona da bakış açımı değiştirdiğim zaman oldu bu iş:))))

anne komik ile ilgili görsel sonucu

12 yorum:

  1. Bakış açını değiştir,hayatın daha eğlenceli olsun :) Beğendim valla bu yazıyı :)

    YanıtlaSil
  2. Son karikatür tam ben ;D

    Bazen Bilgiç hiç aralıksız konuşup da yeteeer moduna girdiğimde içimdeki Polyanna onu izlemeye başlar. Bir daha bu yaşını göremeyeceksin tadını çıkart der. Ama çoğunlukla içimdeki -anne olmadan önce varlığından bile haberdar olmadığım- yellozla boğuşuyorum :D

    YanıtlaSil
  3. Pek hoşmuş ;)) Benim kızım 11 yaşına geldi.Hala dokunmadan uyumuyor.O haldee, dokunmak güzeldir ;)

    YanıtlaSil
  4. ahahahahaaa :))
    Daha önce hiç okumamışım bunu ben...
    Pek hoşmuş Kadriye :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece bakış açımızı değiştirmemiz gerek:))))

      Sil
  5. Su anda disaridayim ve sesli guldum herkesbana bakti iyi mi:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok iyi derya gülmek bulasicidir belki seni görenlerde gümüştür.

      Sil
  6. Hahhahaa! :D Süper! Duvarlardaki, koltuklardaki şaheserler, yataktaki samimiyetler. :D Bizimki bi de samimi olmayı bırak bizi depeliyodu sıpa, uyu uyuyabilirsen. :)

    Yalnız şu alttaki karikatürde kendimi buldum acı bir idrakla. :D Sanırım sıkça yaptığım şey bu şey. :P

    Sevgiler.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neden acı bir idrak ki complete ? Ayniyiz hepimiz anneyi işte

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.